Uusimmat uutiset

Keskustassa ajava: 30 km/h-nopeusrajoitus on voimassa

20.5.2022


Teknisen valiokunnan päätöksen mukaisesti 30km/h -aluenopeusrajoitus aiempaa laajemmalla alueella Laitilan keskustassa on tullut voimaan. Nopeusrajoituksen osoittavat liikennemerkit on asennettu paikoilleen torstaina 19.5.2022. Lisäksi ajoratamerkintöjä tullaan tekemään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Uusi rajoitus kohdistuu Koulutiehen, Kananpolkuun, Sulkakujaan, Kukonkujaan, Männistönkujaan, Vihtorinkränniin, Isotuvantiehen, Keskuskujaan, Anttilantiehen, Juhonkujaan, Kyläraittiin sekä osittain Sairaalantiehen, Vallesmannintiehen, Vihtorinkatuun, Kirkkotiehen ja Keskuskatuun.

Uudella rajoituksella on tarkoitus edesauttaa jalankulun, pyöräilyn ja autojen liikenneturvallisuutta sekä pysäköinnin ja asioinnin sujuvuutta. Alueella on useita tasa-arvoisia risteyksiä, sekä useilla kuja- tai tieosuuksilla ei ole erillisiä kävely- tai pyöräilyreittejä. Uusi 30 km/h aluenopeusrajoitus liittyy yhteen koulu- ja urheilukeskuksen vastaavaan rajoitukseen. Jo aiemmin kyseinen rajoitus on ollut alueella koskien mm. Urheilu-, Varppeen- ja Suopellonteitä. 


Sivistysvaliokunta päätti koululaisten kesäkerhon järjestämisestä

20.5.2022


Laitilan sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 19.5.2022 ja hyväksyi ehdotuksen koululaisten kesäkerhon järjestämisestä 6.6.-1.7.2022. Aiempina vuosina varhaiskasvatus on pystynyt vastaamaan nuorempien koululaisten kesähoidon tarpeeseen välttämättömissä tarpeissa, mutta tulevalle kesälle tarve ja resurssit ennakoidaan riittämättömiksi mm. lapsimäärien kasvun vuoksi.

Tulevana kesän kesäkerho järjestetään Laineen talon ja Kappelimäen apip-toiminnan tiloissa. Toimintaa järjestetään n. 50 lapselle ja resurssien riittävyyden vuoksi palvelu rajataan koskemaan 1.-2. -vuosiluokan päättäville sekä erityisen tuen oppilaille. Kerhopäivään sisältyy lounas ja välipalat sekä ohjattua ja suunniteltua toimintaa.

Toiminta-aika pääsääntöisesti ajoittuu klo 08-16 välille, mutta tarvittaessa pyritään tarjoamaan mahdollisuutta aloittaa aikaisemminkin aamulla. Kerhoon on kerätty ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella. Kesäkerhoon osallistumien kustannukset perheille ovat 1-10pvä = 100€, 11-20pvä/190€, eli n. 10€/päivä. Kuljetuksia kesäkerhoon ei järjestetä.

Omatoiminen tulostus- ja kopiointipalvelu kirjastoon

Sivistysvaliokunta päätti omatoimisen tulostus- ja kopiointipalvelun toimintatavoista kirjastossa. Asiakas ostaa kirjastosta kopiokortin, jolloin hän voi kopioida, tulostaa ja skannata asiakirjoja myös omatoimiaikana. Kortille ladataan asiakkaan toivoma rahamäärä. Kun kortin saldo on käytetty tyhjäksi, asiakas voi ostaa sitä lisää. Omatoimisessa skannauksessa hinta on 20 snt/arkki. Palvelun mahdollisimman laajaa käyttöönottoa edistetään sillä, että asiakkaalta ei peritä panttia kopiokortista. Palveluna skannaus maksaa edelleen 2 euroa/tapahtuma.

