Siirry sisältöön

Laitteisto

Tietokoneet ja tulostaminen

Kirjaston asiakastietokoneissa on sähköinen ajanvarausjärjestelmä eBooking. Tietokoneen varaamiseen ja laitteelle kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku. Näissä tietokoneissa on Windows-käyttöjärjestelmä ja Microsoft Office -toimisto-ohjelmat. Voit käyttää näitä tietokoneita enintään 3 tuntia päivässä. Näiltä tietokoneilta voi tulostaa. Omatoimiaikaan tulostaminen on mahdollista kopiokortilla vain asiakaskoneelta 5.

Kirjastossa on myös tietokoneita, joita voi käyttää ilman kirjautumista. Näissä tietokoneissa on Chrome-käyttöjärjestelmä. Näiltä tietokoneilta ei voi tulostaa.

Kirjastossa voit kopioida ja skannata asiakirjoja.

Kirjastossa on laminointilaite. Laminointi on mahdollista vain kirjaston palveluaikana. Laminoinnissa saa käyttää vain kirjastossa myytäviä laminointimuoveja.

Kopiokortti

Asiakaskoneella nro 5 voi tulostaa kopiokortin avulla kirjaston palveluaikana ja omatoimiaikana. Kopiokortilla voi käyttää kirjaston kopiokonetta omatoimisesti kirjaston palveluaikoina.

Kopiokortin saa kirjaston asiakaspalvelusta. Saldon lataaminen kopiokortille on mahdollista ainoastaan kirjaston asiakaspalvelussa. Kopiokortilla ei ole panttimaksua.

Digitiointi

Kirjastossa on digitointilaite, jolla voi digitoida videoita VHS-kasetilta DVD-levylle. Digitointiin kannattaa varata vähintään sama aika kuin tallenteen katseluun normaalinopeudella kuluu.

Tablettitietokoneet

Kirjastossa voit käyttää Hublet-tablettitietokoneita. Tabletti lainataan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa kahden tunnin ajan. Hublet-tabletit toimivat ainoastaan kirjaston WiFi-verkossa.

Kuulokkeita voi lainata kirjastossa käytettäväksi palvelutiskiltä. Kirjastokortti tarvitaan pantiksi lainauksen ajaksi. 

Katso myös: