Uusimmat uutiset

Tilaa jätevesineuvoja ilmaiselle kiinteistökäynnille

18.5.2018

Laitilan kaupungin asukkailla ja mökkiläisillä on mahdollisuus kutsua Valonian puolueeton jätevesineuvoja ilmaiselle kiinteistökäynnille kesän 2018 aikana. Käynnillä kiinteistönomistaja saa tiedon tarvitseeko kiinteistön jätevesijärjestelmää uudistaa ja mitkä käsittelymenetelmät sopivat kyseiselle kiinteistölle.

Kiinteistökäyntejä tarjotaan erityisesti vakituisesti asutuille ja vapaa-ajan kiinteistöille, jotka sijaitsevat pohjavesialueilla tai 100 metrin etäisyydellä vesistöstä. Näiden kiinteistöjen jätevesijärjestelmien tulee täyttää lainsäädännön vaatimukset 31.10.2019 mennessä. Neuvontaa saa myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Käynnin voi varata ottamalla yhteyttä Valoniaan: Katariina Yli-Heikkilä p. 040 552 2369 (ark. klo 9-16) katariina.yli-heikkila@valonia.fi

Jätevesineuvonta toteutetaan osana Valonian ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen HAKKU-hanketta, jota rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Lisätietoja Valonian jätevesineuvonnasta www.valonia.fi/hakku


Perhelinja

15.5.2018


Laitilan alueella on alkamassa uusi palvelu, Perhelinja, yhteistyössä kunnan ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Sosiaalialan järjestöt jalkauttavat palveluitaan lasten, nuorten ja perheiden tueksi alueella säännöllisesti liikkuvan palvelubussin, Perhelinjan, avulla.

Perhelinja on tarkoitettu kenelle tahansa lapselle, nuorelle, äidille, isälle tai vaikka isovanhemmalle, jolla on perheeseen liittyviä haasteita tai joka on huolissaan läheisensä hyvinvoinnista. Elämässä voi olla esimerkiksi yksinäisyyttä, kiusaamista, ero tai muita perheen sisäisiä ongelmia.  Apua voi olla vaikea pyytää ystäviltä, vanhemmilta tai tuttavilta tai aina ei edes tiedä mistä apua hakisi.

Meille voit tulla juttelemaan luottamuksellisesti isosta tai pienestä asiasta tai kysymään neuvoa ilman ajanvarausta. Toiveestasi voimme räätälöidä tilanteeseesi sopivan jatkoavun ja -tuen palveluista, jotka ovat sinua lähellä. Apua ja neuvoja antavat sote-järjestöjen ammattilaiset. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

 Perhelinja alkaa kulkemaan Laitilan keskustan alueella toukokuun puolesta välistä aina Juhannukseen saakka, josta se jää kesätauolle (21.6.-6.8.2018). Perhelinja alkaa kulkemaan alueilla jälleen elokuun puolesta välistä alkaen tarkemman aikataulun mukaan. Perhelinjan aikataulu, pysäkit ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.perhelinja.fi  

 Tule rohkeasti juttelemaan, kun bongaat meidät!


Matonpesupaikka avattu

14.5.2018

Matonpesupaikka (Erik Sorolaisen tie 1) on taas auki. Pesuvesi otetaan viereisestä Sirppujoesta. 
Käytössä mankeli ja kuivaustelineet. Tervetuloa mattopyykille!


Nuorisotoimen kesäleirit 2018

3.5.2018

Perinteiset Nuorisotoimen kesäleirit alakoululaisille järjestetään Tulirannassa 11. - 15.6. ja 18. - 21.6.2018. Päiväleiritoiminta on suunnattu 1-6 luokkalaisille. Tänä vuonna leirin teemana on yhteisöllisyys. Leirillä tehdään yhdessä kaikkea kivaa, muunmuassa pelaillaan, uidaan ja saunotaan. 

Ilmoittautuminen on avattu ja ilmoittautua voi yksittäiselle päivälle, tai vaikka jokaiselle päivälle, ilmoittautuminen leireille päättyy 31.5.2018. Ilmoittautua voi tämän linkin kautta: 
Ilmoittautuminen leirille 

Leirin hinta on 10€ /osallistuja / päivä. Hinta sisältää kuljetuksen, ruuan ja välipalan. Lähdemme Tulirantaan nuorisotalon edestä klo 8:30 ja paluu tapahtuu 16:00. Huom! Leiristä laskutetaan ilmoittautumisten mukaan. 

Lisätietoja: Nuoriso-ohjaaja Jani Parkkinen, 040 717 7817, jani.parkkinen@laitila.fi


Vesivuoto Kalevanpojantiellä on korjattu!

18.4.2018

Runkovesiputki on hajonnut Kalevanpojantien varrella. Osa Hartikkalan alueen talouksista on ilman vettä. Korjaustoimenpiteet on aloitettu (tilanne klo 7.30). 

Pahoittelemme häiriötä!

Vesikatkos on ohitse. Putki on korjattu ja vesi kytketty päälle klo 10.00.