 

Lisätiedot: sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen, puh. 040 7592108, susanne.laaksonen@laitila.fi

Kuva: unsplash.com


Laitilassa tapahtuu: Osaatko varautua poikkeustilanteisiin?

18.5.2022

Osaatko varautua poikkeustilanteisiin? Laitilan kirjastossa (Kauppakatu 5) ma 23.5.2022 klo 17–18.30. 

Kotivaran merkityksestä on puhuttu vuosikymmeniä, mutta koronapandemian ja muiden kriisien myötä varautuminen on alkanut kiinnostaa selvästi enemmän. Nyt Laitilan kirjasto järjestää tiloissaan tapahtuman, johon kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan varautumisesta asiantuntijan johdolla.

- Varsinkin korona-ajan alkuviikkoina uutisoitiin paljolti kotivarasta ja termi alkoi uudestaan vakiintua suomalaisten sanavarastoon. Samalla myös varautuminen laajempana käsitteenä on tullut entistä tutummaksi. Teema näkyy nyt jatkuvasti tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Monilla keskustelupalstoilla vertaillaan, kuinka pitkään kukakin selviäisi käymättä kaupassa ja mitä muita tarvikkeita ihmisillä on kotona häiriötilanteiden varalle, sanoo viestinnän asiantuntija Sanna Räsänen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä 72tuntia.fi-verkkosivuilla.

Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa ja lääkkeitä. On myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet ja tietää esimerkiksi, mitä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Kotitalouksien varautumisen merkitys on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin. Laitilan kirjastossa aiheeseen perehtynyt kouluttaja vetää mielenkiintoisen ja varmasti keskustelua herättävän tilaisuuden, jossa jokainen voi pohtia miten itse on varautunut poikkeustilanteisiin.

Tapahtuma kotitalouksien varautumisesta järjestetään Laitilan kirjastossa maanantaina 23.5.2022 klo 17–18.30. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot:

Uudet ilmiöt kirjastossa -projekti, projektikoordinaattori Selina Raunio, Turun kaupunki p 044 907 4340

Laitilan kaupunginkirjasto, kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka p. 050 590 2613Osallistavan budjetoinnin äänestystä ei järjestetä - ehdotukset etenevät suoraan toteutukseen

18.5.2022


Laitilan kaupunki on varannut osallistavaan budjetointiin 100 000 euroa käytettäväksi vuoden 2022 aikana. Prosessin ensimmäisessä vaiheessa kerättiin laitilalaisten yksityishenkilöiden ja yhteisöjen ehdotuksia budjetoidun summan käyttämiseksi. Ehdotuksia otettiin vastaan 28.3.-17.4.2022.

Vastaanotetut ehdotukset valmisteltiin toimialoilla äänestystä varten. Ehdotukset käytiin läpi varmistaen, että ne ovat kaupunginhallituksen asettamien kriteerien mukaisia. Samalla laadittiin niiden kustannusarviot. Valmisteluvaiheen jälkeen todettiin, että äänestykseen etenevät ehdotukset ovat kaikki toteutettavissa varatun 100 000 euron budjetilla. Tämän vuoksi äänestyksen järjestäminen ei ole tarpeellista, vaan kaikki soveltuvat ehdotukset toteutetaan.

Valmisteluvaiheessa karsiutui osa annetuista ehdotuksista. Karsiutumisen syinä oli mm. mahdottomuus toteuttaa vuoden 2022 aikana, budjetin riittämättömyys tai se, että annettu ehdotus on jo toteutuksessa. Karsiutuneistakin ehdotuksista kaupunki on saanut paljon hyviä ideoita, joita aiotaan ottaa huomioon. Kaupunki haluaakin osoittaa kiitoksen kaikille ehdotuksen antaneille yksityishenkilöille ja muille tahoille: yksikään ehdotus ei mene hukkaan.  

