Siirry sisältöön

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko

Kustaa Hiekan mielestä maailma on kiinnostava, avara ja kaunis. Tämä ajatus on myös Laitilan Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon taustalla. Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyön kunnioittamiseksi Laitilassa järjestetään vuosittain Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa tammikuun viimeisellä viikolla, ajankohtana, jolloin Kustaa Hiekan Lukutupa vihittiin käyttöön vuonna 1938 Suomen ensimmäisenä maaseudun kirjastorakennuksena.

Kustaa Hiekka

“Maailma on kiinnostava, avara ja kaunis.”

Kulttuuriviikolla koetaan kiinnostavia, monenkirjavia kulttuuri- ja taide-elämyksiä. Kulttuuriviikolla myös ammennetaan kaukaa ja läheltä. Kustaa Hiekan matkalaukku oli aina valmiiksi pakattuna uusien seikkailujen varalta. Kulttuuriviikolla suhtaudutaan yhtä uteliaasti elämään ja maailmaa kohtaan.

16. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko (21.-28.1.2024)

Vuoden 2024 kulttuuriviikkoa vietettiin sanataideteemalla elävät sanat. Sanataide on kaikkea, mikä liittyy sanoihin, kieleen ja kertomiseen. Sanataiteessa voidaan hyödyntää eri taiteenlajeja. Kulttuuriviikon tilaisuudet saivat sanat elämään, kun Suomen eturivin muusikot ja runoilija saapuivat Laitilaan. Kulttuuriviikon avasi odotettu Lauluyhtye Rajattoman konsertti FinnLamex-hallilla. Kulttuuriviikolla esiintyi Talent Suomi -kisasta tuttu runoilija Juho Kuusi Laitilan Kinossa. Laura Sippola konsertoi yhtyeineen taiteilijanimellä A U R A L kaupungintalolla. Taiteilijakollektiivi T-huoneen taidenäyttely: Näin unta kesästä pidettiin Laitilan pääkirjastossa. Taidetyöpaja oli tällä kertaa muotoilutyöpaja, jossa valmistettiin kierrätysmuovista pieniä lampunvarjostimia. Työpajan opistotalolla toteutti Outi Mum’s. Laitilan oppaat järjestivät Poukan talolla Kustaan Kalaasit, joiden teemana oli murteet.

Kuvia vuosien varrelta