Siirry sisältöön

Laskutus

Laskutamme vesihuollon käyttö- ja perusmaksut 3 kertaa vuodessa. Laskutusjaksot ovat
1.1.-30.4.
1.5.-31.8.
1.9.-31.12.

Laskut lähetämme toukokuun, syyskuun ja tammikuun aikana.

Arviolasku

Kevään ja syksyn laskut ovat arviolaskuja. Arviona käytetään 2 edellisen lukeman perusteella laskettua vuosikulutusarviota. Pyydämme ilmoittamaan isoista tai poikkeuksellisista kulutusmuutoksista, jotta arviolaskut vastaisivat todellista käyttöä.

Tasauslasku

Vuoden vaihteen lasku on yleensä aina tasauslasku. Lähetämme joulukuussa vesimittarin luentakortin asiakkaalle itseluentaa varten. Kortin voit palauttaa maksutta postitse. Lukeman voit kätevästi lähettää myös internetin välityksellä, ks. Mittarilukema / Kulutus-Web -otsikko, jonka alta löydät palvelun.

Mittarin luenta kerran vuodessa on tärkeää, jotta laskutus toimii eikä asiakas saa yllättävän suuria tasauslaskuja tai hyvityksiä. Halutessasi voit ilmoittaa mittarilukeman useamminkin ja saada tasauksen vaikka joka laskuun. Tasauslasku sisältää kuitenkin myös arviolaskutusta, koska lasku kattaa aina jonkin verran myös luennan jälkeistä aikaa.

E-lasku

E-laskutuksen voit ottaa käyttöösi omassa verkkopankissasi. Lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiinne, jossa lasku ja maksutoimeksianto ovat nähtävissä. Laskun eräpäivää, summaa ja maksutiliä on mahdollista muuttaa. Eräpäivänä pankki maksaa laskun tililtänne. E-laskusta ei tule ilmoitusta kotiin.

Yritykset voivat lähettää verkkolaskutusosoitteensa suoraan vesihuoltolaitoksen toimistoon.

Suoramaksu

Suoramaksupalvelun voit ottaa käyttöön asioimalla pankissa. Viimeisin lasku kannattaa ottaa mukaan. Tämä palvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia laskujen maksamista varten.

Lähetämme laskun tiedot kotiin ja samanaikaisesti maksutiedot suoraan pankkiinne, joka maksaa laskun suoraan tililtänne automaattisesti eräpäivänä.

Perintätoimet

Pyydämme asiakkaita ottamaan yhteyttä jo hyvissä ajoin ennen eräpäivää, jos on tarvetta saada laskulle lisää maksuaikaa. Näin selviää pienemmillä kuluilla. 

Laitilan kaupunki on siirtänyt saatavien muistutus- ja perintäpalvelun Taitoa Kuntaperintä Oy:lle v. 2018. Yritys toimii nykyään nimellä Revire Perintä Oy.

Perintätoimisto lähettää asiakkaalle 2 maksumuistutusta ja 2 maksuvaatimusta (joista toinen voi olla katkaisuvaroitus). Perintätoimisto lähettää myös kirjeen vedenjakelun keskeytysajankohdasta. Jatkossa asiakas saa siis jopa 5 perintäkirjettä. Perintätoimisto hoitaa tarvittaessa oikeudellisen perinnän (haastehakemus, ulosotto). 

Perintätoimiston lähettämän muistutuksen jälkeen lasku ja kulut pitää maksaa perintätoimiston tilille eikä Laitilan kaupungin tilille. Lisämaksuajasta yms. sovitaan myös perintätoimiston kanssa.

Perintätoimiston veloittamat perimispalkkiot:
– maksumuistutus  5 € / kpl (yritykset 10 €)
– 1. maksuvaatimus 14 € (saatava alle 100 €), 24 € (saatava 101-1000 €) tai 50 € (saatava yli 1000 €)
– 2. maksuvaatimus/katkaisuvaroitus; puolet ensimmäisestä maksuvaatimuksesta

Viranomaismaksut:
– käräjäoikeuden ja ulosoton hinnaston mukaiset

Vesihuoltolaitoksen perintämaksu:
– 5 € / kpl

Viivästyskorko on korkolain mukainen.

Vedenjakelun keskeytys

Laitos voi keskeyttää veden toimittamisen sekä viemäriveden vastaanottamisen maksamattoman laskun takia.
Perintätoimisto ilmoittaa kirjeitse vedenkatkaisupäivän. Palvelun keskeytykseltä välttyy maksamalla laskun pääoman ja perintätoimiston kaikki kulut kirjeen ohjeiden mukaisesti. Huom! Lasku on maksettava perintätoimistolle, ei Laitilan kaupungin tilille.

Laitos perii venttiilin sulkemis- ja avaamiskulut sekä matkakustannukset seuraavassa vesilaskussa. Tapauskohtaisesti em. kulut voidaan periä jo ennen venttiilin avaamista.