Toteutukseen menevät ehdotukset tukevat ikäihmisten hyvinvointia monella tavoin

Vastaanotettavia ehdotuksia suuntasi yksi kantava teema: ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Toteutukseen menevät ehdotukset tukevatkin tätä teemaa monin tavoin. Toisaalta toteutettavaksi menee myös ehdotuksia, jotka tukevat kuntalaisten hyvinvointia ikään katsomatta. Toteutukseen menevät ehdotukset ovat:

Varttuneenväen päivätanssit

Maksuttomat päivätanssit kerran kuussa. Tavoitteena joka kerralle live-tanssittaja. Mahdollisuuksien mukaan tanssit voisivat olla kylissä. Joulukuussa kauden päätöstanssit, johon järjestetään kyyditys.

Kahvi ja leffa –näytökset puoleen hintaan

Tiistaisin Laitilan Kinossa klo 12 Kahvi ja leffa –näytökset. Elokuvavalikoima seniori-ikäisille suunnattu. Yhteensä 9 näytöstä (noin joka toinen viikko). Ensimmäinen näytös elokuussa viimeiset joulukuussa. Näytökset maksavat 6 e sis. kahvi. Normaalihinta 12 e, eli osallistavasta budjetoinnista tuetaan toimintaa. Joinakin kertoina elokuvan tekijöitä alustamassa elokuvaa.

Laitila laulaa –yhteislaulutilaisuudet

Kesäiset yhteislaulutilaisuudet, joita järjestetään viisi kappaletta eri puolilla Laitilaa. Järjestetään ulkotapahtumina, sateen sattuessa sisätiloissa. Tilaisuuksissa kahvikioskit. Tilaisuudet striimataan seurakunnan paikallistelevisiokanavan kautta, jolloin myös ne ikäihmiset, jotka eivät paikalle pysty tulemaan pääsevät osallistumaan ja laulamaan kotisohvilla ja palvelukodeissa. Ti 14.6. klo 13 Rami Rafael, Lukutupa Ti 28.6. klo 18 Yhteislauluja Kasitorilla, Piritta Venho Ti 12.7. klo 13 Hengellisiä lauluja laulattamassa Laitilan Seurakunta, Kaupunginkirjasto Ti 26.7. klo 13 Paikkakuntalauluja laulattamassa Farmari Sisters, Kaupungintalo Ke 10.8. klo 18 Mikko Alatalo, Kaivola

Hoivamusiikkia vanhuspalveluyksiköihin

Palkataan muusikko/muusikkoja/Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaita musisoimaan vanhuspalveluyksikköihin (Kaukolankoti, Koivukoto, Terveyskoti) ilahduttamaan ja virkistämään seniorikansalaisia. Hoivamusiikin tavoitteena on tarjota vanhuksille mahdollisuus osallistua musiikilliseen kulttuuritoimintaan säännöllisesti, koska jokaisella ihmisellä on oikeus hoitaa ja kehittää omaa musiikkisuhdettaan iästä, kunnosta tai asuinpaikasta riippumatta. Hoivamusiikki tarkoittaa musiikillista hoivaa ja huolenpitoa, jota voidaan toteuttaa niin yksilö- kuin ryhmämuotoisesti. Hoivamusiikkituokiot voivat sisältää laulamista ja musiikin kuuntelua sekä erilaisiin soittimiin tutustumista.

Ikäihmisten it-opastus ja neuvonta

Vakka-Suomen kansalaisopisto voisi toimia hankkeessa laitteiden käyttöopastuksen toteuttajana. Käyttöopastus voitaisiin toteuttaa joko Laitilan kirjastossa ja/tai eri kylien erikseen sovittavissa yhteisissä kokoontumistiloissa. Opastajana olisi kansalaisopiston tietotekniikan opettaja/opettajat. Sopivan opastustuokion pituus kerrallaan olisi ehkä 3 oppituntia eli 3 x 45 min. Yhteen opastustilaisuuteen voisi osallistua max. 10 osallistujaa, jotta opastus olisi tehokasta. Tällaisia opastustilaisuuksia voisi järjestää esim. viikoittain, esimerkiksi yhteensä 15 kertaa syksyn aikana.

