Siirry sisältöön

Uimarannat

Laitilassa on seitsemän yleistä uimarantaa, joissa kahdessa on kaupungin omistama rantasauna.

UIMARANTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
(Sivistysvaliokunta 14.3.2024, § 26 Laitilan yleisten uimarantojen järjestyssäännöt)

  1. Yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on kielletty (Järjestyslaki 612/2003 3 §)
  2. Päihdyttävien aineiden nauttiminen yleisellä uimarannalla häiriötä aiheuttavalla tavalla on kielletty (Järjestyslaki 612/2003 4 §)
  3. Tupakointi yleisellä uimarannalla on kielletty.
  4. Virtsaaminen ja ulostaminen yleisellä paikalla siten, että siitä aiheutuu häiriötä yleiselle järjestykselle tai vaaraa terveydelle, on kielletty (Järjestyslaki 612/2003 7 §).
  5. Yleisellä uimarannalla sekä sen pukutiloissa ja käymälöissä on noudatettava siisteyttä.
  6. Eläimiä ei saa tuoda yleiselle uimarannalle.
  7. Vaatteiden, mattojen ja ajoneuvojen peseminen ja huuhtominen yleisellä uimarannalla on kielletty. (Laitilan kaupungin ympäristösuojelumääräykset 9 § ja 10 §)
  8. Laitureilta saa onkia silloin, kun uima-alueella ei ole uimareita.
  9. Yleisellä uimarannalla ei saa olla veneitä. Poikkeuksena kaupungin erikseen hyväksymä vene, joka on tarkoitettu pelastuskäyttöön.
  10. Uimaranta-alueella on leiriytyminen kielletty.

Hepojärven uimaranta


Hepojärven yleinen uimaranta sijaitseen Haaron kylässä noin 13 km päässä Laitilan keskustasta. Uimaranta on karkeaa hiekkaa ja muuten nurmikkoa. Laituri on pitkä ja korkea.  Alueella on pukuhuoneet ja huussi sekä parkkipaikka. Nurmikkoalueelle mahtuu hyvin, vaikka piknikille.

Laitilan keskustasta lähdettäessä Lähdetään Eurantietä Euran suuntaan. 3 km jälkeen käännytään oikealle Kaivolantielle. 7,6 km jälkeen käännytään vasemmalle Honkamäentielle, jota ajetaan 3,5 km. Sen jälkeen käännytään Hepojärventielle, jota jatketaan 1,5 km.

Kaurajärven uimaranta

Kaurajärven yleinen uimaranta sijaitsee Laitilan Kaariaisissa 8 km päässä Laitilan keskustasta. Ranta on pyöräilymatkan päässä, mutta pyörätietä matkalla alle puolet.

Alueella on huussit, pukuhuoneet, grillikatos sekä vuokrattavissa oleva mökki saunoineen. Uimaranta on karkeaa hiekka ja laituri on lyhyt. Parkkipaikka on jyrkän ja hankalakulkuisen mäen yläpäässä, joten ranta ei aivan perheen pienimmille tai liikuntarajoitteisille sovi.

Laitilan keskustasta lähdettäessä lähdetään Eurantietä Euran suuntaan. Noin 3 km jälkeen käännytään oikealle Kaivolantielle, jota jatketaan 2,6 km. Sen jälkeen käännytään Kaariastentielle, jota jatketaan 2,1 km seuraten uimaranta tienviittoja. 

Langjärven uimaranta

Langjärven yleinen uimaranta sijaitsee Soukaisten kylässä noin 8 km päässä Laitilan keskustasta. Rannalla on juuri uusittu pitkä laituri. Se sopii myös lapsiperheille hitaasti syvenevän hiekkarannan ansiosta. Hiekka on puolikarkeaa ja sitä jatkuu pitkälle.

Alueella on siistit pukuhuoneet ja huussit. Varsinaista osoitettua parkkialuetta ei ole, mutta muutama auto mahtuu pysäköimään pukuhuonerakennuksen viereen.

Laitilan keskustasta lähdettäessä ensimmäiseksi lähdetään tietä 2051 Soukaisiin. Soukaisista käännytään oikealle Valkontielle, jota ajetaan 900m, kunnes käännytään vasemmalle Langjärventielle. Langjärventietä ajetaan 2,4 km seuraten uimaranta tienviittoja.

Pyörätietä matkalla on vain Soukaisiin asti. 

