Uusimmat uutiset

Kappelimäen koulussa altistumisia

16.9.2021

Keskiviikkona 15.9.2021 on Kappelimäen koulussa tapahtunut altistuminen Covid19-virukselle. Tieto on tullut koululle myöhään illalla. Altistuminen koskee 13 oppilasta.

Terveyskeskuksen jäljittäjät ovat tavoittaneet altistuneet. Kappelimäen koulun oppilaita, huoltajia ja henkilöstöä on tiedotettu tarkemmin Wilma-viestillä.

Susanne Laaksonen

sivistysjohtaja


Perhepolku-verkkokurssit

15.9.2021

Haluatko kehittää itsemyötätuntoasi ja myötätuntoista vanhemmuutta? 

Osallistu ilmaiselle Perhepolku®-verkkokurssille omaan tahtiisi! Laitilan kaupunki tarjoaa alueensa pikkulapsiperheiden (0-6v), koululaisten perheiden (7-11 v) ja teini-ikäisten perheiden (12-16 v) käyttöön Jyväskylän yliopiston tutkijoiden kehittämän verkkokurssin 15.9.2021 lukien. 

Kurssi löytyy osoitteesta: www.perhepolku.fi/verkkokurssi. Kurssin aloittaminen on helppoa: rekisteröidy, valitse kurssi, ota kotikunnaksi Laitila ja kirjaudu sähköpostiosoitteellasi. 

Mukavia hetkiä kurssin parissa!

Laitilan Terveyskoti jatkaa työterveyspalvelujen tuottajana kaupungille

14.9.2021

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 13.9.2021 ja hyväksyi työterveyspalvelujen palveluntuottajaksi Laitilan Terveyskoti Oy:n. Työterveyspalveluiden hankinnasta järjestettiin tarjouskilpailu, jonka perusteella palveluntuottaja valittiin. Tarjouskilpailu käynnistettiin toukokuussa ja tarjousten jättämisen määräaikaan mennessä saapui yhteensä kolme tarjousta. Tarjouksen jättivät Laitilan Terveyskodin lisäksi Pihlajalinna Terveys Oy ja Suomen Terveystalo Oy. Uusi sopimuskausi alkaa 1.1.2022 ja on voimassa 24 kuukautta. Sopimuskauden jälkeen on optiona, että sopimus voidaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi. Hankinnan arvioitu vuosiarvo on noin 320 000 euroa.

Palkanlaskentapalveluja vahvistetaan osana kaupungin omaa toimintaa

Kaupunginhallitus teki päätöksiä liittyen palkkahallinnon järjestämiseen. Kaupunginhallitus muutti palkkasihteerin tehtävänimikkeen henkilöstösihteeriksi ja myönsi sille täyttöluvan. Palkkasihteerin sijaisuutta hoitaneen työntekijän työsuhde päätettiin vakinaistaa, ja palkanmaksun varmistamiseksi hallitus valtuutti hallintojohtajan jatkamaan palkkahallinnon ostopalvelusopimusta, mikäli tiedonsiirto tai henkilöstön rekrytointi sitä edellyttävät. Päätösten taustalla on pyrkimys palauttaa palkkahallinto kaupungin omaksi toiminnaksi. Mahdollisuus ostopalvelujen käyttöön pidetään kuitenkin auki tarvittavien resurssien turvaamiseksi ja hallitun palkkahallinnon palauttamisen toteuttamiseksi.

Lisätiedot: hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, puh. 050 5180588, heli.kiertokari@laitila.fi


Vielä tilaa nuorten ilmaisissa harrasteryhmissä

13.9.2021

Nuorisotoimi tarjoaa erilaisia harrastuksia laitilalaisille nuorille. Syksyllä 2021 harrastusvalikoimassa on tanssia, keramiikkaa, kuntosalia sekä kuvataidetta. Muutamissa ryhmissä on vielä tilaa!