Jazzkonsertit

Jazzkukko, Suomen svengaavin festivaali, toteutetaan tänä kesänä kahdeksannen kerran. Festivaaliviikolla Jazzkukko voisi ilahduttaa senioriväestöämme kahdella konsertilla. Ensimmäinen tilaisuus on kaikille avoin yleisötilaisuus Poukan talon pihalla. Toinen tilaisuus järjestetään Kaukolankodin kanssa yhteistyössä. Myös muista vanhusten palveluyksiköistä voidaan osallistua tähän konserttiin. Asukkaiden omaiset kutsutaan mukaan konserttiin. Hyvällä säällä konsertit järjestetään ulkona ja ne sisältävät kahvitarjoilun.

Mummot ja Papat ulos –kampanja

Tunnetut laitilalaiset (esim. poliitikot, kaupungin työntekijät ja muut tahot) haastavat eri asukasryhmiä ulkoilemaan vanhusten kanssa hoivakodeissa kuukausittain.

Ulkokuntosali

Ulkokuntosali lähelle ikäihmisten asuinaluetta, esim. Poukanvillen palvelukeskuksen yhteyteen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Laitilan Vanhaintuen ja kaupungin kanssa.

Laavun rakentaminen Vähätulejärven rantaan

Laavun rakentaminen Vähätulejärven yliselle uimarannalle. Sopii hienosti luontopolun lähtö- ja paluupaikalle.


Kaupunginhallitus korotti palkkatuella työllistettyjen palkkoja

17.5.2022

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 16.5.2022 ja päätti korottaa palkkatuella työllistettyjen palkkoja. Kaupunginhallitus on aiemmin päättänyt työllistetyille maksettavista palkoista siten, että tämän hetkinen palkka on 1681,92 € ja tilanteissa, joissa osaaminen ja koulutus vastaavat tehtävää, palkka on 1818,25 €. Palkkoja on päivitetty yleiskorotuksen mukaisesti, mutta niiden tasoa ei ole tarkasteltu muuten muutamaan vuoteen. Työllistettyjen palkkatuki on pääsääntöisesti 50 % kuluista. Palkkaryhmän 1 palkka on korotuksen jälkeen 1759,70 € ja palkkaryhmän 2 1896,03 €. Muutos astuu kunkin palkkatuella työllistetyn osalta voimaan uuden palkkatukikauden alkaessa.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä olivat myös vuoden 2021 tilinpäätös sekä kuluvan vuoden investointeihin esitettävät muutokset. Kustannusten nousu on vaikuttanut investointien kustannuksiin merkittävästi, minkä johdosta muutoksia esitetään. Tilinpäätös ja investointimuutokset menevät vielä kaupunginvaltuuston käsiteltäviksi.

 

Lisätiedot: hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, puh. 050 5180588, heli.kiertokari@laitila.fi


Kesäkerho pienille koululaisille

16.5.2022

Sivistystoimi järjestää pikkukoululaisille Kesäkerhon kesäkuussa


Kesäkerhotoiminta vastaa pienten koululaisten kesähoidon tarpeeseen tarjoamalla 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen piirissä oleville vanhemmille lapsille kokopäiväisen kerhon 6.6.-1.7.2022 arkipäivinä. Kerho järjestetään toivottujen tuntien mukaan arkipäivisin. Pääsääntöisesti toimintaa järjestetään klo 08-16 välisenä aikana.
 Kesäkerhoon etusijalla ovat 1. vuosiluokan sekä erityisen tuen piirissä olevat lapset.

Kesäkerhoissa leikitään, askarrellaan, ulkoillaan ja liikutaan. Ohjaajina toimivat iltapäivätoiminnanohjaajat sekä koulunkäynninohjaajat.

