Siirry sisältöön

Jätehuolto

Laitilan jätehuoltotoimintaa määrittävät jätelaki ja kunnan jätehuoltomääräykset. Määräykset ohjaavat jätehuoltoa kestävän kehityksen periaatteella siten, että jätteenmäärä vähenee ja mahdollisimman suuri osa menee hyötykäyttöön. Hyötyjätteiden lajittelu säästää ympäristöä ja luonnonvaroja. Arvokkaat raaka-aineet saadaan uudelleen käyttöön ja uusien raaka-aineiden käyttö vähenee. Hinku-kuntana toimiva jätehuolto on Laitilalle tärkeä asia.

Laitilan kaupungissa on sopimusperusteinen jätteenkuljetus, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että jokainen asuinkiinteistön haltija tekee sopimuksen jätehuoltoyrityksen kanssa.

Kierrätyskeskus

 Aukioloajat: ma 10-17, ti 10-15, ke 10-15, to 10-17, pe 9-14
– Niinisuontie 5, 23800 Laitila

Kierrätyskeskus vastaanottaa ehjiä ja käyttökelpoista tavaraa ja tuotteet myydään edelleen tarvitsijoille.

Hyötyjätekeräys

Kartta olemassa olevista hyötyjätepisteistä(siirryt toiseen palveluun)

Vaarallinen jäte sekä pienjäte-erien vastaanotto

Jätehuolto M. Helistölän jäteasema(siirryt toiseen palveluun)

Verstastie 4, Laitila
Puh. 02 855 990
Avoinna 1.12.2021 alkaen:
– ma-ke 8-16, to 8-17 ja pe 8-15

Kotitalouksien ongelmajätteistä ei peritä maksua.

Jätehuollon perusmaksu

Laitilassa otettiin vuonna 2013 käyttöön ekomaksu, joka vuodesta 2022 alkaen muuttuu nimeltään jätehuollon perusmaksuksi. Maksu peritään kaikilta asumis- ja vapaa-ajankäytössä olevilta kiinteistöiltä. Jätelain 78§:n mukaan kunnan on perittävä jätelain mukaisesti järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuneet kulut. Laitilassa jätehuollon perusmaksulla katetaan esimerkiksi tuottajayhteisöjen keräystä täydentävien hyötyjätepisteiden ylläpidon, vaarallisen jätteen ja hyötyjätteen keräämisen, jäteneuvonnan sekä jäterekisterin ylläpidon aiheuttamat kustannukset

Puutarha- ja haravointijäte

Otetaan vastaan Piikarahkan vanhalla kaatopaikalla
Aukioloajat:
– ma-pe klo 7.00- 21.00
– la klo 7.00- 16.00
– su suljettu

Kompostointi

Jätelain 41 a § mukaan Jätteen haltijan on annettava tiedot biojätteen kiinteistöllä tapahtuvasta pienimuotoisesta käsittelystä kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Kun biojätteen käsittely kiinteistöllä loppuu, jätteen haltijan on ilmoitettava siitä kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Kunnan jätehuoltoviranomaisen on merkittävä tiedot 143 §:ssä säädettyyn rekisteriin. Rekisteriin merkityt henkilötiedot säilytetään viisi vuotta käsittelyn päättymisestä ilmoittamisen jälkeen. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

KOMPOSTOINTI-ILMOITUS (mahdollisuus täyttää sähköisesti)

Lomakkeen palautus:
Laitilan kaupunki, tekninen valiokunta, Keskuskatu 30, 23800 Laitila
tekninen.toimi@laitila.fi