Uusimmat uutiset

Onneksi on ohra -reseptikilpailu

15.1.2021

Onneksi on ohra -logoOsallistu Onneksi on ohra -reseptikilpailuun

Kilpailun myötä etsitään innostavia tapoja käyttää ohraa kotikeittiöissä. Sen avulla halutaan myös nostaa ohran arvostusta herkullisena ja kestävänä suomalaisena raaka- aineena. Kilpailussa etsitäänkin luovia ja herkullisia ohrareseptejä!

Kilpailuaika on 15.1.2021 - 15.2 2021. Osallistuneista resepteistä 20 valitaan esikarsintaan ja niistä kuusi pääsee Teresa Välimäen emännöimään ja mm. Aki Wahlmanin ja Riikka Mantilan tuomaroimaan finaaliin. Pääpalkintoina voittajalle on luvassa ohrapitoinen elämysilta kahdelle ja finalisteille tuotepalkintoja!

Lue lisää ja osallistu

Kilpailun järjestävät Laitilan Kulttuurin tuki ry, KulTa- hanke ja Vastuullista Proteiinia pöytään-hanke. Kilpailun sponsoreina toimivat Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Kieku, MTK sekä Laitilan kaupunki.Muutoksia 13. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikossa

12.1.2021


Koronapandemiatilanne aiheuttaa muutoksia tammikuun lopun Kustaa Hiekka-kulttuuriviikkoon, sillä Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on 7.1.2021 päättänyt pitää ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska alueemme on edelleen leviämisvaiheessa. AVI:n määräämät kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluita, joissa on yleisöä. Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen meistä toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene, todetaan AVIn tiedotteessa.

Laitilan kaupunki, Kustaa Hiekka-kulttuuriviikon vastuullisena järjestäjänä, on päättänyt toteuttaa 13. kulttuuriviikon tapahtumia siirtämällä, toteuttamalla vaihtoehtoisin tavoin ja valitettavasti peruuttamalla tapahtumia. Siirrettäviin tapahtumiin liittyy koronapandemia tilanteesta johtuvia epävarmuustekijöitä. Tiedotamme muutoksista kulttuuriviikon ja Laitilan kaupungin some-kanavissa ja nettisivuilla. Kulttuuri on tärkeä osa ihmisen elämää ja siitä voi nauttia monella eri tavalla. Tästä syystä on haluttu, että Laitilan vahva kulttuuriosaaminen näkyy, vaikka rajoitetustikin, katukuvassa ja että siitä pääsee nauttimaan ja kokemaan itselleen sopivana ajankohtana.