 • Kuvisryhmä maanantaisin klo 15.00-16.30
  Kuvisryhmä aloittaa ma 27.9. Ryhmässä löydät omaa kuvallista ilmaisua, opit kuvia tekemällä uusia tekniikoita ja taidemateriaalit tulevat sinulle tutuiksi. Tule tekemään hassuja, hienoja, kummallisia, isoja ja pieniä , oman näköisiäsi maalauksia ja piirroksia yhteiseen ryhmään! Tässä ryhmässä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kuvataiteesta. Mukaan otetaan minimissään 6 ja maksimissaan 8 nuorta, 13-17 -vuotiasta.

 • Kuntosali torstaisin klo 18.00-19.00
  Kuntosalitreeneissä tutustutaan kuntosaliharjoittelun perusteisiin ja oikeanlaisiin liiketekniikoihin. Tästä ryhmästä on helppo aloittaa kuntosaliharrastus, sillä tasovaatimuksia ei ole. Kuntosalitreenit ovat osallistujille ilmaiset. Treenit Nurkkagymillä. Mukaan otetaan vielä 4 nuorta, 13-17 -vuotiasta.
 • Tanssitunnit maanantaisin klo 15.30-16.15
  Tanssitunneilla harjoitellaan helppoja koreografioita radiohittien rytmeihin. Tästä ryhmästä on helppo ponnistaa tanssin maailmaan, aiempaa kokemusta ei tarvita. Tanssit Finnlamex-hallissa. Mukaan otetaan max. 30 nuorta,  10-17 -vuotiaita.

  Lisätiedot ja ilmoittautumiset nuorisotoimen sivulta, Harrastetoiminta

  Yhteystiedot:
  nuorisopäällikkö Noora Mantere p. 040 717 7817  / noora.mantere@laitila.fi


Laitilan kaupunki on mukana rasismin vastaisessa kampanjassa

13.9.2021


Oikeusministeriö on aloittanut Olen Antirasisti -nimisen kampanjan, jonka tavoitteena on torjua etnisiin ja uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvaa rasismia, syrjintää ja häirintää Suomessa. Tutkimusten mukaan rasismin, häirinnän ja syrjinnän kokemukset ovat Suomessa Euroopan keskitasoa huomattavasti yleisempiä. Hankkeen tarkoitus on reagoida arkihäirinnän kokemuksen yleisyyteen, syrjintäkokemuksiin työelämässä, nuorten yhteiskunnallisen kuuluvuuden kokemuksen heikkenemiseen sekä nuorten luottamuksen heikkenemiseen viranomaisia ja yhteiskuntaa kohtaan. Kampanjalla halutaan aktivoida ihmisiä ja organisaatiota tekemään aktiivisia tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Laitilan kaupunki haluaa myös omalla toiminnallaan vaikuttaa rasismin vähentämiseen ja on lähtenyt tärkeään kampanjaan mukaan.


Rasismin vähentäminen osaksi strategiaa

Ulkomaalaistaustaisten osuus Laitilan väestöstä on n. 7,7 % (v. 2019 tilasto) ja väestöstä yli 750 henkilöä puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea. Rasismin ja syrjinnän ehkäisy on Laitilan kaupungille tärkeä teema itseisarvoisesti, mutta myös sen vuoksi, että jokaisesta asukkaasta halutaan pitää huolta ja heistä halutaan pitää kiinni. Ulkomaalaistaustainen työvoima on myös monelle alueen yritykselle tärkeä voimavara. Niin yritysten kuin asuinkuntienkin tulisi pystyä tarjoamaan turvallinen ja syrjinnästä vapaa elinympäristö kaikille. Vain siten rakennetaan myös turvallista ja hyvää tulevaisuutta kaikille.

Laitilan kaupunki on kampanjassa mukana ottamalla antirasismin mukaan kaupungin strategian työstämisessä. Uutta strategiaa valmistellaan ja työstetään syksyn 2021 aikana ja valtuusto hyväksyy strategian joulukuun kokouksessaan. Joka kunnassa on kuntalain mukaisesti oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategia suuntaa kunnan päätöksentekoa, suunnittelua ja kehittämistä. Se, kulkeeko rasismin ja syrjinnän vähentämisen pyrkimys strategiassa antirasismin nimellä, ei ole varmaa, mutta asiana se tulee olemaan siinä osana.

