Siirry sisältöön

Elinkeinopalvelut

Laitilan elinvoima syntyy yrittämällä!

Laitilan kehittyminen elää käsi kädessä paikallisen yritystoiminnan menestymisen kanssa. Laitilassa on jo pitkään panostettu aktiiviseen elinkeinopolitiikkaan ja tiiviiseen yhteistyöhön yritysten kanssa.

Laitilan kaupungin elinkeinotoimi palvelee alueen yrittäjiä, yrittäjyyttä käynnistäviä sekä Laitilaan muuttavia yrityksiä. Autamme aloittavia ja toimivia yrityksiä mm. yrityksen perustamisen liittyvissä kysymyksissä sekä yritysten toimitila-asioiden ratkaisemisessa. Tukea saa myös yrityksen kehittämisen ja rahoituksen osa-alueilla. Yhteistyöllä löydämme yrityksellesi onnistuneen ratkaisun alueelle sijoittumiseen.

Yrityksen perustamis-, tuki- ja kehittämisasioissa Laitilan kaupunki tarjoaa neuvontapalveluja yhteistyössä Vakka-Suomen kuntien yhdessä omistaman Ukipolis Oy:n kanssa.

Maaseutuyrittäjät saavat palveluja Vehmaan kunnan järjestämän Vakka-Suomen yhteisen maaseutupalvelun kautta, jonka toimipaikka löytyy Laitilan kaupungintalolta.

Ota yhteyttä!

Yrityksen perustaminen ja kehittäminen

Olet sitten perustamassa yritystä tai kaipaat neuvoja yrityksen kehittämiseen, Laitilan kaupunki ostaa yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen liittyvät neuvontapalvelut Ukipolis Oy:ltä, joka tarjoaa maksutonta neuvontaa ja konsultointia yritystoimintaa harkitseville henkilöasiakkaille ja aloittaville yrityksille.

Neuvonta-ajan voi varata uusyritysneuvojilta suoraan Ukipolis Oy:stä.

Yritystulkki -palvelu tarjoaa yrittäjälle monipuolista perustietoa – oppaita, työkirjoja, lomakkeita ja laskentaohjelmia – yrityksen perustamiseen, suunnitteluun, rahoitukseen sekä talouden ja markkinoinnin hoitamiseen.

Yritysalueet ja -tontit

Laitilan kaupunki tarjoaa monipuolisia ja houkuttelevia yritysalueita, jotka sopivat erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin. Olitpa sitten pienyrittäjä, kasvava startup tai suurempi yritys, meillä on sopiva paikka sinulle.

Yritysalueemme sijaitsevat strategisesti valtatie 8:n varrella hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä helpottaa sekä tavaroiden kuljetusta että asiakkaiden saavutettavuutta. Noin 3 kilometriä Laitilasta Turun suuntaan sijaitsevat Samppanummen ja Koveronnummen yritysalueet molemmin puolin valtatietä. Kasitien yrityspuisto sijaitsee aivan keskustaajaman tuntumassa Länsirannikon Koulutus Oy Winnovan vieressä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja löydä juuri sinun yrityksellesi sopiva alue kaupungissamme. Me haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kasvussa ja menestyksessä.

Maaseutuyrittäjät

Laitilan maaseutu on elinvoimainen ja yritteliäs. Laitilan noin 12.500 hehtaarin peltoalueella kasvaa monipuolisesti eri viljelykasveja. Laitila on valtakunnallisesti merkittävä avomaan puutarhakasvien tuotantoalue, esimerkiksi porkkanan ja ruokasipulin viljelyksestä tulee valtakunnallisesti noin kuudesosa Laitilasta ja maakunnallisesti puolet Laitilasta. Laitilassa viljellään maakunnasta tulevasta varhaisperunasta lähes puolet ja valtakunnallisestikin noin kolmannes. Laitila on tunnettu munantuotannostaan, edelleen reilu kymmenen prosenttia Suomen munista tulee Laitilasta. Kausikasvihuoneyrittäjiä on Laitilassa noin kolmekymmentä, mikä on valtakunnallinen erikoisuus.

Laitilan maaseutuasioita hallinnoi Vehmaan isännöimä Vakka-Suomen kuntien yhteistoiminta-alue. Maaseutuhallinnon kotisivuilta löydät palvelevan henkilöstön yhteystiedot, ajankohtaisia neuvoja maataloustukijärjestelmästä ja koulutusmateriaaleja.