Uusimmat uutiset

Hyvinvointia kylvämässä - Vireät kylät ke 13.11.2019

7.11.2019

Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan kaupunkilaisten hyvinvointia edistävien palvelujen ideointiin ja suunnitteluun. Syksyn kuntalaisillan teemana on Vireät kylät.

Tilaisuus alkaa klo 18.00 sivistystoimenjohtajan tervehdyksellä, jonka jälkeen kunta-asioiden matkasaarnaaja Jenni Airaksinen (hallintotieteen tohtori, yliopistolehtori, Kuntaliiton erityisasiantuntija) virittää keskustelua. Yhteiskeskustelussa pohditaan esimerkiksi seuraavia asioita: Miten kyläkoulujen liikuntasalit olisi helpommin saavutettavissa? Millaista toimintaa liikuntasaleissa voitaisiin järjestää ja kenen toimesta? Jätä toiveesi keskusteluaiheeksi ennakkoon kommentoimalla tapahtumasivun julkaisua Facebookissa.  Voit jättää toiveesi myös osoitteessa: bit.ly/vireätkylät

Tilaisuuden osallistujille tarjotaan vapaalippu uimahalliin sekä kahvitarjoilu.

kuntalaisilta


Laitilan Kelan palvelupisteen aukioloaika muuttuu 8.11.

6.11.2019

Jatkossa Laitilan palvelupiste (Keskuskatu 30) on avoinna perjantaisin klo 9–12.

Kelan_logoTarvittaessa asiakas voi varata ajan palvelupisteeseen. Ajanvarausaikoja on tarjolla perjantaisin iltapäivällä. Ajan voi myös varata puhelinpalveluun, jolloin Kelan palveluasiantuntija soittaa asiakkaalle sovittuna ajankohtana.

Lisätietoja: https://www.epressi.com/tiedotteet/hallitus-ja-valtio/laitilan-palvelupisteen-aukioloaika-muuttuu-8.11.-oppettiden-for-servicestallet-i-letala-laitila-andras-8.11.html


Osallistu Woorti-liikkumistutkimukseen ja selvitä liikkumisen hiilijalanjälki

1.11.2019

Laitilan kaupunki kuuluu HINKU-toimintafoorumiin ja tavoittelee  80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Kaupunki toteuttaa aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillintätoimia ja pyrkii vähentämään toiminnassaan kasvihuonekaasupäästöjä sekä kannustaa alueen asukkaita ja yrityksiä tavoittelemaan hiilineutraaliutta. Erityisesti liikenteen päästöjen vähentäminen on valtakunnallisesti koettu haasteeksi ja tutkimustietoa liikenteen päästöjen hillintätoimiin tarvitaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Liikenteen päästöjen ja liikkumistottumusten tutkimustiedon keräämiseksi on kehitetty kansainvälisessä EU:n liikkumistutkimushankkeessa Woorti-sovellus.

 

Osallistu liikkumistutkimukseen!

Laitilan kaupunki haastaa työntekijänsä sekä alueen asukkaat ja yritykset osallistumaan oman hiilijalanjäljen seurantaan lataamalla Woorti-sovelluksen älypuhelimeen. Sovellus on suomenkielinen ja maksuton.

Woorti_ohjekuva2Voit nyt seurata liikkumistasi helposti ja monipuolisesti ja verrata tuloksia muihin ilmaisen Woorti-tutkimussovelluksen avulla. Sovellus on käytettävissä marraskuun ajan. Ehdit tutkiskella mitä teet liikkeellä ollessasi tai haastaa kaverit ja katsoa, kuka onnistuu liikkumaan kaikkein mielenkiintoisimmalla tavalla. Toisaalta autat myös kertomaan EU:lle ja kansallisille viranomaisille, mihin suuntaan liikkumista ja liikennettä pitäisi tai ehdottomasti ei pitäisi kehittää.

Sovellus tunnistaa matkat ja liikkumistavat, laskee kalorit ja hiilijalanjäljen ja antaa vertailla niitä muihin. 10 matkan raportointiin kuluu yhteensä noin vartti tai puoli tuntia, riippuen siitä kuinka paljon haluaa pohdiskella omaa liikkumistaan sovelluksen avulla. Sovelluksen voi ottaa käyttöönsä, vaikka vain 2-3 päiväksi, mutta käyttää myös koko kuukauden ajan. Tutkimushanke arpoo osallistuvien kesken 500 euron rahapalkinnon kaikkien vähintään 10 tunnistettua matkaa kuitanneiden käyttäjien kesken.