Strategian valmisteluvaiheessa tullaan luottamushenkilöiltä, kaupungin henkilöstöltä ja kuntalaisilta keräämään näkemyksiä kyselyn muodossa. Jo tässä vaiheessa toivotaan myös näkemyksiä siitä, miten rasismin ja syrjinnän vähentäminen saadaan strategiaan Laitilan näköisellä tavalla.

 

Kampanjan kukonaskeleet Laitilassa

Olen Antirasisti -kampanjassa on kaksi osaa: 13.9.-26.9.2021 ja 24.1.-6.2.2022. Laitilassa kampanjan ensimmäisessä osassa kerrotaan mukana olemisen tavasta, joka on tässä tiedotteessa tehty: rasismin vastaisuus on osa strategiatyötä ja lopullista strategiaa. Ensimmäinen askel Laitilassa kattaakin siis koko syksyn huipentuen kaupunginvaltuuston kokoukseen joulukuussa, kun valmis strategia hyväksytään. Jotta rasismin vähentäminen ei jää pelkäksi paperien pyörittämiseksi, tehdään Laitilassa kampanjan toisen osan aikana eli tammi-helmikuun vaihteessa konkreettinen tapahtuma tai tempaus. Siinä tuodaan näkyväksi ja lähemmäs arkea rasismin vähentämisen teemaa. Lisää strategian työstöstä ja alkuvuoden tempauksesta tiedotetaan kaupungin sivuilla www.laitila.fi syksyn ja alkuvuoden aikana.


Laitilan kaupungin strategiaa rakennetaan kyselyn avulla - vastaa sinäkin!

13.9.2021


Uusi valtuustokausi on alkanut ja samalla myös kaupungin uuden strategian työstäminen on käynnistynyt. Joka kunnassa on kuntalain mukaan oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategia suuntaa kunnan päätöksentekoa, suunnittelua ja kehittämistä. 

Tärkeä osa strategiaprosessia on kaupungin tämän hetkisen tilanteen kartoitus ja sen asukkaiden, elinkeinoelämän edustajien ja yrittäjien, luottamushenkilöiden ja kaupungin työntekijöiden osallistaminen strategian tekemiseen. Näiltä kohderyhmiltä kerätäänkin nyt näkemyksiä strategian tekemiseen kyselyn avulla. Kysely on auki syyskuun loppuun asti.

TÄSTÄ KYSELYYNSivistysvaliokunta linjasi koululaisten vuorohoidosta

10.9.2021

Apilaniityn päiväkodissa järjestetään Laitilan kaupungin vuorohoito

SIVISTYSVALIOKUNTA LINJASI KOULULAISTEN VUOROHOIDOSTA

Laitilan sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 9.9.2021 ja päätti, että koululaisten vuorohoitopaikka myönnetään ensimmäisen luokan oppilaille, kun perheen huoltajat ovat samanaikaisesti töissä tai päätoiminen opiskelu tapahtuu iltaisin. Linjaus tulee voimaan 1.1.2022 alkaen. Koululaisen vuorohoitoa tarjotaan arkisin klo 17 jälkeen ja aamulla ennen klo 6, sekä tarvittaessa viikonloppuisin ja koulun loma-aikoina. Oikeus vuorohoitoon päättyy viimeistään ensimmäisen luokan jälkeen. Matkat vuorohoitopaikkaan tai sieltä kouluun ovat vanhempien vastuulla. Erityistapauksessa yöhoitoa voidaan tarjota vielä toisen luokan oppilaalle.