Kesäkerhotoiminta on maksullista.
Toimintamaksu on kesällä 2022: 1-10 päivän kerhotarpeesta 100 euroa ja 11-19 päivän kerhotarpeesta 190 euroa*. Päivän aikana lapsille tarjotaan lämmin ateria ja välipala. Lapset ovat myös vakuutettuja toiminnan aikana. 

Kesäkerhoa järjestetään Laineen talolla ja Myllymäen asuntolassa. Kesäkerhon sijainti määritetään hakemusten käsittelyn yhteydessä.

Hakemukset Kesäkerhoon viimeistään ke 18.5.  sähköisesti http://bit.ly/laitilankesäkerho

Lisätiedot: sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelä p. 040 198 4154, nestori.makela@laitila.fi


*Maksutiedot ovat ehdollisia, kunnes sivistysvaliokunta on hyväksynyt toiminnan ja maksut.

 

 

 


Mainiommassa Laitilassa tapahtuu touko- ja kesäkuussa

12.5.2022

Toukokuu

Kirjaston näyttely: Käsityökoulun ja lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely, Vakka-Suomen kansalaisopisto.

Su 1.5. klo 11 Laitilan Soittokunta ja Laitilan Mieslaulajat esiintyvät torilla.

Su 1.5. klo 12 Poukan talon vappu. Kattesen kiven lakitus. Simatarjoilua klo 18 asti.

Ti 3.5. klo 13 Varttunut väki, iloista iltapäiväohjelmaa mm. toivelevytanssit opistotalolla. Järjestäjinä: Laitilan kaupunki, Vanhaintuki ry, Laitilan Seurakunta ja Eläkeliiton Laitilan yhdistys. Tilaisuudessa on pieni pääsymaksu.

Ti 3.5. klo 17 Keväisiä lauluja Kaukolan kartanon puutarhassa ja kartanon avoimet ovet.

Ke 4.5. klo 17.30 Reijo Vähälän runomatinea ”äidit vain, nuo toivossa väkevät”, Laitilan kirjasto

To 5.5. klo 18 Soitonkrusellin päätöskonsertti Laitila salissa.

Pe 6.5. klo 19 Vakka-Suomen musiikkiopiston iltamusiikki Fredrika-salissa.

Pe 13.5. klo 18 Noora Mannelinin lopputyökonsertti Fredrika-sali

La 14.5. klo 10-14 Kierrätyskeskus auki! KEVÄINEN KIERRÄTYSPÄIVÄ Helistölän jäteasemalla ja 2-VUOTISSYNTTÄRIT kierrätyskeskuksessa. Helistölässä tarjolla makkaraa ja kahvia. Kierrätyskeskuksessa tarjolla kahvia, mehua, pullaa, piparia ja karkkia.

La 14.5. klo 12 Haitaristit matkalla kohti kesää, Tiihosen kahvila. Tapahtuma käynnistyy torilta kulkueena.

La 14.5. klo 19 Viihdekuoro Boleron iltamat opistotalolla.

Su 15.5. Kaatuneitten muistopäivä klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa, jonka jälkeen kunniakäynti sankarihaudalla ja Karjalaan jääneiden muistomerkille. Kahvitilaisuus kirkkokodissa.

Ma 16.5. klo 18 Seis selkäkivuille - itsehoidolla eteenpäin. Selkäterveys itsehoidon näkökulmasta. Luennoitsijana fysioterapeutti, suunnittelija Ina Vihiniemi. Fysioterapeutti on tavattavissa kirjastossa ennen luentoa n. 1 h.

Pe 20.5. klo 19 Iloiset eläinkuvat Laitila sali.

La 21.5. klo 12-16 Yhteistyössä Laitilan VPK, liikuntatoimi sekä kulttuuritoimi järjestävät ulkoilutapahtuman Vähä-Tulejärvellä. Ohjelmassa: saunomista ja uintia, tutustuminen VPK:n mökkiin, omatoiminen luontopolku ja lapsille pokemon-jahti. Tarjolla nokipannukahvia/mehua. Mahdollisuus myös omien eväiden nauttimiseen nuotiolla. Paikka: Vähä-Tulejärvi Krouvintie 133.