Mustajärven uimaranta ja rantasauna

Mustajärven yleinen uimaranta sijaitsee Padontien varrella noin 4 km päässä Padon kylästä. Ranta syvenee hitaasti ja pohja on karkeaa hiekkaa. Laituri on lyhyt ja kaiteilla suojattu. Alueella on pukuhuoneet, ulkopöytä, pihagrilli sekä Suontaan kyläyhdistyksen lämmittämä rantasauna ja kioski. Sopii lapsiperheille. Parkkeeraus onnistuu tien toisella puolella sijaitsevalla parkkialueella.

Laitilan keskustasta lähdettäessä ensimmäiseksi lähdetään Eurantietä Euran suuntaan. 9km jälkeen käännytään vasemmalle tielle Padontie, jota ajetaan 8,2km. Uimaranta sijaitsee Eurantieltä päin tultaessa vasemmalla aivan tien vieressä ja parkkipaikka oikealla puolella.

Talviuinti

Mustajärven rantasaunalla järjestetään talviuinti (1.9.2023-31.5.2024) lauantaisin klo 15.30-18.00
Hinta on 3 € / hlö (käteismaksu)
Kioski avoinna saunan aukioloaikoina.

Muina aikoina saunaa voi tilata numerosta 0503379794 (lämmittäjä) tai 0409639763 (Heidi Lähteenmäki)

Särkijärven uimaranta ja rantasauna

Särkijärven yleinen uimaranta ja rantasauna sijaitsevat 8,5 km päässä Laitilan keskusta. Ranta on hiekkapohjainen ja syvenee hitaasti. Pitkät laiturin päästä on mahdollisuus hypätä. Rantasaunan lisäksi on tilavat pukuhuoneet. Rannan vieressä on grillipaikka ja pöytä, jossa on mahdollisuus syödä eväitä. Parkkipaikka on tilava ja aivan rannan vieressä. Ranta sopii myös lapsiperheille.

Laitilan keskustasta lähdettäessä lähdetään valtatietä 8 Rauman suuntaan. 1 km jälkeen käännytään vasemmalle Salontielle, jota jatketaan 5,6 km. Sen jälkeen käännytään vasemmalle tielle Väkkäräntie. 270 m jälkeen käännytään oikealle Särkijärventielle, jota ajetaan 1,2 km. 

Talviuinti

Särkijärven rantasaunan talviuintikausi 1.10.2023-28.4.2024. Sauna avoinna sunnuntaisin klo 12-15.
Saunamaksu 2€/hlö/kerta, kausimaksu 40€/uintikausi

Vallijärven uimaranta

Vallijärven yleinen uimaranta sijaitsee noin 13 km päässä Laitilan keskustasta. Rannan aluetta ja pukuhuoneita on viime vuosina kunnostettu. Ranta on karkeaa hiekkaa. Lyhyt hyväkuntoinen laituri. Sopii hyvin lapsiperheille katetun pöydän ja hiekkalaatikon ansiosta. Pukuhuoneet ovat tilavat ja siistit. Alueella on ulkohuussi. Rannan aluetta kunnostetaan Koveron-Haukan kyläyhdistyksen toimesta. Paikalla on parkkipaikka.

Laitilan keskusta lähdettäessä lähdetään valtatietä 8 Turkuun päin. 4,1 km jälkeen käännytään oikealle tielle Haukantie, jota jatketaan 7,4 km. Sen jälkeen käännytään Vallijärventielle, jota ajetaan 1,7 km seuraten uimaranta viittoja. 

Vähä-Tulejärven uimaranta

Vähä-Tulejärven yleinen uimaranta sijaitsee Krouvintien varella noin 10 km Laitilan keskustasta. Rannan vierestä lähtee 5 km pitkä luontopolku. Alueella on pukukopit, huussi, pöytä sekä tuoleja. Ranta on pääasiassa hiekkaa ja se jatkuu järveen. Pukukopit ovat pienet. Parkkeeraus onnistuu aukiolle noin 50 m päähän.

Laitilan keskustasta lähdettäessä ensimmäiseksi ajetaan valtatietä 8 7,7 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Krouvintielle. Sitä jatketaan 1,3 km, jonka jälkeen käännytään oikealle. Risteyksessä on opasteviitta uimaranta. 

Uimarannan läheisyyteen on kesäkuussa 2023 tuotu laavu.