Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ja irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikkaan hakeminen

Hakemus kunnalliseen varhaiskasvatukseen sekä palvelusetelipaikkaan tehdään sähköisesti. Voit hakea hoitopaikkaa vain, jos lapsella on suomalainen henkilötunnus.

Hae lapsellesi paikkaa päiväkotiin, perhepäivähoitoon, ryhmäperhepäivähoitoon tai palvelusetelillä neljä kuukautta ennen toivomaasi varhaiskasvatuksen alkamisajankohtaa. Jos kyseessä on äkillinen työllistyminen tai opintojen alkaminen, jätä hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan. Paikkaa haetaan sähköisesti eDaisystä.

Kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen hakemisen käytännöt  hieman poikkeavat toisistaan, katso yksityinen varhaiskasvatus ja palveluseteli.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

Palveluohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuspaikan hakemiseen liittyvissä asioissa.

  • Taija Jalonen p. 0445856806
  • Käyntiosoite: Laitilan kaupungintalo, Keskuskatu 30
  • Sähköposti: taija.jalonen@laitila.fi

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikka pitää irtisanoa kirjallisesti. Varhaiskasvatuspaikan voi irtisanoa milloin tahansa kalenterikuukauden aikana, ei kuitenkaan takautuvasti. Kirjallinen varhaiskasvatuspaikan irtisanominen päättää varhaiskasvatuksenlaskutuksen. Irtisanominen tehdään sähköisesti eDaisyssä. Mikäli sähköinen ilmoittaminen ei onnistu, irtisanominen toimitetaan sähköpostitse päiväkodin johtajalle tai varhaiskasvatuspäällikölle.

Yksityisen varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Yksityinen varhaiskasvatuspaikka sanotaan irti myös sähköisesti ja palveluseteli katkeaa. Asiakasperheen tulee tämän lisäksi ilmoittaa lapsen varhaiskasvatuspaikkaan paikan irtisanomisesta ja lapsen viimeisestä läsnäolopäivästä. Palveluseteliasiakkaan irtisanomisaika on kirjattu yrittäjän kanssa tehtyyn sopimukseen.

Myönnetyn varhaiskasvatuspaikan peruminen

Jos perhe ei ota vastaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa on asiasta ilmoitettava kirjallisesti tai puhelimitse päiväkotipaikan myöntäneelle viranhaltijalle niin pian kuin mahdollista. Tämä on tehtävä ennen päätöksessä olevaa alkamisajankohtaa. Jos paikkaa ei peruuteta, peritään puolet kuukausimaksusta