Siirry sisältöön

Itsenäisyyspäivä

Laitilan kaupunki järjestää kaupungintalolla kaikille avoimen päiväjuhlan itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 12. Juhlassa sisältää päivän teemaan sopivaa ohjelmaa, kuten puheita ja musiikkia. Ennen juhlaa on kahvitarjoilu, jonka järjestävät Laitilan Martat ja Laitilan maa- ja kotitalousnaiset vuorovuosin.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus on kirkossa klo 10 ja sen jälkeen suoritetaan kunniakäynti seppeleiden laskuineen sankarihaudalla ja Karjalaan jääneiden muistomerkillä.

Lasten ja nuorten soihtukulkue ja iltatilaisuus sankarihaudoilla

Soihtukulkueella on Laitilassa pitkä perinne. Se on tilaisuus, jossa nuoret ovat keskiössä. Soihtukulkuetta on järjestetty yli 60 vuotta. Se on tarkoitettu kaikille lapsille ja nuorille. Järjestelyissä ovat mukana Laitilan Lumikit ja Eräsissit sekä Laitilan VPK.

Soihtukulkueeseen osallistuvia lapsia ja nuoria pyydetään paikalle klo 16.30 alkaen soihtujen jakamista ja kulkueen järjestäytymistä varten. Alle kymmenvuotiaat voivat olla mukana kulkueessa omien kynttilälyhtyjen kanssa sekä myös ilman lyhtyä. Soihtukulkue kulkee paloaseman pihalta Keskuskatua pitkin sankarihaudalle. Soihtukulkue lähtee klo 17.

Iltatilaisuudessa sankarihaudoilla puheen pitävät Laitilan lukion abiturienteista valitut henkilöt.

Kuvia vuosien varrelta