Siirry sisältöön

Liikkuen läpi vuoden -liikuntahaaste

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja osallistuvien kuntien kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on LiikU talvella, LiikU Haastepyöräily ja LiikU syksyllä -kampanjat. Tällä kokonaisuudella halutaan kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja kirjaamaan 18 eri liikuntalajilla tehdyt suoritukset.

LiikU talvella -kampanja 10.1.-31.3.2024

LiikU talvella -kampanjassa lajeina ovat hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta.
Kilometrejä voit kerätä mobiilisovelluksella tai omalle paperiselle suorituskortille. Palautathan suorituskorttisi Laitilan kaupungin liikuntatoimelle viimeistään tiistaina 2.4.2024.

LiikU Haastepyöräily -kampanja 1.5.-23.6.2024

Laitila selkeä kakkonen Haastepyöräilyssä

Tämän vuoden LiikU Haastepyöräily -kampanjassa vapusta juhannukseen poljettiin yhteensä 1 124 142 pyöräilykilometriä (vuonna 2023 lopputulos 1 073 330 km). Laitilassa pyöräiltiin tänä vuonna yhteensä 72981 km, ja tulos oikeuttaa toiseen sijaan keskikokoisten kuntien sarjassa. Kaikkiaan kampanjassa oli mukana 42 kuntaa kolmessa eri sarjassa. Tulokset saadaan kun suhteutetaan poljetut kilometrit kunnan/kaupungin asukaslukuun.

Kampanja kannustaa kaikenikäisiä sekä -tasoisia lounaissuomalaisia pyöräilemään omien tavoitteiden mukaan. Tietojen kerääjänä toimi maksuton Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella, mutta Laitilassa oli myös kirjausvihkoja käytössä. Laitilassa jatkuu vielä jo perinteiseksi muodostunut, leikkimielinen kylien välinen kilpailu aina elokuun loppuun asti.

Tässä Laitilan kylien välisen kilometrikisan poljetut kilometrit vapusta juhannukseen:
Silo, Kivijärvi: 1488 km (19,6km/as.)
Pato: 2200 km (22,7km/as.)
Suontaka: 2008 km (12,3km/as.)
Leinmäki, Liesjärvi: 2775 km (28,6km/as.)
Katinhäntä: 170 km (1,9km/as.)
Malko: 830 km (3,3km/as.)
Kiili, Koliseva, Kovio, Krouvi, Nästi: 440 km (4,6km/as.)
Haukka, Kovero: 3678 km (21,3km/as.)
Kouma, Seppälä: 1920 km (11,5km/as.)
Kaivola, Pahojoki: 3475 km (20,3km/as.)
Soukainen, Vahantaka, Valko, Kaukola: 6971 km (4,3km/as.)
Vaimaro: 1876 km (14,7km/as.)
Haaro, Kaariainen, Kusni, Vekka, Ytö: 2574 km (15km/as.)
Untamala: 3904 km (12km/as.)
Lausti, Palttila, Slo, Sorola, Torre: 1215 km (4,4km/as.)
Kodjala: 3403 km (15,8km/as.)
Koukkela, Mudainen, Pehtsalo, Vidilä, Viikainen: 3899 km (15,2km/as.)
Kirkonkylä: 23491 km (5,9km/as.)

Tämä perinteinen LiikU Haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia pyöräilemään koulu- ja työmatkat sekä tietenkin pyöräilemään vapaa-ajalla!

Lisäksi Laitilassa on kylien välinen kilpailu ja kampanjaa jatketaan aina elokuun loppuun saakka!

Laitilassa on kahta erilaista tapaa kirjata kilometrejä: perinteiset vihko postilaatikoissa (kts. kartta) sekä mobiilileimaus, joka toimii älypuhelimella sekä tietokoneen selaimella.

Ohjeet kirjauksiin
Postilaatikko kirjaus
– jokaisesta 10 km pyöräilystä saat kirjata nimesi vihkoon
– samalla reissulla voi merkitä useamman kirjauksen kutakin pyöräiltyä 10 km kohden
– kirjaa kylä, jolle haluat kerryttää kilometrejä Laitilan kylien välisessä kilpailussa
Mobiilileimaus
Tarkemmat tiedot ja kuvallisia ohjeita mobiilileimaukseen löydät täältä liikun(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sivuilta.

LiikU syksyllä -kampanja 1.9.-30.11.2024

LiikU syksyllä -kampanjassa kilometrejä voit kerryttää monella tavalla! Mukana ovat tietenkin ns. “perinteisemmät” liikuntalajit kuten kävely, sauvakävely, juoksu ja pyöräily. Näiden lisäksi liikuntakilometrejä kerryttävät frisbeegolf, melonta, retkeily, suunnistus ja uinti, sekä rullahiihto ja rullaluistelu. Myös soveltava liikunta on mukana kampanjassa.
Kilometrejä voit kerätä mobiilisovelluksella tai omalle paperiselle suorituskortille. Palautathan suorituskorttisi Laitilan kaupungin liikuntatoimelle viimeistään maanantaina 2.12.2024.

Lapset ja nuoret

Laitilassa riittää mainiompaa tekemistä ihan kaikille! Tutustu mahdollisuuksiin ja ota kaupunki haltuun yksin tai yhdessä …

Kurakelit

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Kuvat: Canva, Pixabay

Toisen asteen koulutus

Toisen asteen koulutusta Laitilassa tarjoavat Laitilan lukio ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova.

Nuorisotyö

Laitilan kaupungin nuorisotoimen ammatillinen nuorisotyö on tavoitteellista hyvinvointi- ja kasvatustyötä. Kasvatus nuorisotyössä on nuoria sekä …

Asuminen

Tervetuloa asumaan kauniiseen pieneen kaupunkiimme Laitilaan. Laitilan kaupungin vahvuuksina on erinomainen palvelutarjonta, upea luonto ja …

Kaavoitus

Kaavoituksella eli maankäytön suunnittelulla ohjataan alueiden käyttöä ja rakentamista siten, että luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle …

Kadut, liikenne ja puistot

Yleisten teiden kunnossapito (valtatiet, kantatiet, maantiet) Laitilan keskustataajaman alueella teiden kunnossapidosta vastaa pääosin kaupunki, mutta …