Siirry sisältöön

Häiriötiedotteet

Laitilan kaupunki käyttää häiriöviestinnässä Blue Idea Finland -palvelua. Sen avulla voidaan lähettää tekstiviestejä alueellisesti niille kaupunkilaisille, joita mahdollinen häiriötilanne koskettaa. Kyseessä voi olla esim. vesihuollon, sähkön tai muun vastaavan häiriötilanne.

Häiriökartta:

Häiriöilmoitukset:

Häiriötiedotteita voidaan lähettää vesihuoltolaitoksen lisäksi myös muualta teknisestä toimesta, hallintotoimesta ja sivistystoimesta, tilanteesta riippuen.

Tekstiviestit lähetetään automaattisesti yli 16-vuotiaille laitilalaisille, joiden puhelinnumero ja osoite ovat julkisia.

Tilaa tekstiviestit häiriötiedotteista omatoimisesti, jos:

 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun osoitteeseen kuin asuinpaikkaasi, esimerkiksi työpuhelin
 • sinulla on prepaid-liittymä tai salainen puhelinnumero
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi numerotiedustelupalveluiden käyttöön

Palveluun voi rekisteröityä alla olevan lomakkeen kautta puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella. Rekisteröitymisen yhteydessä puhelimeen tai sähköpostiin lähetetään vahvistukseen tarkoitettu PIN-koodi.

Omiin tietoihin voi tallentaa yhden tai useamman osoitteen. Tietoja voi päivittää tai poistaa tilaamalla uuden PIN-koodin alta löytyvän lomakkeen kautta. Palvelun käyttöön ei tarvita salasanaa.

Rekisteröintiohjeet:

Rekisteröi numerosi palveluun erikseen, jos

 • puhelinliittymäsi on salainen tai prepaid
 • puhelinliittymäsi on rekisteröity muuhun kuin koti-osoitteeseen (esim. työpuhelin tai vapaa-ajan asunto/mökki)
 • olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta numeroa/osoitettasi
PIN-koodin tilaaminen
 1. Kirjoita kenttiin nimesi ja puhelinnumerosi (muodossa 0401234567) ja/tai sähköpostiosoitteesi.
 2. Klikkaa Lähetä PIN-koodi -painiketta. Saat pian nelinumeroisen PIN-koodin tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse. Jos annoit lankapuhelinnumeron, saat pian puhelun, jossa sinulle luetellaan nelinumeroinen PIN-koodi.
 3. Kirjoita saamasi PIN-koodi sille varattuun kenttään.
 4. Klikkaa OK-painiketta.
Katu-osoitteen lisääminen
 1. Kirjoita erillisiin kenttiin ensin postinumero, sitten kadunnimi ja talon numero. Huom. kentissä automaattinen täyttö!
 2. Tarkista kirjoittamasi osoitetiedot ja klikkaa Jatka-painiketta vahvistaakseni osoitetietosi rekisteröiminen.
 3. Valmista tuli ja saat jatkossa valitsemallasi tavalla viestin, jos ilmoittamaasi osoitteeseen tulee vika- tai häiriötilanne. Voit sulkea välilehden/selaimen.

Huomioithan, että voit rekisteröidä enemmänkin kuin yhden osoitteen, esimerkiksi kesämökin tai lähi-omaisen osoitteen. Huoltoyhtiöt, isännöitsijät ja muut yritykset voivat tilata hallinnoimansa kiinteistön osoitteesta häiriötiedotteet.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuu, voit aina päivittää tietojasi kirjautumalla uudelleen. Tilaa uusi PIN-koodi, kun haluat muokata tai poistaa tietojasi.

Tietosuoja

Emme käytä järjestelmään tallennettuja numeroita muuhun kuin häiriötiedottamiseen. Numeroita ei myydä tai luovuteta eteenpäin ja ne pysyvät meillä tallessa salasanasuojatulla palvelimella, johon on pääsy vain tekstiviestijärjestelmää käyttävillä henkilöillä. Huom. kunnallinen toimija ei koskaan kysy esim. maksutietoja tai lähetä laskuja tekstiviestillä asiakkailleen. Jos tällaista esiintyy, voi kyseessä olla tietojenkalastelu puhelimella eli nk. ”smishing”.

Palvelun tuottaa ohjelmistoyritys Blue Idea ApS Finland Branch, y-tunnus 3229743-5.