Uusimmat uutiset

Laitilassa tapahtuu: syyskuun tapahtumakalenteri

13.9.2019

 
LAITILAN TAPAHTUMAKALENTERI 
 
SYYSKUU
 
 
2.-28.9.  Kirjaston näyttely: Uuden Tuunan päiväkodin taidekilpailun työt. 


 
To 5.9. Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa klo 14-15.  
 
Pe 6.9. Satutuokio kirjaston satutilassa klo 9.30. 

La 7.9. Maalaustalkoot Kauppilan umpipihalla (Koukkelantie 24) klo 9 alkaen. Säävaraus!
 
Ke 11.9. Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Lahjoita lukuhetki -infotilaisuus kirjastossa klo 17. 
 
To 12.9.  + 65-Liikuntamaa-tapahtuma Finnlamex-hallissa (Tuunantie 2) klo 13-15. Järjestäjät kaupunki ja Vanhaintuki.  
 
To 12.9. Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa klo 15.15-16.15.  
  
To 12.9. Novellikoukku kirjastossa klo 17.30, lukijana kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa
  Mutka. 

Ma 16.9. Laitila By Night - kummitteleeko Laitilassa? Retkelle lähtö Poukan talolta (Keskuskatu 4 b) klo 20. Ks. Sippujoen Sanomat. Ilmoittautumiset Lea Koskiselle puh. 040 567 3709.

To 19.9. Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa klo 15.15-16.15.

Pe 20.9. Satutuokio kirjaston satutilassa klo 9.30.

Pe 20.9. Oopperaa Kinossa: La Bohème (säv. Giacomo Puccini) klo 18. Tallenne Handan oopperasta Sydneystä.

Pe 20.9. Iltamusiikki Kustaa Hiekan lukutuvassa (Keskuskatu 8 a) klo 18.30. Vakka-Suomen musiikkiopisto

To 26.9. Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa klo 15.15-16.15.

La 28.9. Teatteri: Kullervon kirot (kirj. Marko Laihinen, musiikki Markus Rantanen, videot Lauri Löytökoski, ohjaus Tiia Valavuo) Louhenlinnassa (Kusinintie 95) klo 19. Ensi-ilta. Liput www.netticket.fi ja Laitilan kaupunginkirjasto.Tapahtumakalenterin tiedot koskevat kaikille tarkoitettuja tilaisuuksia, joiden tiedot julkais-
taan suppeassa muodossa. Julkaisuaika on kuukauden vaihtuessa ja kuukauden puolivälissä.
Tulevista tapahtumista voi ilmoittaa kaupungintalon asiointipiste Avitukseen sähköpostilla
asiointi.avitus@laitila.fi


Vuorovaikutteinen palveluiden arviointipäivä nuorten näkökulmasta Laitilassa

12.9.2019

Avoimen nuorisotyön arviointiväline - vuorovaikutteinen palveluiden arviointipäivä Laitilassa

Nuorisotoimi on mukana Avin rahoittamassa hankkeessa, jossa pyritään kehittämään avoimeen nuorisotyöhön entistä parempi arviointimenetelmä. Hankkeesta muodostuu nuorisotyön tunnusluku, joka vetää yhteen työn laadun ja vaikuttavuuden. 

Laitilassa arviointipäivä järjestetään ke 2.10. Päivän aikana nuoret saavat kertoa ennakolta valittujen teemojen puitteissa, mitä mieltä he ovat asioista. Myös nuorten omia teemoja voidaan nostaa esille. Tapahtuman onnistumiseen tarvittaisiin nyt nuoria!

Teemoja voivat olla esimerkiksi:

Oletko tyytyväinen nuorisotalon tarjontaan ja toimintaan?

Oletko tyytyväinen nuorten harrastusmahdollisuuksiin Laitilassa?

Oletko tyytyväinen nuorten mahdollisuuteen vaikuttaa Laitilassa?

Oletko tyytyväinen nuorten terveyspalveluihin Laitilassa?

Teemat on valittu siten, että hankkeessa mukana olevat pilottikunnat saavat vertailukelpoista dataa arviointipäivien tuloksista.