 • Lauluyhtye Rajattoman konsertti on päätetty siirtää sunnuntaille 11.4.2021. Konsertti toteutetaan, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa. Konserttipaikka ja konsertin kellonaika säilyvät muuttumattomina. Jo lunastetut liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttipäivään. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voivat lippunsa lunastaneet hakea lippurahojensa palautusta sähköpostitse 31.1.2021 mennessä lähettämällä nimi, tilitiedot sekä lipusta löytyvä tilausnumero osoitteeseen peruutukset@lippu.fi. Mikäli Rajaton-konserttiin on väliaikatarjoiluja varattuna, niiden siirrosta tai palautuksesta voi sopia suoraan sähköpostitse suvi.rantala@ahoska.com tai puhelimitse 0400 599 782/Suvi.
 • Mars vs Venus-show&dinner –tapahtuma on päätetty siirtää lauantaille 6.3.2021. Tapahtuma järjestetään, mikäli koronatilanne sen tuolloin mahdollistaa. Tapahtuman muut yksityiskohdat säilyvät ennallaan. Jo lunastetut liput käyvät sellaisenaan uuteen tapahtumapäivään. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voivat lippunsa lunastaneet hakea lippurahojensa palautusta sähköpostitse 31.1.2021 mennessä lähettämällä nimi, tilitiedot sekä lipusta löytyvä tilausnumero osoitteeseen peruutukset@lippu.fi.
 • Opettajien konsertti sunnuntaina 24.1.2021 kello 18:30, Laitila laulaa-yhteislaulutilaisuus torstaina 28.1.2021 kello 18:00 ja Siina&Taikaradion Laulubussi matkustaa-lasten konsertti lauantaina 30.1.2021 kello 15:00 toteutetaan kaikki livestriimeinä. Näiden tapahtumien linkit julkaistaan sekä Laitilan kaupungin nettisivuilla että kulttuuriviikon facebook-sivuilla. Tapahtumat ovat ao. linkkien kautta kaikkien vapaasti katsottavissa viikon ajan tapahtumasta, jonka jälkeen ne poistuvat. Kaikki nämä tapahtumat ovat maksuttomia.
 • Kuvataiteilija Sanna Halmeen maalausnäyttely Diana toteutetaan Laitilan kirjastossa ajalla 24.1.22.2.2021. Yleisöä pyydetään huomioimaan ja noudattamaan kirjaston erityisiä korona-ajan määräyksiä ja ohjeita.
 • Laitilan nuorisoverstaan oma Avoimet äänet-tapahtuma toteutetaan suunnitellusti keskiviikkona 27.1.2021. Tässä tapahtumassa pyydetään huomiomaan ja noudattamaan AVIn erityiset määräykset ja ohjeet kokoontumisrajoituksista ja hygieniasuosituksista.
 • Maanantaina 25.1.2021 järjestetään Monotypia-työpaja, mikäli Vakka-opiston kurssitoiminta käynnistyy suunnitellusti. Asiasta tiedotetaan Vakka-opiston omissa tiedotuskanavissa.
 • Hiekka aavikolla-tapahtumalle etsitään uutta päivämäärää, josta Laitilan kirjasto tiedottaa myöhemmin omissa tiedotuskanavissaan tarkemmin.
 • Kustaan Kalaasit, Talvipuiston avajaiset ja Tulitaideryhmä Flamman esitys, Valosäteitä-konsertti, Tammikuinen koko perheen uimahallitapahtuma ja Liikuntamaa ovat niitä tapahtumia, jotka on päätetty peruuttaa kokonaan.
 • Kulttuuriviikko haluaa järjestää kulttuuria myös valaistusten ja projisointien muodossa Laitilan kaupungin omissa kiinteistöissään. Näin kaupunki haluaa kannustaa sekä ulkoiluun että nauttimaan niin Laitilan kauniista miljööstä kuin kiinteistöistä. Valaisu- ja projisointikohteita ovat 24.-31.1.2021 välisenä aikana Terveyskeskus, Elämän liekki-veistos terveyskeskuksen edustalla, Kustaa Hiekan Lukutupa ja Urheilutalon ikkunat. Erityinen katsomisarvoinen kohde on Sinervonkulman Keskuskadun puoleisiin ikkunoihin laitettavat televisiot, joissa esitetään Varppeen koulun ja Laitilan lukiolaisten tekemä esitys Kustaa Hiekan matkoista. Esityksessä kohtaavat menneen ajan matkailu ja nykyaika kiinnostavalla tavalla. Opiskelijoiden työtä on ohjannut Elisa Huhtinen. Valaisujen ja projisointien suunnittelun sekä toteutuksen toteuttaa Matias Heikkilä Ohjelmanurkka Oy:stä. Valokohteisiin ja projisointikohteisiin tutustujia pyydetään huomioimaan riittävät turvavälit.

13. Kustaa Hiekka –kulttuuriviikon koko ohjelma muutoksineen on luettavissa niin kulttuuriviikon omilla nettisivuilla laitila.fi/kulttuuriviikko kuin facebook-sivuilla.

