Ympäristö ja luonto

AJANKOHTAISTA              

Asukkaiden aurinkosähkön yhteishankinta käynnistyi   

Katto.png


Seuraava infotilaisuus yhteishankinnasta on tiistaina 4.2.2020 klo 18-20 kokoushuone 232, Soukainen, kaupungintalo 2 krs.. Paikalla ovat kaupungin ja Valonian edustajat.

Laitilan asukkaille suunnattu aurinkosähkön yhteishankinta käynnistyi 17.9.2019 infotilaisuudella valtuustosalissa. Hanke on osa Laitilan kaupungin ja Valonian välistä yhteistyötä, jossa asukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua Hinku-työhön ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä. Tilaisuudessa kerrottiin, mistä aurinkosähkön yhteishankinnassa on kyse. Samalla tutustuttiin aurinkosähkön hankinnan perusteisiin lupa-asioihin.

Miten etenee?                                           

Aluksi kootaan kiinnostuneiden joukko ja jaetaan tietoa yhteishankinnasta. Ilmoittautuminen mukaan yhteishankintaan tapahtuu täyttämällä osallistumislomake. Lomakkeita saa paperisena ympäristöpäällikkö Tuija Kailasteelta tai sähköisenä osoitteessa valonia.fi/yhteishankinta_laitila

Kyseessä on Avaimet käteen – hankinta, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat. Kilpailutus tehdään syksyn aikana ja asennukset toteutetaan kesällä 2020.

Valonia kilpailuttaa aurinkosähkön toimittajat, kun osallistujien tiedot ovat selvillä. Kilpailutuksen aikana varataan aikaa tarjoajien lisäkysymyksille. Valonia vertailee tarjoukset ja valitsee voittajan. Tämän jälkeen osallistujien yhteystiedot annetaan valitulle toimittajalle. Toimittaja ja tilaaja tekevät sopimuksen, jokainen oman. Toimittaja käy läpi kohteet, tarkistaa mitoituksen ja sopii asennuksen aikataulusta ja mahdollisesti vaadittavista lisätöistä.

Ilmoittautumisaika päättyy 22.11.2019 tai KUNNES 10  OSALLISTUJAA KOOSSA.

TIETOPAKETTI AURINKOSÄHKÖN YHTEISHANKINNASTA

 * TIETOPAKETTI 2, MITOITUS, ASENNUS YM.Talo.png

LAITILAN AURINKOILTA 17.9.2019 -ESITYS

ILMOITTAUTUMISLOMAKE / YHTEISHANKINTA


Lisätiedot

Liisa Harjula, Valonia

Tuija Kailaste, Laitilan kaupunki (etunimi.sukunimi@laitila.fi)

Aurinkosähköä kotiin -sivusto on Motiva Oy:n ylläpitämä puolueeton tietopankki, joka sisältää tietoa aurinkopaneelien sijoituksesta ja mitoituksesta, laitteista jne. Siellä on myös käyttäjän kokemuksia.

ValoniaHinkulogo
Laitilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena ja maa-aineslain mukaisena viranomaisena toimii lupalautakunta.

Ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste
puh. 050 342 8745
sähköposti tuija.kailaste@laitila.fi

Asiakaspalvelu
Palvelusihteeri Tiina Vuoti
puh. 040 587 3211
sähköposti tiina.vuoti@laitila.fi


Järvimaisema