Arviointipäivä järjestetään keskustelupäivä menetelmän avulla. Päivään on ilmoittautunut jo mukavasti jo viranhaltijoita sekä kuntapäättäjiä, mutta nyt kaivattaisiin nuoria kertomaan näkemyksiään.


Tapahtumaan voi ilmoittautua kaikki 7.lk-29 -vuotiaat nuoret. Tarjoamme päivän aikana lounaan osallistujille. Ilmoittaudu viimeistään 20.9 mennessä nettilinkin kautta ruokailua varten https://bitly.com/nuoretkuuluu


Lisätiedot Nuorisotoimesta, Noora Mantere p. 040 717 7817 tai noora.mantere@laitila.fi


Laitilan uudet asukkaat pääsevät maksutta kaupungin isännöimään Lukko-TPS -otteluun

4.9.2019


Laitilan kaupunki on laatinut yhteistyösopimuksen Rauman Lukko Oy:n kanssa. Laitilan kaupunki tukee Rauman Lukkoa saaden vastineeksi markkinointia sekä isännöimäänsä Lukko-TPS -otteluun ilmaislippuja. Ottelu on perjantaina 25.10. klo 18.30 Rauman Kivikylän Areenalla ja Laitilaan vuoden 2019 aikana muuttaneet asukkaat pääsevät ilmaiseksi otteluun. Bussikuljetus Laitilasta lähtee klo 17.30 kaupungintalon pihalta (Keskuskatu 30). Kyydityksen otteluun ja pääsylipun saa tekemällä ilmoittautumisen bit.ly/2jU72dB syyskuun loppuun mennessä. Ilmoittautuneiden osallistumisoikeus tarkistetaan väestötietokannasta.

 

Yhteistyösopimuksella Laitila haluaa tukea paikallista jääkiekko-osaamista ja urheilumenestystä. Uudessa sopimuksessa mahdollistettu uusien asukkaiden huomioiminen on Laitilan kaupungille myös ensiarvoisen tärkeää. Arvommekin sen sanovat, toteaa kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen. Asukas ja yrittäjä ovat kultamunamme, ja tämä on hieno tapa toivottaa uudet asukkaamme tervetulleiksi mainiompaan Laitilaan. Ottelubussin kyytiin itsekin hyppäävä kaupunginjohtaja toivoo näkevänsä mahdollisimman monta uutta asukasta reissussa mukana. Laitilaan oli elokuun loppuun mennessä muuttanut 238 henkilöä.

 

Laitilaan muuttaneille kaupunki lähettää tervetulokirjeet, ja kirjeet ollaan vuoden 2019 osalta lähettämässä nyt toista kertaa. Tässä ”toisen aallon” kirjeessä kerrotaan mahdollisuudesta lähteä ottelumatkaan mukaan. Myös ne vuoden 2019 aikana muuttaneet, jotka jo aiemmin ovat saaneet kirjeen, kuuluvat kutsun piiriin ja ovat tervetulleita ottelumatkalle mukaan.


Laitilan uimahallin avajaiset

21.8.2019

UIMAHALLIN AVAJAISET ma 16.9.2019 klo 14                             Uimahalli

 

-          tule hakemaan tietoa syksyn vesiliikuntaryhmistä ja muista liikuntatoimen palveluista

-          mahdollisuus ostaa uimalippuja tai seniorikortteja

-          kahvi- ja mehutarjoilu pullan kera

-          avajaisiin osallistuneiden kesken arvotaan lasten vesivyö ja 10-krt uimalippuja

 

UIMAHALLIN AUKIOLOAJAT:

ma 14-21, ti 14-21, ke 6-8.30 ja 14-21, to 14-21, pe 14-21, la 12-16, su 12-16

Eläkeläiset jumppaavat uusin aikatauluin: ma 15-15.45. ti 15-15.45 ja 15.45-16.30, ke 10.30-11.15 ja pe 15-15.45 ja 15.45-16.30

 

TULE HAKEMAAN UUDET AIKATAULUT JA RYHMÄLIIKUNTAKALENTERI AVAJAISISTA!

Tarjolla paljon erilaisia ryhmiä ja muista myös virtuaalijumppa HYDROHEX!