 

Lisätiedot

Jussi Kauranen

Suunnitteluryhmän puheenjohtaja

p. 050 543 3564


Laitila tarjoaa energialaskentapalvelun jopa yhdeksälle yritykselle

12.1.2021


Laitilan kaupunki avasi vuoden 2020 lopussa ilmoittautumisen yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan maksuttoman energialaskentapalvelun VSV-konsernin asiantuntijoilta. Halukkaita yrityksiä ilmoittautui määräpäivään mennessä yhdeksän. Kampanjassa tarkoituksena oli tarjota palvelu viidelle yritykselle, mutta niin elinvoimaa tukevana tekona kuin HINKU-toimenakin pystyimme elinvoimayksikön kanssa tarjoamaan palvelun kaikille sitä haluaville yrityksille, kertoo ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste. Tämä on konkreettinen tapa tukea alueen yrityksiä hiilijalanjäljen pienentämisessä, mikä kokonaiskuvassa vie koko Laitilaa kohti HINKU-tavoitteita, kuvaa Kailaste.

VSV-konsernin asiantuntijat ovat aloittaneet tiedonkeruun yritysten parissa ja kevään aikana he laskevat yrityksen energiakulutuksen ja CO²-päästöt antaen ehdotuksia toimenpiteistä, joiden avulla yrityksen olisi mahdollistaa vähentää niitä. Kampanjan edistymisestä ja yritysten kokemuksista tullaan heidän suostumuksellaan kertomaan kevään aikana lisää, vinkkaa Kailaste. Toivottavasti saamme myös muita yrityksiä kiinnostumaan energialaskennasta, johon meillä täällä Laitilassa on paikallisesti hyvin ammattitaitoinen palveluntarjoaja VSV-konsernissa.


Lisätiedot: ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste, puh. 0503428745, tuija.kailaste@laitila.fi


KORONAVIRUKSEEN LIITTYVÄ KAUPUNGIN TIEDOTUS

11.1.2021

VIIMEINEN PÄIVITYS: 14.1.2021 (Viimeisin koronauutinen)

KORONAVIRUSTILANNE

-------------------------------------------------------------------------

Viimeisin koronauutinen Laitilasta 14.1.2021:

Laitilassa on todettu uusi koronavirustartunta laitilalaisella henkilöllä. Tartunnan saanut voi hyvin ja hänet  on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen. Altistuneita on kolme, joista yksi on tartunnan saaneen perheenjäsen. Kaikki altistuneet ovat laitilalaisia ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Tartunnanlähde on tiedossa.

-------------------------------------------------------------------------

Yleistä koronavirustilanteesta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ajankohtainen koronatiedotus: https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen koronapandemian koordinaatioryhmä antoi 5.1.2021 moniammatillisesti suosituksia alueen kunnille mm. kokoontumisten, harrastustoiminnan, opetuksen ja toisen asteen opetuksen järjestämisestä ajalla 5.1.-24.1.2021.  Laitilan kaupungin korona-johtoryhmä kokoontui 5.1.2021. Laitilan kaupunki antaa maakunnallisten suositusten johdosta omat paikalliset tarkennetut suositukset ja linjaukset, jotka ovat voimassa 5.1.-24.1.2021. 

Opetuksen järjestäminen

 • Laitilan lukio aloittaa kevätlukukauden lähiopetuksessa ja siirtyy mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan hybridiopetukseen sairaanhoitopiirin koronaryhmän suosituksen mukaisesti. Käytännön linjaukset kursseittain ja/tai ikäluokkien kohdalla tehdään lukiossa
 • Ylä- ja alakouluissa lähiopetus voi jatkua. Henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja tai visiirejä aikaisemman suosituksen mukaisesti. Ruokailutilanteisiin kiinnitetään erityistä huomiota altistustilanteiden välttämiseksi
 • Yläkouluissa oppilaiden kasvomaskisuositus jatkuu
 • Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti kokokasvovisiiriä aikaisemman suosituksen mukaisesti