Ma 23.5. klo 17 Osaatko varautua poikkeustilanteisiin? Tapahtumassa käsitellään kotitalouksien varautumisen perusasioita, kuten miten pitkittyneeseen sähkökatkoon tai vedenjakeluhäiriöön olisi hyvä varautua. Laitilan kirjasto. 

Kesäkuu

Kirjaston näyttely: Kaksi vanhaa mestaria: Lauri Ikonen ja Pentti Nieminen

La 11.6. klo 11 Laitilan Soittokunnan lauantaiviihdettä Tiihosen kahvilan pihalla

Ti 7.6. ja ti 14.6. klo 18-20 Tehdään luonnosta! Kädentaito- ja tuunaustyöpaja Kauppilan umpipihalla
Mestaritekijä Niina Koivula. Leader Ravakka. Vapaa pääsy.

Ma 13.6. klo 17.30 Laitilan eteläiset kylät, opastettu kotiseuturetki, lähtö Poukan talolta. Oppaana Jukka Veranen, Laitilan Oppaat

Pe 17.6. klo 10-15.30 Sirkuspäivä, Tipula, Vallijärventie 56. Tipulan kulttuuriyhdistys

Pe 17.6. klo 11-19 Cafe Art –Villa Aurelia, Sairaalantie 6

Pe 17.6. klo 17-03 Laitila Festival: Eppu Normaali, Neljä Ruusua, Dingo, Tommi Läntinen. Kaupungintalon piha, Keskuskatu 8 a

Pe 17.6. klo 17 Taidenäyttelyn avajaiset, Vakka-Suomen taideyhdistyksen retrospektiivi, Kustaa Hiekan lukutupa

Pe 17.6. klo 19 JazzKukko LiveKlubi, Maja Mannila Trio. Opistotalo, Urheilutie 5

Pe 17.6.klo 19-23 Munamarkkinatanssit Laitilan Tanssikanalassa

La 18.6.- Su 19.6. Laitilan Munamarkkinat, 50 v. juhlamarkkinat. Torilla monipuolista ohjelmaa.

La 18.6. klo 11-15 Kauppilan kesän avaus, Säilättäret, Mojo Coyote, museo ja kahvila avoinna, Koukkelantie 240

La 18.6. klo 12-03 Laitila Festival, Miljoonasade, Erika Wikman, Neon 2, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden vangit. Kaupungintalon piha, Keskuskatu 8 a

Ti 21.6. klo 13 Varttunut väki, iloista iltapäiväohjelmaa opistotalolla. Järjestäjinä: Laitilan kaupunki, Vanhaintuki ry, Laitilan Seurakunta ja Eläkeliiton Laitilan yhdistys. Tilaisuudessa on pieni pääsymaksu.

Ke 22.6. klo 19-23 Tanssit Laitilan Tanssikanala, Tanssiorkesteri Kaiho

Ke 29.6. klo 19-23 Tanssit Laitilan Tanssikanala, Pasi Kivimäki duo tunnelmoi

To 30.6. klo 16-20 Iltatori: klo 18 Laitilan Soittokunta ja Kaivolan Kesäteatteri

Tapahtumakalenterin tiedot koskevat kaikille tarkoitettuja tilaisuuksia. Tulevista tapahtumista voi ilmoittaa kaupungintalon asiointipiste Avitukseen sähköpostilla asiointi.avitus@laitila.fi


Laitilassa opetellaan mediataitoja saksalaisten, puolalaisten ja espanjalaisten nuorten kanssa

12.5.2022

Erasmus-nuoret vierailivat Laitilan kaupungintalolla ja pääsivät yhteiskuvaan kaupunginjohtajan kanssa. Kuva: Roosa Vilkanen.