Kyseessä ei ole kaupallinen sovellus ja tietoja käytetään vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Tiukan yksityisyydensuojan takaamiseksi käyttäjän yksityiskohtaisia reittitietoja ei lähetetä puhelimesta eteenpäin, vaan tunnistus tapahtuu laitteessa. Kaikki yksilöivät tiedot poistetaan (anonymisointi ja tarkan sijainnin suodatus) ennen kuin tietoa jaetaan hankkeen ulkopuolelle jatkotutkimusten ja EU:n poliittisen päätöksenteon pohjaksi. Sovelluksen käyttäjien alaikäraja on 16 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

 

Tervetuloa seuraamaan oman liikkumisen hiilijalanjälkeä!

 Lisätietoa tutkimushankkeesta ja sovelluksesta:

https://coreorient.com/fi/projektit/

motivproject.eu

 OHJEET

Lataa sovellus Play -sovelluskaupasta nimellä Woorti - Make your journey worthwhile tai :

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

iOS: https://apps.apple.com/app/woorti/id1368416990

Valitse rekisteröitymisen lopuksi Länsi-Suomi > Laitila liikkuu-kampanja.

Seurannan onnistuminen edellyttää, että sovellusta ladattaessa sallit paikannustiedot. Ladatessa ohjelma pyytää lupaa myös puhelimesi valokuvien, mediatiedostojen ja muiden tiedostojen käyttöä. Voit halutessasi sallia tämänkin (muussa tapauksessa "estä").

Woorti_ohjekuva3


Vanhuspalvelujen riittävyyden ja laadun arviointi -kysely

31.10.2019

Palvelujen riittävyyden ja laadun arviointi vanhuspalvelulaki 6 §

Palvelujen riittävyyden ja laadun arvioinnin pohjaksi kunnan on kerättävä säännöllisesti palautetta palvelujen käyttäjiltä, heidän omaisiltaan ja läheisiltään sekä kunnan henkilöstöltä. Kunnan sosiaalihuollosta vastaavan toimielimen on vuosittain arvioitava iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen laatua ja riittävyyttä alueellaan (6§).

Tällä Laitilan kaupungin vanhuspalvelun kyselyllä pyritään selvittämään edellä mainittuja asioita.

Kyselyn kohderyhmille on eri kyselylomakkeet. Kohderyhmät ovat henkilöstö, omaiset ja asiakkaat.

Alla linkit kyselylomakkeisiin. Vastausaika on 1.11.-30.11.2019. Kyselylomakkeita saatavilla myös kaupungintalon Avituksen edessä olevalta pöydältä.Kotihoidon asiakkaat ja ympärivuorokautisten hoitoyksiköiden asukkaat 

Kotihoidon asiakkaiden ja ympärivuorokautisten hoitoyksiköiden asukkaiden omaiset

Kotihoidon ja ympärivuorokautisten hoitoyksiköiden henkilöstö


Laitilassa tapahtuu: marraskuun tapahtumakalenteri

28.10.2019


Näyttely: Akvarelleja - Irma-Liisa Laine 4.-28.11.2019 kirjaston (Kauppakatu 5) Monikko-tilassa


Ke 13.11. klo 18 Sivistystoimen kuntalaisilta: Vireät kylät Monipalvelukeskus Palkessa (Juustomestarinkatu 4). Tilaisuus alkaa sivistystoimenjohtajan tervehdyksellä, jonka jälkeen kunta-asioiden matkasaarnaaja Jenni Airaksinen virittää keskustelua. Yhteiskeskustelussa pohditaan mm.: Miten kyläkoulujen liikuntasalit olisi helpommin saavutettavissa? Millaista toimintaa liikuntasaleissa voitaisiin järjestää ja kenen toimesta? Tilaisuuden osallistujille vapaalippu uimahalliin ja kahvitarjoilu. Tilaisuuden ajaksi lapsille on maksuton lapsiparkki päiväkodin tiloissa. Lisätiedot.