Kokoontumisten ja julkisten tilojen käytön rajoitukset ja suositukset

 • Yleisötilaisuuksien osalta sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa pitää noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.
 • Sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä
 • Laitilan kaupunki suosittaa kaikkien toimijoiden kulttuuritilojen ja museoiden asiakasmäärää rajoittamista niin, että yli kymmenen henkilöä ei kokoonnu samoissa tiloissa samanaikaisesti. Jos tämä ei ole mahdollista, kulttuuritilat ja museot tulisi sulkea.
 • Laitilan kaupungin kokous- ja kokoontumistilat suljetaan kaikelta muulta toiminnalta paitsi lasten- ja nuorten harrastetoiminnalta sekä kaupungin virallisten toimielinten kokouksilta. Näissä tilaisuuksissa tiloissa on aikuisten käytettävä kasvomaskia ja huolehdittava turvaväleistä sekä käsihygieniasta. 
 • Laitilan kirjasto palvelee rajoitetusti siten, että kirjastossa kerralla sisällä samassa tilassa on enimmillään kymmenen henkeä. Lisäksi altistumisien välttämiseksi asioinniksi suositellaan ainoastaan lyhytkestoista asiointia. Kirjastossa asioidessa turvaväleistä on huolehdittava ja kasvomaskia on käytettävä. Tietokone on edelleen käytettävissä ja lehtiä voi lukea turvaväleistä, väkimäärärajoituksesta ja hygieniasta huolehtien.
 • Nuokkari pysyy auki, mutta siellä huolehditaan korostetusti turvaväleistä ja käsihygieniasta. Nuokkarissa on käytettävä kasvomaskia. Jos nuorella ei ole kasvomaskia, sen saa Nuokkarilta.
 • Vakka-Suomen kansalaisopiston lukukausi siirretään alkavaksi 25.1.2021.
 • Vakka-Suomen musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen kevätlukukauden alkuun 7.1.-24.1.2021 sekä yksilö- että ryhmäopetuksen osalta.

Harrastustoiminnan suositukset:

 • Liikuntapaikat pidetään edelleen suljettuna ajalla 5.1.-24.1.2021
 • Alle 20-vuotiaiden harjoittelu on mahdollista, kun se pystytään toteuttamaan turvavälein ja ilman lähikontakteja. Tämä tarkoittaa kaikessa harjoittelussa pidättäytymistä lähikontakteista. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa. Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta tulee VSSHP:n ohjeiden mukaisesti keskeyttää
 • Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa
 • Ulkoliikuntapaikat pidetään avoinna omaehtoista liikkumista varten
 • Laitilan kaupunki suosittaa, että yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet


7.10. annettujen linjausten osalta seuraavat linjaukset ovat edelleen voimassa:

Yleinen kasvomaskisuositus

Torstaista 8.10. alkaen Laitilan kaupunki suosittaa kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittävää 1-2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Suositus koskee sekä kaupungin työntekijöitä että toimipisteissä asioivia. Kaupungin toimipisteissä ja palveluissa tämä tarkoittaa, että kasvomaskia suositetaan pitämään kaikissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, joissa on enemmän kuin yksi ihminen paikalla. 

Etätyösuositus

Kaikkia työntekijöitä, joiden on työtehtävänsä puitteissa mahdollista, suositellaan siirtymään etätöihin. Etätyöstä ja siihen liittyvistä käytännöistä on sovittava esimiehen kanssa. Etätyössä noudatetaan normaaleja työaikoja. Mikäli etätyö ei työn luonteen, käytettävien ohjelmistojen rajoitusten tai muiden syiden takia ole mahdollista, voidaan työtä tehdä edelleen normaalisti työpaikalla.

Etätöistä huolimatta kaupungin palvelut pysyvät avoinna. Suosituksena on, että kaikki etätyöhön pystyvät siirtyvät pääsääntöisesti etätöihin. Etätöihin siirtymisellä pyritään minimoimaan työskentely samoissa tiloissa.

