Uusimmat uutiset

Kaupunginhallitus jatkoi ostopalvelusopimusta Sarastia Oy:n kanssa

20.10.2020

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 19.10.2020 ja hyväksyi Sarastia Oy:n tarjouksen palkanlaskentapalvelun tuottamisesta vuonna 2021. Palvelu sisältää yhden palkkasihteerin työpanoksen. Sarastia Oy:n palvelua on käytetty jo kuluvan vuoden aikana, kun yksi kaupungin palkkasihteereistä irtisanoutui keväällä. Ostopalvelun käyttämisen perusteena on muun muassa tulevaan sosiaali- ja terveyshuollon uudistukseen varautuminen. Toteutuessaan uudistus tulisi vähentämään palkanlaskennan tehtäviä oleellisesti. Myös kokemukset ostopalvelusta ovat henkilöstön keskuudessa olleet pääsääntöisesti hyviä ja kaupungin palkkasihteerien näkemys tukee ostopalvelun käyttämistä.

Koulusihteerin toimi auki Varppeen koulussa

Kokouksessa päätettiin myös yhden täyttöluvan myöntämisestä. Varppeen koulun koulusihteeri siirtyy eläkkeelle ja toimeen myönnettiin täyttölupa 23.11.2020 alkaen. Täyttölupa myönnettiin siten, että aikaa tehokkaalle perehdyttämiselle eläkkeelle siirtyvään työntekijän kanssa on varattu. Koulusihteerin tehtävänkuvaan kuuluvat mm. oppilashallinnon sekä talous- ja henkilöstöhallinnon toimistotehtävät, oppimateriaalin ja tarvikkeiden tilaukset, arkistointi, viestintä, tilastointi ja asiakaspalvelu.

 

Lisätiedot: vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen, atte.hyvarinen@laitila.fi, puh. 0407050347


Loka- ja marraskuun tapahtumakalenteri

14.10.2020

Loka- ja marraskuun tapahtumat

LOKAKUU

Säde Helena Palomäen näyttely Suomen kiviä ja kalliota on nähtävillä Tiihosen kahvilassa. Kirjastossa puolestaan on esillä Carolina Cederbergin ja Jaana Renvallin maalauksia ja piirustuksia.

La 17.10.         Seitsemän veljestä – Suomen kansallisromaani.  Panu Rajala Walon talolla klo 14. Järjestäjä Kulttuuriseura Walo.
To 22.10.         Luento kirjastossa klo 18: Pohjois-Norjan rannikkoreitit, tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen. Järjestäjä Laitilan kaupunki.

MARRASKUU

Säde Helena Palomäen näyttely Suomen kiviä ja kalliota on nähtävillä Tiihosen kahvilassa.

Ke 11.11.          Luonnonlaki-dokumenttielokuva kirjastossa klo 17.30.
To 12.11.          Novellikoukku kirjastossa klo 17.30 – 18.45, lukijana Susanna Jalava. 
La 28.11.         Joulunavaustapahtuma torilla klo 14 – 17 ja puuroa Poukan talolla klo 12-16. Järjestäjä Laitilan yrittäjät ja Laitilan kaupunki.

Tapahtumakalenterin tiedot koskevat kaikille tarkoitettuja tilaisuuksia, joiden tiedot julkaistaan suppeassa muodossa. Julkaisuaika on kuukauden vaihtuessa ja kuukauden puolivälissä. Tulevista tapahtumista voi ilmoittaa kaupungintalon asiointipiste Avitukseen sähköpostilla asiointi.avitus@laitila.fi

 


Kuvapankki palvelee Laitilasta viestiessä

12.10.2020

Yksi viimeisimmistä kuvapankkiin ladatuista kuvista on Kauppilan umpipihasta dronella otettu kuva.

