Siirry sisältöön

Ruokapalvelut

Koulujen ruokapalvelu

Varppeen koulun ruokasalin linjasto jouluna 2023
Varppeen koulun ruokasali

Varppeen koulun keskuskeittiö valmistaa oman koulun lisäksi lounaat kaikkiin kaupungin kouluihin sekä ryhmäperhepäivähoitoon Itäkulman koululle).Keskuskeittiössä valmistetaan päivittäin n. 1 200 lounasta.  Ryhmäperhepäivähoitoihin toimitetaan lisäksi aamu-ja välipalatarvikkeita. Kaikille ruokailijoille tarkoitettuja kasvisruokia pääruokana on jokaisena koulupäivinä.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokailusuositus toimii pohjana Laitilan koulujen ruokalistasuunnittelulle. Kouluruokailu on keskeinen osa koulun ruokakasvatusta ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin edistämistä. Kouluruokailulla on myös tärkeä rooli koko väestön hyvän ravitsemuksen turvaamisessa sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kouluruokailu on osa kouluissa tehtävää ruokakasvatusta. Pedagogisesta näkökulmasta kouluruokailun avulla voi johdattaa oppilaat pohtimaan esimerkiksi ruoan terveellisyyttä, laatua, hintaa ja ympäristövaikutuksia, ruokaan liittyvää teknologiaa, globalisoitumista, monikulttuurisuutta, paikallista ruokakulttuuria, erilaisia ruokavalioita ja hyvien tapojen merkitystä.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antaman Kouluruokailusuosituksen mukaan koulussa tarjottavan aterian pitäisi kattaa noin kolmannes oppilaan päivittäisestä energiantarpeesta. Lapsi siis tarvitsee maittavaa ja ravitsevaa ruokaa myös kotona.


Jamix ruokalistat(siirryt toiseen palveluun)

Oivaraportti(siirryt toiseen palveluun)

Varhaiskasvatuksen ruokapalvelu

Maistuva, värikäs ja syömään houkutteleva ruoka on ruokalistasuunnittelun perusta. Aterioiden ja välipalojen ruokavalinnat noudattavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varhaiskasvatukselle julkaisemaa ruokasuosituksia. Laitilan varhaiskasvatuksen lounaat valmistetaan Apilaniityn päiväkodin keittiössä. Aamu- ja välipalat sekä lounaan lisäkkeet valmistetaan Apilaniityn ja Pähkinäpensaan keittiössä. Apilaniityn päiväkodin keittiössä valmistetaan yhteensä vajaa 400 annosta lounasta päivittäin varhaiskasvatuksessa oleville lapsille ja henkilökunnalle.

Jamix ruokalistat(siirryt toiseen palveluun)