Kokouskäytännöt

Työpalaverit ja -kokoukset on pääasiassa pyrittävä järjestämään etäkokouksina (esim. Teams-ohjelman tai muun vastaavan etäyhteyden avulla). Toimielinten kokoukset järjestetään Laitila-salissa turvavälit huomioiden ja kasvomaskisuositusta noudattaen.

Yhteiset kahvitauot ja ruokailut

Yhteisiä kahvitaukoja suositellaan välttämään. Ruokailujen aikana riittävistä turvaväleistä on huolehdittava. Ruoka- ja kahvikäytäntöjä ohjeistetaan tarkemmin toimiala- ja yksikkökohtaisesti.

Kaupungintalon ruokalassa ei toistaiseksi ole kahvi/lounastarjoilua. Henkilökuntahintaista lounasta on tarjolla Poukanvillessä.Kasvomaskien jakelu vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville

Kasvomaskien jakelua tehdään kaupunginkirjastossa sen aukioloaikoina. Vähävaraisten ja haavoittuvassa asemassa olevien on mahdollista saada kaksi pestävää kangasmaskia. Niille, joilla ei ole mahdollisuutta maskien pesuun, on myös saatavilla kertakäyttöisiä maskeja. Jakelun yhteydessä saa kirjalliset kasvomaskin käyttöohjeet.


Lapsiperheiden palvelut

Perhepalveluiden, neuvolan ja varhaiskasvatuksen toimintayksiköissä toimitaan yleisten koronasuositusten ja ohjeiden mukaisesti.

Family services, child health centre and early childhood education services follow the general regulations concerning corona virus pandemic. General regulations and information can be found in english from these sites:

https://www.infofinland.fi/en/living-in-finland/health/health-services-in-finland

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates


Ikäihmisten palvelut

Vierailut terveyskeskusosastolla, asumispalveluyksikössä ja Kaukolankodissa

 •  Vierailusta sovitaan etukäteen.
 •  Vierailijalle annetaan hyvät ohjeet turvalliseen vierailuun esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee potilaan luo.
 •  Vierailijoita voi tulla korkeintaan 1-2 kerrallaan.
 •  Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.
 •  Vierailija huolehtii käsihygieniasta.
 •  UUDEN MASKISUOSITUKSEN MUKAISESTI, VIERAILIJAT HANKKIVAT MASKIN ITSE JA TÄTÄ TULEE KÄYTTÄÄ. ILMAN MASKIA VIERAILUT EIVÄT OLE SALLITTUJA.
 •  Vierailija pitää 1-2 metrin turvavälin muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.
 •  Vierailija ei turhaan liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan menee suoraan potilashuoneeseen tai sovittuihin tapaamistiloihin.
 • Henkilökunta ohjeistaa vierailijaa soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai potilaan hälytysrannekkeella.
 • Toimintayksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti. Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona pitää kuitenkin aina voida vierailla, kunhan noudatetaan yllä mainittuja ohjeita.

Työikäisten palvelut


Terveyspalvelut

Huomioithan terveyspalvelujen osalta:
 • Et voi tulla yksilövastaanotoille kipeänä. Mikäli sinulla on vähäänkään flunssan oireita, peruutathan vastaanottoaikasi. Tämä koskee KAIKKIA yksilövastaanottoja; lääkärikäynnit, hoitajien vastaanotot, fysioterapia, toimintaterapia, hammashuolto, mielenterveyspalvelut, neuvolapalvelut, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, sekä sosiaalipuolen vastaanotot. Mikäli vaivasi on päivystyksellinen ja kärsit lisäksi hengitystieoireista, muistathan ilmoittaa asiasta varatessasi aikaa päivystysvastaanotolle. 
 • Fysioterapian kuntosali on toistaiseksi suljettu.