 

Laitilan kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin uuden graafisen ohjeiston ja viestintästrategian 21.9.2020. Strategiassa todetaan, että kaupungin viestinnässä otetaan huomioon visuaalisuus, koska se tukee tiedonvälittämistä tehden siitä vaikuttavampaa ja ymmärrettävämpää. Graafinen ohjeisto tukee strategian ajatusta ja kehottaa kaupunkia ja sen tapahtumia kuvaavien valokuvien käyttämiseen viestinnässä. Ohjeisto johdattaa kuvapankin äärelle, joka löytyy netistä www.laitila.fi/kuvapankki. Kuvapankki ei yksin ole kaupungin henkilöstön käytettävissä, vaan se on syystäkin julkaistu nettisivuilla. Kuvia voi sivulta ladata kuka vain ja käyttää Laitilan markkinoinnissa, mainonnassa, tiedottamisessa, uutisoinnissa ja ilmoituksissa.

Kuvapankissa on tällä hetkellä 227 valokuvaa ja kuvia on Laitilan eri kohteista niin keskustasta kuin sen ulkopuoleltakin, eri tapahtumista ja laitilalaisittain tavallisista arjen maisemista. Myös jokunen mustavalkoinen kuva vanhasta Laitilasta on kuvapankissa sekä kuvia kaupunginjohtajista. Tarkoituksena on pitää kuvapankki päivittyvänä kokonaisuutena ja ladata sinne säännöllisesti uutta materiaalia. Kuvapankkiin otetaankin vastaan Laitila-aiheisia kuvia, jos joku haluaa antaa kuviaan tähän käyttöön. Kuvia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen tuulia.kujanpaa@laitila.fi.

 

 

Lisätiedot: kaupunginjohtajan sihteeri Tuulia Kujanpää, puh. 0505180593, tuulia.kujanpaa@laitila.fi


Miksi laajentaa verkkokauppaan? -verkkotapahtuma yrityksille

12.10.2020

Miksi laajentaa verkkokauppaanVerkkokaupasta, sen perustamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille suunnattu verkkotapahtuma järjestetään 10.11.2020 klo 8:30-10:30. Tapahtuma antaa esimerkkien kautta eväitä vastata esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: miksi laajentaa verkkokauppaan vai kannattaako, miten voisi tai ei ainakaan kannata lähteä liikkeelle, mitä kaikkea verkkokauppa vaatii teknisen sivun lisäksi. Tapahtumaa on mahdollista kokoontua seuramaan yhdessä muiden paikallisten yrittäjien kanssa myös joihinkin "kisakatsomoihin", joista lisätietoja alla.

Tapahtuman järjestää Seutukaupunkien yritysverkostot -projekti yhdessä seutukaupunkien yrityspalvelujen kanssa. Tapahtuma on ilmainen.


Ilmoittaudu tapahtumaan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedHdb4x_hPoaBs4-CnbPJlDXvkjM9g9XBYqL5cbF1dMZ7vxw/viewform

Lisätietoja päivistä saa Paavo Laaksoselta, puh. 040 653 1913, nimi.sukunimi[at]suupohja.fi


VT8 suunnitelmat nähtävillä

9.10.2020

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen laatima tiesuunnitelma Valtatien 8 parantaminen Laitilan keskustan kohdalla on yleisesti nähtävänä 30.9.2020-30.10.2020 ELY-keskuksen tietoverkossa

      http://www.ely-keskus.fi/web/ely/kuulutukset ja

      https://vaylavirasto.sharefile.eu/d-sa75b84430a747838

sekä Laitilan kaupungilla. Suunnitelmakartta löytyy teknisen toimen ilmoitustaululta (Keskuskatu 30, kaupungintalo).

Hankkeessa parannetaan valtatietä 8 ja kantatietä 43 ja siihen liittyy mm. kevytliikenne-, pysäkki- ja liittymäjärjestelyjä ja melusuojauksia.

Ks. lisätiedot: ELY-keskuksen kuulutus

Laitilan kaupunki on teettänyt alueesta havainnekuvan, joka löytyy linkistä, jota päivitetään nähtävilläolo aikana:

     http://www.skjkl.fi/Laitila/tiesuunnitelma/

 KORONAVIRUKSEEN LIITTYVÄ KAUPUNGIN TIEDOTUS

9.10.2020

VIIMEINEN PÄIVITYS: 12.10.2020

KORONAVIRUSTILANNE

-------------------------------------------------------------------------

Yleistä koronavirustilanteesta

Laitilassa todettiin uusi koronavirustartunta pe 9.10.20. Tartunta todettiin laitilalaisella henkilöllä. Altistuneita on 12., joista 3 on samaa perhettä koronaviruksen saaneen henkilön kanssa. Muut altistumiset jäljitettiin pääkaupunkiseudulle. Tartunnan saanut on lieväoireinen, koronavirustartunnalle altistuneet oireettomia.  Tartunnan saanut henkilö on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja tartunnoille altistuneet henkilöt karanteeniin. Viimeisin tapaus ei liity aiemmin todettuihin koronavirustartuntoihin. 