Koulukuljetusoppaaseen tehtiin päivitys

Valiokunta päätti päivittää Laitilan koulukuljetusopasta koulumatkakorvausten osalta takautuvasti 1.8.2021 alkaen. Opasta päivitettiin niin, että myös kaksivuotisen esiopetuskokeilun piirissä olevat perheet voivat hakea koulumatkaetuutta, jossa maksetaan avustusta oppilaan kuljettamisesta tai saattamisesta. Maksettava korvaus on sama kuin Kelan maksama korvaus oman auton käyttämisestä (v. 2021 0,20 €/km) kaupungin määrittelemän matkan pituuden mukaan. Tällöin kaupunki ei pääsääntöisesti järjestä oppilaalle kuljetusta, eikä anna matkustamista varten peruskoululaisten matkakorttia.

 

Lisätiedot: sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen, puh. 040 7592108, susanne.laaksonen@laitila.fi


Sosiaali- ja terveystoimen alkuvuoden talouden toteuma täsmällisesti suunnitellun mukainen

9.9.2021

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui keskiviikkona 8.9.2021 ja merkitsi osavuosikatsauksen 1.1.-30.6.2021 tiedokseen. Toimialan toimintakate on toteutunut suunnitellusti sen ollessa 50,5 %. Tehtäväalueittain toimialan sisällä toteumassa on vaihtelua. Toimeentulotuen tehtäväalueella toimintakate on 85,5 % ja sen menot ovat selkeästi ylittyneet. Ylitys johtuu työmarkkinatuen kuntaosuuden maksuista. Työllisyyden parantamiseksi on kaupungissa käynnissä ”Kaveria ei jätetä” -nimellä toimiva osatyökykyisten työllistymishanke, jonka toivotaan tuovan helpotusta toimeentulotuen menoihin. Joillain tehtäväalueilla on taas toimintakate jäänyt selkeästi alle 50 %, kuten hallinnon tehtäväalueella. Siellä henkilöstökulut ja palvelujen ostot ovat alittaneet tässä vaiheessa vuotta suunnitellun tason.


Lisätiedot: sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas, puh. 050 336 5269, johanna.ahokas@laitila.fi


Eläkeläisten jumpat Laitilassa

8.9.2021


Vesijumpat uimahallilla

 • Maanantai 15.00-15.45
 • Tiistai 15.00-15.45 ja 15.45-16.30
 • Keskiviikko 10.45-11.30
 • Perjantai 15.00-15.45 ja 15.45-16.30

Tuolijumppa Finnlamex-hallilla

 • Perjantai klo 9.15-10.00

Jumpat ovat maksuttomia ja alkavat viikolla 37


Tapahtumakalenteri

8.9.2021

Listalla on mukana niin kaupungin, kuin muidenkin toimijoiden järjestämiä tapahtumia. Tapahtumien järjestäjiä, että osallistujia kehotetaan huomioimaan koronaviruksen leviämistä ehkäisevät varotoimet ja kulloinkin vallitsevat säädökset. 

 • hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen
 • turvavälit ja maskien käyttö
 • älä kättele tai halaa

 

Lisätyt tapahtumat merkitty tähdellä (*)

 

SYYSKUU

To 9.9. Novellikoukku klo 17.30-18.45 Laitilan kaupungin kirjasto. Lukijana vanhustyön asiantuntija Päivi Maisila

Pe 10.9. Aladin, ulkoilmaelokuva keskusurheilukentällä. Portit avataan klo 20, esitys noin klo 20.45. Tilaisuus on täysin päihteetön. Tapahtumaan vapaa pääsy.

Su 26.9. ja su 31.10. Laitilalaisia henkilökuvia sotavuosilta -näyttely Urheilutalolla. Näyttely avoinna klo 14-17. Järjestäjä Laitilan Patria-kilta. 

LOKAKUU

3.10-10.10. Varttuneen väen viikko. Luvassa monipuolista ohjelmaa.

To 14.10. Novellikoukku klo 17.30-18.45 Laitilan kaupungin kirjasto. Lukijana sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.

Su 31.10. Soittokunnan konsertti Laitilan kaupungintalolla klo 15.