VIERAILUKIELTO TERVEYSKESKUSOSASTOLLA 24.1.2021 SAAKKA

Vierailut Laitilan Terveyskeskusosastolla kielletään 19.12.2020  alkaen sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti. Kriittisesti sairai-den ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona voi kuitenkin aina vierailla, kunhan noudatetaan seuraavia ohjeita:

•  vierailut tapahtuvat henkilökunnan ohjauksessa ja sovitaan etukäteen vierailun sopivuus

•  vain terveenä ja oireettomana voi tulla

•  vierailijoiden ja saapuvien potilaiden tulee käyttää suu-nenä-suojainta (oma suojain mukaan)

•  vierailijoiden määrä pääsääntöisesti 2 vierailijaa potilasta kohden


Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille kuntalaisille

Infektiovastaanoton sisäänkäynti sijaitsee terveyskeskuksen takana, eläinlääkärin tilojen viereinen ovi. Kyltitykset löytyvät terveyskeskuksen pihalta. 

Infektiovastaanotolle ohjataan ainoastaan puhelinajanvarauksella.  Mikäli henkilöllä on oireita tai hän epäilee saaneensa tartunnan, hänen tulee soittaa terveyskeskuksen päivystysnumeroon p. 02 8501 8301. 

infektiovastaanotto on avoinna:

 • Ma- To klo 8-15
 • Pe klo 8-11
 • Lauantaisin ja sunnuntaisin infektiovastaanotto on suljettu
 • Joulunajan koronanäytteenotto: lue sivun alusta!

Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse sekä konsultoi tarvittaessa infektiolääkäriä. Tämän jälkeen soittajalle annetaan toimintaohjeet.

Muina aikoina korona-asioissa tulee olla yhteydessä yhteispäivystykseen p. 02 3138800

Yleistä tietoa koronaviruksesta saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta p. 0295 535535


Liikuntapaikkojen koronarajoitukset

 • Liikuntatilat suljettu 20.-27.12.2020. Koskee myös lasten ja nuorten harrastamista (kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu sallittu).
 • 28.12.2020-10.1.2021 Sisätiloissa sallitaan lasten ja nuorten liikunta (alle 20 v.) sekä kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu.
 • Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimiselle liikunnan harrastamiselle.


Poukan nuuttipukkitapahtumaa ei järjestetä

7.1.2021


Poukan talolla on jo parinkymmenen vuoden ajan järjestetty tammikuun 13. päivänä yleisölle avoin nuuttipukkien katselmus. Tänä vuonna tuo hauska tapahtuma joudutaan koronapandemian takia jättämään väliin.  


Sulkuaikatiedote ja tietoa toimipisteiden muutoksista

17.12.2020

Kaupungintalon (Keskuskatu 30) joulun ja uudenvuoden ajan sulkuaika on to 24.12.2020 - pe 8.1.2021.

Sulkuaikana:

•  Sosiaalipäivystys virka-aikana Teemu Melan puh. 044-765 0900 / Pekka Kuru puh. 040-661 8579

•  Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystysnumero puh. 112

•  Vesihuoltolaitos/tekninen toimi päivystys puh. 050-550 1363

Kaupungintalon hallinto- ja sivistysosastot toimivat 18.12.2020 alkaen Sinervonkulman (Keskuskatu 9) tiloissa. Teknisen osasto siirtyy 13.1.2021 Terveystalon tiloihin (Sairaalantie 2). Toimipisteiden ovet ovat lukittuna, mutta asiakkaat pääsevät sisään ovikelloa soittamalla asiakaspalveluaikoina (ma 9-17, ti-pe 9-15). Etätyösuosituksen ollessa edelleen voimassa, kaikki työntekijät eivät ole välttämättä toimipisteissä kaikkina aikoina, joten soittamalla/sähköpostitse kannattaa varmistaa henkilökohtainen asiakaspalveluaika.