YLEISET LINJAUKSET HENKILÖSTÖLLE JA PALVELUIDEN KÄYTTÄJILLE 7.10.2020 (tiedote pdf-muodossa)


Toimien ja suositusten tarkoitus

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri linjasi 6.10., että maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Sairaanhoitopiirin antoi suosituksen kasvomaskin käytöstä, jonka mukaan maskin käyttöä suositellaan mm. julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

Suositusten ja muiden toimien tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä sekä pitää kaupungin organisaatio toimintakykyisenä ja turvallisena työpaikkana. Toimenpiteet pyritään sovittamaan niin, että kaupunki pystyy toimimaan ja tuottamaan palvelut mahdollisimman normaalilla tavalla.

Kasvomaskisuositus

Torstaista 8.10. alkaen Laitilan kaupunki suosittaa kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittävää 1-2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Suositus koskee sekä kaupungin työntekijöitä että toimipisteissä asioivia. Kaupungin toimipisteissä ja palveluissa tämä tarkoittaa, että kasvomaskia suositetaan pitämään kaikissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, joissa on enemmän kuin yksi ihminen paikalla. 

Maskisuositus ei koske varhaiskasvatuksessa olevia lapsia ja perusopetuksen oppilaita tai sosiaalitoimen perhepalvelujen lapsia. Päiväkotien, koulujen ja perhepalvelujen henkilökuntaa maskisuositus koskee.

Kaupunki jakaa työntekijöilleen töissä tarvittavat maskit. Omien kertakäyttöisten tai kankaisten maskien käyttö on myös sallittu. Terveydenhuollon ja muiden mahdollisesti tarkemmin säänneltyjen alojen työntekijät noudattavat alansa säännöksiä ja käytäntöjä.

Etätyösuositus

Kaikkia työntekijöitä, joiden on työtehtävänsä puitteissa mahdollista, suositellaan siirtymään etätöihin torstaista 8.10. alkaen. Etätyöstä ja siihen liittyvistä käytännöistä on sovittava esimiehen kanssa. Etätyössä noudatetaan normaaleja työaikoja. Mikäli etätyö ei työn luonteen, käytettävien ohjelmistojen rajoitusten tai muiden syiden takia ole mahdollista, voidaan työtä tehdä edelleen normaalisti työpaikalla.

Etätöistä huolimatta kaupungin palvelut pysyvät avoinna. Suosituksena on, että kaikki etätyöhön pystyvät siirtyvät pääsääntöisesti etätöihin. Etätöihin siirtymisellä pyritään minimoimaan työskentely samoissa tiloissa.

Kokouskäytännöt

Työpalaverit ja -kokoukset on pääasiassa pyrittävä järjestämään torstaista 8.10. alkaen etäkokouksina (esim. Teams-ohjelman tai muun vastaavan etäyhteyden avulla). Toimielinten kokoukset järjestetään Laitila-salissa turvavälit huomioiden ja kasvomaskisuositusta noudattaen.

Yhteiset kahvitauot ja ruokailut

Yhteisiä kahvitaukoja suositellaan välttämään. Ruokailujen aikana riittävistä turvaväleistä on huolehdittava. Ruoka- ja kahvikäytäntöjä ohjeistetaan tarkemmin toimiala- ja yksikkökohtaisesti.

Kaupungintalon ruokalassa ei toistaiseksi ole kahvi/lounastarjoilua. Henkilökuntahintaista lounasta on tarjolla Poukanvillessä.

Kaupungin palvelut normaalisti avoinna

Kaupungin palvelut ja toiminnot pyritään pitämään mahdollisimman normaalisti toiminnassa.

Kaikissa kaupungin toiminnoissa ja toimitiloissa vierailevia suositellaan pitämään kasvomaskia, huolehtimaan riittävistä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.

