Siirry sisältöön
Uutinen

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Tiedote sivistysvaliokunnan kokouksesta 23.5.2024

Sivistysvaliokunta on päättänyt kokouksessaan 23.5.2024, että Laitilan kaupunki ei järjestä hyvinvointialueen vastuulla olevaa vammaispalvelulain mukaista vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa 1.8.2024 alkaen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on käynyt neuvotteluja kuntien kanssa vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä loma-ajan toiminnan järjestämisestä viime vuoden keväästä loppuvuoteen asti. Yhteiseen kuntien hyväksymään sopimuspohjaan ei neuvotteluprosessissa ole tänä aikana päästy. Vammaispalvelulaki kuitenkin velvoittaa hyvinvointialuetta järjestämään vammaisille lapsille ja nuorille heidän tarvitsemaansa lyhytaikaista huolenpitoa ja hoivaa, joten vastuu lain mukaisesta käytännön suunnittelusta ja toteutuksesta on jatkossa Varhalla.

Pääsymaksuja koskevat päätökset

Sivistysvaliokunta on päättänyt korottaa Kauppilan umpipihan pääsymaksun yhdellä eurolla. Nykyinen neljän euron pääsymaksu on ollut käytössä jo useita vuosia, ja alle kahdeksantoista vuotiaat lapset ovat päässeet museoon maksutta. Pääsymaksun korotuksen perusteena voidaan pitää viime vuonna tehtyä merkittävää perusnäyttelyuudistusta, jonka myötä Kauppilan umpipiha on jatkossa paitsi hieno, myös ajantasainen museokohde.

Sivistysvaliokunta on päättänyt Laitilan vammaispalveluihin kuuluvien asiakkaiden, asukkaiden ja työntekijöiden, sekä Palke 5 toimintayksikön uimahallimaksuista seuraavasti: Pajukujan, Anttilanhovin, Teollisuustien asumisyksikön ja Karvinkartanon pienryhmäkodin asukkaat sekä Palke 5 ja Palke 7 toimintaan kuuluvat henkilöt pääsevät Laitilan uimahalliin hintaan kaksi euroa ja kymmenen senttiä (sis. alv.). Näiden yksiköiden työntekijät pääsevät Laitilan uimahalliin maksutta tuodessaan asukkaan tai asukkaita työajallaan Laitilan uimahalliin. Samoin Palke 5:n ja Palke 7:n työntekijät pääsevät Laitilan uimahalliin maksutta tuodessaan toimintaan kuuluvan henkilön tai henkilöitä Laitilan uimahalliin.


Lisätiedot: sivistysjohtaja Susanne Laaksonen, puh. 040 759 2108, susanne.laaksonen@laitila.fi