To 14.11. klo 14-15 Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa (Kauppakatu 5)

To 14.11. klo 16.30 +65: Kello viiden tee Poukanvillessä (Keskuskatu 4 A)

To 14.11. klo 17.30-18.45 Novellikoukku kirjastossa (Kauppakatu 5), lukijana Monica Mäenpää

Pe 15.11. klo 9.30 Satutuokio kirjaston (Kauppakatu 5) satutilassa

Pe 15.11. klo 18.30 Iltamusiikki, Kustaa Hiekan lukutupa, Fredrika-sali (Keskuskatu 8 A), järj. Vakka-Suomen musiikkiopisto

La 16.11. klo 11 Länsituulta palkeissa - Varsinais-Suomen ja Satakunnan musiikkiopistojen harmonikkakatselmus, Laitilan kaupungintalo, Laitila-sali (Keskuskatu 30)

Su 17.11. klo 13 Knalli ja sateenvarjo –maraton Walon talolla (Koulutie 17)

Su 17.11. klo 16 Laitilan kirkkokuoro sata vuotta -konsertti Pyhän Mikaelin kirkossa, johtaa Jouni Maunula.

Ke 20.11. klo 13 Karaoke-Jalmarin yhteislaulutilaisuus Kustaa Hiekan lukutuvalla (Keskuskatu 8 A), järj. Vakka-Suomen musiikkiopisto. Tervetuloa laulamaan hittejä eri vuosikymmeniltä. Soololaulajat pääsevät myös halutessaan ääneen, pääpaino yhteislaulussa. Karaoke-Jalmarin yhteislauluja isännöi musiikkiopiston rehtori Jussi. Lukutuvan aulassa on kahvio auki tapahtuman ajan, jossa vapaaehtoinen maksu.

To 21.11. klo 14-15 Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa (Kauppakatu 5)

Pe 22.11. klo 18.30 Iltamusiikki, Kustaa Hiekan lukutupa, Fredrika-sali (Keskuskatu 8 A), järj. Vakka-Suomen musiikkiopisto

La 23.11. Laitilan Joulunavaus

  • Joulupuuroa Poukan talolla (Keskuskatu 4) klo 12-16
  • Dippilumihiutalepaja Taitokeskus Laitilassa (Sairaalantie 6) klo 12-15
  • Joulunavaustapahtuma torilla klo 14-17
  • Laitilan jouluvalot syttyvät klo 16
  • Ilotulitus klo 17

Su 24.11. klo 15 Syksyn muistoja - Laitilan pelimannien kahvikonsertti Opistotalolla (Urheilutie 5).

Ti 26.11. klo 12-18 Terästä ja teknoa -tapahtuma WinNovassa (Turuntie 9). Lisätietoja.

Ke 27.11.2019 klo 17.30-18.30 Runon ja huilun ilta kirjastossa (Kauppakatu 5): muusikko Kaarto, puuhuilu ja runoilija Karmala.

To 28.11. klo 14-15 Tuolijumppaa ja tarinointia miehille kirjastossa (Kauppakatu 5)

Pe 29.11. klo 9.30 Satutuokio kirjaston satutilassa (Kauppakatu 5)

Pe 29.11. klo 18 Balettia Kinossa (Vihtorinkatu 8): Victoria (säv. Philip Feeney, kor. Cathy Martson), Northern Balletin tallenne.

La 30.11. klo 10-14 Untamalan joulumarkkinat

  • Ventolan myyntipaikat (Untamontie 79) Virpi Rantala puh. 050 375 8051
  • Arvelan navetanvintin paikat (Untamontie 72) Marge Reiman puh. 040 1669 669
  • KasiTori (Untamontie 51) avoinna

La 30.11. klo 18 Laitilan Mieslaulajien adventinaaton konsertti Pyhän Mikaelin kirkossa, johtaa Erika Laivoranta, säestys Tuomas Pohjalainen


Ollaan ihmisiksi -video: Puun istutustalkoot

21.10.2019

Puun istutus on paras tapa torjua ilmastonmuutos. 

Ilmastomuutoksen torjunta voi olla myös helppoa ja hauskaa puuhaa. Jos riittävän moni maailman ihminen istuttaa puita, ilmastonmuutosta kiihdyttävää hiiltä alkaa sitoutua merkittävästi puiden juuristoon ja runkoon. Maailmassa on tilaa vielä miljardeille puille.

Ks. video (2:42)

Luontokevät2.jpgTie- ja katuvalaistuksissa ongelmia

7.10.2019

Laitilan kaupunki on vaihtamassa automaatio- ohjausjärjestelmää ja tällä hetkellä käytössä on kahden toimittajan järjestelmät. Valojen syttymis- ja sammumisajoissa on ongelmia. Vian syy on tiedossa ja se pyritään saamaan mahdollisimman pian kuntoon. 

Kun vika on saatu korjattua, sen jälkeen aloitetaan katuvalojen syyshuolto.