Etätöistä johtuen eri yksiköissä vierailumahdollisuuksissa ja yhteydenottotavoissa viranhaltijoihin voi tapahtua muutoksia ja rajoituksia. 


Vierailut terveyskeskusosastolla, asumispalveluyksikössä ja Kaukolankodissa

  •  Vierailusta sovitaan etukäteen.
  •  Vierailijalle annetaan hyvät ohjeet turvalliseen vierailuun esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee potilaan luo.
  •  Vierailijoita voi tulla korkeintaan 1-2 kerrallaan.
  •  Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.
  •  Vierailija huolehtii käsihygieniasta.
  •  UUDEN MASKISUOSITUKSEN MUKAISESTI, VIERAILIJAT HANKKIVAT MASKIN ITSE JA TÄTÄ TULEE KÄYTTÄÄ. ILMAN MASKIA VIERAILUT EIVÄT OLE SALLITTUJA.
  •  Vierailija pitää 1-2 metrin turvavälin muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.
  •  Vierailija ei turhaan liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan menee suoraan potilashuoneeseen tai sovittuihin tapaamistiloihin.
  • Henkilökunta ohjeistaa vierailijaa soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai potilaan hälytysrannekkeella.
  • Toimintayksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti. Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona pitää kuitenkin aina voida vierailla, kunhan noudatetaan yllä mainittuja ohjeita.


Kasvomaskien jakelu vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville

Kasvomaskien jakelua tehdään kaupunginkirjastossa sen aukioloaikoina. Vähävaraisten ja haavoittuvassa asemassa olevien on mahdollista saada kaksi pestävää kangasmaskia. Niille, joilla ei ole mahdollisuutta maskien pesuun, on myös saatavilla kertakäyttöisiä maskeja. Jakelun yhteydessä saa kirjalliset kasvomaskin käyttöohjeet.


Armeijaan astuvien kuntoryhmä aloittaa lokakuussa

8.10.2020

Oletko astumassa palvelukseen seuraavaan saapumiserään, vai ehkä hieman myöhemmin? Laitilaan startataan armeijaan astuvien kuntoryhmää, joka kokoontuu viikottain eri liikuntapaikoissa Laitilassa. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16-17 20.10.2020 alkaen.

Yksilöllistä ja tavoitteellista ohjausta liikunnan harrastamiseen, vielä ihan ilmaiseksi.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot viestillä:
etsivä nuorisotyöntekijä Siiri p. 040 190 6178 tai siiri.suhonen@laitila.fi


Kuntoryhmä toteutetaan yhteistyössä liikuntatoimen kanssa.


Kaupunki myy asuinkerrostalon

7.10.2020

MYYDÄÄN ASUINKERROSTALO

KT, 14 asuntoa k-m² 1270 m², 4500 m³, Myllymäentie 7, Laitila

Laitilan kaupunki myy tarjousten perusteella 1965 valmistuneen keskustassa olevan 2900 m² tontilla sijaitsevan asuinkerrostalon. Rakennuksessa on 14 asuntoa, joista kolme muussa kuin asuinkäytössä. Kohteen energiatehokkuusluokka on E. Kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä annetut tarjoukset. Lisätiedot ja näytöt: Eva Nurmi 040-754 9122 tai Mika Raula 0500-596 127 sekä www.laitila.fi. Kirjalliset tarjoukset 30.10.2020 mennessä osoitteeseen Laitilan kaupunki, tekninen valiokunta, Keskuskatu 30, 23800 Laitila.


Voima-portaat kannustavat liikkumaan

7.10.2020

Voima-portaatLaitilan vesitornin juurelle on kesästä alkaen rakennettu Voima-portaita ja rakennusprosessi on tullut kalkkiviivoille. Portaiden rakentaminen oli kuntalaisten toive ja päätyi sen myötä yhdeksi kaupungin investoinneista vuodelle 2020. Portaat itsessään ovat jo valmiit, mutta portaiden valaistus ei ole vielä valmiina. Portaat suunnitteli Sitowise Oy, pohjatyön teki Tmi Kari Rantatalo ja rakensi SV-Rakenne Levo Ky.

