Siirry sisältöön

Asunnon hakeminen

Voidaksesi vuokrata asunnon Laitilan kaupungin isännöimästä talosta, sinun pitää täyttää asuntohakemus(siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun).(siirryt toiseen palveluun) Hakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan ja sitä voi päivittää puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä kaupungintalon asiointipiste Avituksessa. Jos tilanteesi on muuttunut edellisestä hakemuksesta, sinun tulee täyttää uusi hakemus. Otamme yhteyttä jos/kun voimme tarjota asuntoa.

Valintaperusteet

Suuri osa isännöimistämme asunnoista on aravavuokra-asuntoja. Tämä tarkoittaa, että valtio on tukenut talon rakentamista, jotta vuokrat olisivat yksityisiä markkinoita edullisemmat. Noudatamme asukasvalinnassa valtion vahvistamia asukasvalintaperusteita, eli hakijan tulot, varallisuus ja asunnontarve vaikuttavat asunnon saantiin. Asukasvalinnat tehdään etusijajärjestyksen mukaan.

Tarkempaa tietoa asukasvalinnasta ja siihen liittyvistä kriteereistä löydät ARAn julkaisemasta asukasvalintaoppaasta www.ara.fi(siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun).

Luottotiedot

Tarkistamme asunnon hakijoiden luottotiedot hakemuksen käsittelyn yhteydessä. Luottohäiriöt eivät suoraan estä vuokra-asunnon saantia, mutta jos luottohäiriöistä ilmenee vuokravelkoja se voi vaikuttaa asunnonsaantimahdollisuuksiin.

Asuntotarjous

Jos meillä on asunto tarjota, isännöitsijä soittaa tai lähettää sähköpostia hakijalle. Jos olet saanut asuntotarjouksen, voit kysyä mahdollisesta asuntonäytöstä isännöitsijältä. Pyydämme vastaamaan tarjoukseen viipymättä, vaikka asuntoa ei ottaisikaan vastaan. Jos tarjoukseen ei vastata, hakemuksenne poistetaan olettaen että asunnontarvetta ei enää ole.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus päättyy vasta, kun joko vuokralainen tai vuokranantaja irtisanoo sen.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista kaikkien täysi-ikäisten hakijoiden pitää toimittaa pyydettäessä asuntohakemukseen kuuluvat liitteet kuten esimerkiksi tulotodistukset ja verotuspäätökset.

Vakuus

Kaikkiin vuokrasopimuksiin liittyy sopimusvakuus. Sopimusvakuus on maksettava ennen kuin vuokrasopimus allekirjoitetaan. Sopimusvakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli huoneisto on kunnossa ja huolellisesti siivottu eikä vuokranantajalla ole muita saatavia. Sopimusvakuus ei siis ole vain vuokrasaatavia varten, vaan sitä voidaan käyttää kaikkiin sopimus velvoitteiden täyttämisiin, kuten huoneiston korjauskuluihin (poislukien normaali kuluminen).

Vuokrasopimuksiin liittyvien vakuuksien määrät vaihtelevat asunnon koon ja talon rakennusvuoden/peruskorjausvuoden mukaan. Yleisesti vakuusmaksu on yhden tai korkeintaan kahden kuukauden vuokran suuruinen.