Kaupungintalon sosiaali-ja terveystoimen henkilöstö palaa kaupungintalon ensimmäiseen kerrokseen  viikon 53 aikana. Asiakkaiden kulku tapahtuu Kaukolantien puoleisesta sisäänkäynnistä. Esteetön kulkumahdollisuus on sisäpihan kautta, sote-käytävän kulmasta. Sosiaalitoimen asiakkaiden tulee aina varata asiakaspalveluaika etukäteen. 

Perheneuvola on suljettuna 28.12.2020-3.1.2021. 

Avitus palvelee kaupungintalolla 13.1.2021 alkaen lounasravintolan tiloissa (poikkeusajat asiakaspalveluajoissa www.laitila.fi/avitus)


Sote-valiokunta hyväksyi ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeet

17.12.2020

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui keskiviikkona 16.12.2020 ja hyväksyi Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeet vuodelle 2021. Kaarinan kaupunki toimii perhehoitoyksiköstä vastaavana kuntana ja perhehoitoyksikön toiminnassa on mukana yhteensä 23 varsinaissuomalaista kuntaa.

Perhehoitoyksikkö järjestää perhehoitoa kehitysvammaiselle tai muuten erityistä tukea tarvitsevalle lapselle, nuorelle tai aikuiselle sekä ikääntyneelle henkilölle. Toimintaohjeita noudatetaan jokaisen toiminnassa mukana olevan kunnan alueella ja näin ollen varmistetaan, että perhehoidon järjestämisessä on samanlaiset käytännöt. Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön hoidon tai muun osa- tai ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä perhehoitajan kodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoidon tavoitteena on antaa mahdollisuus perheenomaiseen ja hänen tarpeidensa mukaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin. Tavoitteina ovat myös asiakkaan perusturvallisuuden ja sosiaalisten suhteiden edistäminen. Kehitysvammaisten lasten ja nuorten perhehoidossa tavoitteena on myös tukea kehitystä ja vanhempien jaksamista. Aikuisten kehitysvammaisten perhehoidossa on tärkeää yhteisöllisen asumisen järjestäminen.


Lisätiedot: sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas, puh. 050 336 5269, johanna.ahokas@laitila.fi


Selvityksen myötä tietoa Yrityspuiston rakennettavuudesta

17.12.2020

Tekninen valiokunta kokoontui keskiviikkona 16.12.2020 ja merkitsi tiedoksi rakennettavuusselvityksen, jonka SM Maanpää Oy oli laatinut Yrityspuiston alueesta. Selvitys alueesta teetettiin, jotta saataisi tarkat rakennettavuustiedot alueen tonteista. Tonttien ominaisuudet rakennettavuuden kannalta kiinnostavat alueelle mahdollisesti sijoittuvia yrityksiä.

Selvityksen perusteella voidaan todeta, että alue on sopivaa sille suunniteltuun rakentamiseen. Osassa aluetta on turvekerroksia, jotka tulee korvata kantavilla kitkamailla. Pohjaolosuhteet tulee muutenkin ottaa huomioon maarakennus- ja pohjatöitä tehdessä. Rakennettavuuden kannalta alue ei kuitenkaan poikkea esimerkiksi Tuunan alueelle rakennetun Pähkinäpensaan päiväkodin tontin pohjaolosuhteista. Selvityksen toivotaan rohkaisevan tontteja etsiviä yrityksiä sijoittumaan Yrityspuistoon.

Valiokunta päätti asettaa Eurantiellä pesäpallokentän kohdalla olevalle pysäköintipaikalle kiellon, joka koskee muuta kuin linja-autoja sekä takseja arkisin klo 7.00-16.00. Aamuisin ja iltapäivisin pysäkillä on tapahtunut useita vaaratilanteita ja tähän valiokunta nyt puuttui.

 

Lisätietoja: tekninen johtaja Mika Raula. puh. 050 0596127, mika.raula@laitila.fi