Nuorisotoimen ilmaisten harrastekerhojen ilmoittautuminen on avattu

19.8.2019

Laitilan Nuorisotoimi järjestää erilaista harrastetoimintaa laitilalaisille lapsille ja nuorille. Harrastetoimintaan osallistuminen on ilmaista. Voit osallistua kerhoihin myös kesken kauden, ilmoittautumiset nuoriso-ohjaajien kautta.


Tanssikerho maanantaisin 14.45-15.30 alkaen 2.9. Kerhoa ei pidetä koulun loma-aikoina!

5.lk-17-vuotiaiden tanssikerho FinnLamex-hallin peilisalissa. Tanssikerhossa harjoitellaan helppoja koreografioita radiohittien rytmeihin. Tästä ryhmästä on helppo ponnistaa tanssin maailmaan. Ohjaajana Marianne/Sanna Liikuntapalvelu Sanna Raikusesta. Tanssikerho on ilmainen! Mukaan rennot vaatteet ja sisäkengät (jos on). Tanssikerhon ilmoittautuminen


Liikuntaseikkailukerho kokoontuu finnlamex-hallilla tai erikseen ilmoitetussa ympäristössä joka torstai klo 15.00-16.00. liikuntaseikkailukerhossa tutustutaan eri lajeihin ja seikkaillaan luonnossa matalalla kynnyksellä. Kerho sopii erityisesti sellaisille nuorille, joilla ei ole vielä harrastusta. Liikkaseikkailun ilmoittautuminen

Tulossa myös Voimaneidot - tyttökerho, lisätietoa koulun alkaessa. Seuraathan Nuorisotoimea Facebookissa ja nettisivuilla, saat täten ajankohtaisimmat uutiset!

Nuorisotoimen nettisivuille tästä
Nuorisotoimi Facebookissa: https://www.facebook.com/laitilannuoriso/
Nuorisotoimi Instagramissa NuokkarilaitilaInfotilaisuus aurinkosähkön yhteishankinnasta 17.9.19 klo 18-20

19.8.2019

Aurinkosähkön yhteishankinta Laitilassa

Laitilassa käynnistetään aurinkosähkön yhteishankinta syksyllä 2019. Kyseessä on Avaimet käteen – hankinta, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat. Kilpailutus tehdään syksyn aikana ja asennukset toteutetaan keväällä 2020. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan hankintaan, tule kaupungintalolle infotilaisuuteen tiistaina 17.9.2019 klo 18-20.

Tilaisuudessa kerrotaan, mistä aurinkosähkön yhteishankinnassa on kyse ja onko se kannattavaa. Lisäksi illan aikana käydään läpi aurinkosähkön hankinnan perusteet, kuten mitoitus, tuotanto, käyttömahdollisuudet ja asennus sekä lupa-asiat. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille sekä käydä aiheeseen liittyvää keskustelua.

Ohjelma

Miksi aurinkosähköä Laitilaan?   ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste, Laitilan kaupunki

Mistä yhteishankinnassa on kyse?  energia-asiantuntija Liisa Harjula, Valonia

Aurinkosähkön hankinnan perusteet (mitoitus, tuotanto, käyttömahdollisuudet ja asennus) projektipäällikkö Pasi Seppälä, Solar Age Oy

Lupa-asiat,  rakennustarkastaja Tapio Lindén, Laitilan kaupunki

Yhteishankintaan osallistuminen,  Liisa Harjula, Valonia


Yhteishankinnan osallistujien kokoamisen ja kilpailutuksen suorittaa Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia. Laitilan kaupunki osallistuu hankkeeseen tiedonvälittäjänä, mutta ei ole mukana itse kilpailutuksessa. Yhteishankinta on kuitenkin kiinteä osa kaupungin HINKU-toimintaa ja kuntalaisten aktivoimista uusiutuvan energian käyttöön. Valonia on toteuttanut vastaavan yhteishankinnan Mynämäellä vuonna 2017 ja Somerolla 2018-2019.

Lisätiedot

Liisa Harjula, Valonia

Tuija Kailaste, Laitilan kaupunki (etunimi.sukunimi@laitila.fi)

Aurinkosähköä kotiin -sivusto


 Valonia