Treeniportaita on viime aikoina rakennettu ahkerasti eri kaupunkeihin – jyrkkyyksissä, askelmäärissä ja muissa ominaisuuksissa on paljon eroavaisuuksia. Laitilan portaissa askelia on 71 ja jyrkkyys on maltillinen. Materiaaliltaan portaat ovat painekyllästettyä puuta. Tämä materiaali on portaissa oivallinen, koska se ei muutu liukkaaksi ja askeltuntuma on muutenkin treenaajalle suotuisa, sekä kestää hyvin vaihtuvia sääolosuhteita. Hankkeen rahoitus saatiin osittain Leader Ravakalta ja mukana sponsorina oli myös VSV-Konserni, Vakka-Suomen Voima – jolta nimi Voima-portaisiin saatiin.

Vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson kannustaa kuntalaisia Voima-portaille treenaamaan. Voima-portaat sopivat kaiken kuntoisille ja ikäisille, muistuttaa Andersson. Mahdollisesti syksyn aikana on vielä luvassa pientä porrastreeniopastusta, vinkkaa Andersson. Portaissa voi jo harjoitella, mutta valojen vielä puuttuessa, ei portaisiin kannata mennä hämärän aikaan. Talvikunnossapitoa portaissa ei myöskään ole, joten talviliukkailla portaisiin ei kannata mennä. Portaisiin pääsee joko Varppeentien suunnasta vesitornin polkua pitkin tai vesitornin toiselta puolelta tullessa Pähkinäpolulta.


Lisätiedot: vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson, puh. 050 5180589, emilia.andersson@laitila.fi


Kaupunginhallituksen kokous 5.10.2020

6.10.2020

Yrittäjyyskasvatuksessa nuoria valmennetaan käytännön töihin esimerkiksi lammaspaimenen tehtävissä


YRITTÄJYYSKASVATUSSOPIMUS JATKUU LAITILASSA LAITILA-PYHÄRANTA 4H-YHDISTYKSEN KANSSA

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 5.10.2020 ja hyväksyi kaupungin ja Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistyksen välisen sopimuksen yrittäjyyskasvatuksesta. Yhdistys on ennenkin vastannut yrittäjyyskasvatuspalvelun tuottamisesta kaupungille. Yhdistyksen toimintamenetelmänä yrittäjyyskasvatuksessa on tekemällä oppiminen ja ”Kolme askelta työelämään” on 4H-järjestön oma malli, joka on kaikissa 4H-yhdistyksissä käytössä.

”Kolme askelta työelämään” -toimintaan sisältyy muun muassa kerhotoimintaa, joiden ohjaus ja pedagogiikka tukevat työelämässä ja yrittäjyydessä tarvittavien ominaisuuksien kehittymistä. Toimintaan sisältyy myös esimerkiksi kasiluokkalaisten metsäteemapäivät ja kesäinen Duunistrartti-leiri nuorille. Yhdistys myös organisoi n. 40 nuoren työllistämisen erilasiin työpalvelutehtäviin ja ohjaa myös 4H-yritysten perustamisessa, joiden myötä nuorten on mahdollista työllistää itse itsensä. Vuoden 2020 aikana työllistettyjä nuoria on ollut yhdistyksen kautta 27 ja 4H-yrittäjiä 15.

Suojavarusteiden saatavuutta halutaan varmistaa yhteishankintaan osallistumalla

Kaupunginhallitus päätti myös, että kaupunki osallistuu Hansel Oy:n tekemään suojavarusteiden yhteishankintaan. Yhteishankintaan osallistumalla kaupunki saa uusia kanavia suojavarusteiden hankintaa varten. Koronavirusepidemian aikana suojavarausteiden kysyntä on kasvanut moninkertaiseksi. Yhteishankinnan myötä varusteiden saatavuus on varmempaa sekä hankittavien tuotteiden perusvaatimukset on valmiiksi määritelty ja tuotteiden toimittajien taustat tarkastettu. Yhteishankintasopimus on voimassa 31.12.2022 asti ja sen kautta on mahdollista hankkia muun muassa kirurgisia nenäsuusuojuksia, hengityssuojaimia, suojatakkeja, kertakäyttökäsineitä ja suojavisiirejä

 

Lisätiedot: vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen, atte.hyvarinen@laitila.fi, puh. 0407050347