Siirry sisältöön

Asiointi kaupungintalolla, asiointisähköpostit ja sähköinen asiointi

Puhelinvaihde:   02 85 011
Käyntiosoite:   Keskuskatu 30
Postiosoite:   PL 25, 23801 Laitila
Kaupunginviraston pääovi on avoinna / asiakaspalveluaika ma-pe klo 9-15

1. kerroksessa tekninen toimi ja kokoushuone Kusni sekä asiointipiste Avitus
2. kerroksessa hallintotoimi, sivistystoimi, kokoushuoneet Soukainen, Silo, Kovero ja Lausti sekä Laitila-sali
Kulku pääovesta ala-aulaan ja 1. kerroksen tiloihin, ala-aulan portaan johtavat yläaulaan ja 2. kerroksen tiloihin. 


SULKUAJAT 2024

Kaupunginvirasto pidetään pääsääntöisesti suljettuna perjantaina 1.7 – 4.8.2024 ja 23.12.2024 – 6.1.2025. Kiinniolon aikana päävastuualueilla toimii tarvittava päivystys.

Viraston työntekijöillä on mahdollisuus etätyöskentelyyn, jonka käytännöt vaihtelevat toimialoittain ja työtehtävien mukaan. Asiakkaita suositellaan sopimaan asiakaspalveluaika etukäteen. Viranhaltijoiden ja työntekijöiden yhteystiedot: https://www.laitila.fi/yhteystiedot/(avautuu uuteen ikkunaan)


Asiointisähköpostit

Henkilöstömme sähköpostiosoitteet ovat pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@laitila.fi.
Yleisiä sähköpostiosoitteita asiointia varten:

 • kaupungin kirjaamo ja hallintotoimi: hallinto@laitila.fi
 • tekninen toimi: tekninen.toimi@laitila.fi 
 • sivistystoimi: sivistystoimi@laitila.fi
 • taloustoimi: taloustoimi@laitila.fi
 • vaalit: vaalit@laitila.fi

Sähköpostin käyttäjää pyydetään huomioimaan, että kyse on avoimesta internet-sähköpostista, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Tämän vuoksi suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan kysyä yleistä neuvontaa.  Tällaiseen yleiseen tiedusteluun viranomainen ja järjestäjä voi myös vastata sähköpostitse.  Edellä mainituista syistä myöskään asiakkaan ei ole suositeltavaa lähettää internet-sähköpostin kautta arkaluonteisia henkilötietoja. Edellä oleva koskee myös yksittäisen työntekijän sähköpostiin lähetettäviä viestejä.


Sähköinen asiointi

Suojattu sähköposti

Laitilan kaupungille voi lähettää viestejä, tiedostoja ja liitteitä tietoturvallisesti suojattuna sähköpostina. Palvelun kautta lähetetyt sähköpostit menevät kirjaamoon, joten laita aihekenttään vastaanottajan nimi tai yksikkö, jos ne ovat tiedossa.Suojatun sähköpostipalvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen palveluun ja matkapuhelinnumeron kirjautumisen lisävarmistamiseen.

Suojatun sähköpostin lähetys(siirryt toiseen palveluun)

Suomi.fi-viestit

Laitilan kaupungilla on käytössään Suomi.fi-viestit -palvelu (ent. kansalaisen asiointitili), jonka kautta voidaan lähettää päätöstietoja ja muita dokumentteja. Palvelusta voidaan myös lähettää Laitilan kaupungin organisaatiolle viestejä ja liitetiedostoja.
Suomi.fi-viestien käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi-tunnistuksen avulla. Voit tunnistautua valitsemallasi tunnistusvälineellä: pankkitunnisteilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.
Kuntalaiset voivat halutessaan ottaa käyttöön tietoturvallisen sähköisen asioinnin vaihtoehtona perinteisen paperisen rinnalle. Kun Suomi.fi-viestit otetaan käyttöön, annetaan yleinen suostumus, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Viesti voi olla myös todisteellinen tiedoksianto, joka on kuitattava vastaanotetuksi ennen kuin viestin voi avata. Viestien toimitustapaa voi muuttaa myöhemmin viestien asetuksissa.

 • Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä.
 • Osa Suomi.fi-portaalia (www.suomi.fi), toimii myös suorassa osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit
 • Käyttö on kansalaiselle vapaaehtoista ja maksutonta.
 • Perustuu kansalaisen antamaan suostumukseen.
 • Kansalainen tunnistautuu asiointitilille mobiilivarmenteella, omilla pankkitunnuksilla tai varmennekortilla.
 • Tietoturvan ja tietosuojan näkökulmasta varmistettu palvelu.
 • Palvelun kautta kansalaiset voivat vastaanottaa viranomaisten lähettämiä tiedoksiantoja, päätöksiä ja muita asiakirjoja sähköisesti turvallisesti yhdestä paikasta. Palvelu mahdollistaa sekä tavallisen että todisteellisen tiedoksiannon toimittamisen kansalaiselle.
 • Toimii myös mobiilisovelluksella.
 • Asiakas voi laittaa asiansa vireille aivan samaan tapaan kuin ennenkin eli käyttämällä sähköistä asiointipalvelua, lähettämällä hakemuksen postitse tai asioimalla viraston palvelupisteessä.
 • Asiakas tekee hakemuksen ja antaa tarvittaessa suostumuksen viranomaisen palvelussa viestien ja asiakirjojen toimittamiseksi asiointitilille.
 • Kun viranomainen on käsitellyt asiakkaan vireille paneman asian, voidaan päätös tai tiedoksianto lähettää sähköisesti suoraan asiointitilille.
 • Lisätietoja Viestit-palvelusta löydät osoitteesta https://www.suomi.fi/tietoa-viesteista
 • Kansalaisneuvonta auttaa Suomi.fi-verkkopalvelun käytössä. Lue lisää osoitteesta https://www.suomi.fi/kansalaisneuvonta