Laitilassa Varppeen yläkoulun oppilaat ovat ottaneet vastaan ikätoverinsa Saksasta, Puolasta ja Espanjasta EU-rahoitteisen Erasmus+-projektin myötä. Yhteensä 22 oppilasta kuuden opettajan kanssa saapui Suomeen sunnuntaina 8.5. ja maanantaita jo vietettiin yhdessä tutustuen ja työskennellen. Projektin teemana on ”youth4media” ja siinä keskitytään mediataitoihin valmistamalla animaatiovideoita alakouluikäisille.

Mediataitojen parissa työskentelyn rinnalla viikon ohjelmassa on niin alueeseen tutustumista kuin kaupunginjohtajan tapaaminen ja suomalaisten pihapelien pelaamistakin. Lähialueen retkiin sisältyy vanhaan Raumaan tutustumista ja ekskursio Pamprinniemelle. Erasmus-nuoret ovat majoittuneena oppilaiden perheisiin Laitilassa. Kulttuurien välinen kohtaaminen on siis puolin jos toisinkin hyvin kokonaisvaltaista, kuten Erasmus-projektien henkeen kuuluukin. Oppilaat ja kodit järjestävät koulupäivien jälkeen omaa ohjelmaa muun muassa mökkeilyn, saunomisen ja grillailun merkeissä.

Erasmus-projekteissa on ennenkin Laitilan opetustoimesta oltu mukana ja kokemukset ovat olleet hyviä. Myös aiemmin mediataidot ovat olleet yhteisen kehittämisen kohteena. Aiemmin on muun muassa kaupungin matkailukohteisiin tehty ääniopasteita, jotka ovat edelleen käytössä kaupungin kotisivuilla.


Muistiluotsi järjestää: Päivä Muistipariskunnille 16.6.

12.5.2022

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry ja Asiantuntija- ja tukikeskus Muistiluotsi järjestävät:

Päivä Muistipariskunnille 16.6.2022 klo 10.00-14.30, Hotelli Aquarius (Kullervontie 11, Uusikaupunki)

Tervetuloa viettämään kesäpäivää vertaisten pariskuntien kanssa! Päivän tarkoituksena on virkistäytyä hyvän ohjelman ja ruoan merkeissä. Aamupäivällä opimme uutta sanattoman vuorovaikutuksen merkityksestä sekä aktivoimme aivoja mukavien harjoitusten parissa. Iltapäivällä on luvassa musiikkia Päivi Kurkilahden johdolla. Ohjelman lomassa käymme yhteisellä lounaalla ja kahvikupposella.

Päivä on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella puolisolla on muistisairaus ja hän pärjää päivän läheisensä avustamana. Päivän omavastuu on 10€/hlö sis. ohjelman ja lounaan.

Ilmoittautumiset viimeistään 6.6. mennessä: Muistineuvoja Leeni Eriksson puh. 040 673 3831 tai  leeni.eriksson@muistiturku.fi

Päivä muistipariskunnille


Keskustan katuvalaistussaneerausta toteuttamaan Vertek

11.5.2022

Valaistusta uusitaan Keskuskadun varrelta.


Tekninen valiokunta kokoontui keskiviikkona 11.5.2022 ja hyväksyi vastaanottamansa tarjouksen keskustan tie- ja katuvalaistussaneerauksen toteuttamisesta. Aiemmassa käsittelyssä (kokous 6.4.2022) valiokunta hylkäsi saamansa tarjoukset, koska ne ylittivät saneeraukselle varatut määrärahat. Suunnitelmia karsittiin ja tarjoukset pyydettiin uudelleen. Uusien suunnitelmien mukaan katuvalaistus uusitaan Keskuskadulla Vihtorinkadun risteyksestä kaupungintalon suuntaan kadun loppuun asti. Tarjouksia jätettiin määräaikaan mennessä yksi ja yksi ilmoitus, ettei jätä tarjoustaan. Saneerauksen tulee toteuttamaan Vertek Oy.

 

Lisätiedot: tekninen johtaja Mika Raula, puh. 0500596127, mika.raula@laitila.fi