Siirry sisältöön
Uutinen

Laitila mukana kahdessa äkillisen rakennemuutoksen hankkeessa

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 11.3.2024 ja päätti, että kaupunki osallistuu Vakka-​Suomen ja sen lähialueen ÄRM (äkillisen rakennemuutoksen) -​toimintasuunnitelman toteuttamisen koordinaatiohankeen omarahoitusosuuteen 17 440 eurolla ja Kiihdyttämö-​hankkeeseen 18 544 eurolla. Hankkeita toteutetaan Vakka-Suomen kuntien omistaman hanke- ja kehitysyhtiö Ukipolis Oy:n koordinoimana.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt 2,2 miljoonaa euroa Uudenkaupungin ja koko Vakka-Suomen rakennemuutostilanteen tukemiseksi. Rahoitus on osoitettu kansallisena Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoituksena Varsinais-Suomen liitolle, josta Ukipolis rahoitusta hakee.

Koordinaatiohankkeen tavoitteena on varmistaa rakennemuutoksen toimintasuunnitelman mukaisten käynnistyvien hankkeiden toimenpiteiden käynnistyminen, eteneminen, tuki-informaation tuottaminen ja seuranta. Kiihdyttämö -hankkeen aikana taas luodaan proaktiivinen yritysneuvonta eli Kiihdyttämö Vakka-Suomeen. Kiihdyttämössä kasvuhakuiset mikro- ja PK-yritykset saavat systemaattisesti organisoidun kehittämisympäristön ja neuvonnan eri kasvun vaiheisiin ja erilaisiin tuki-instrumentteihin.

Hallitus päätti samalla esittää kaupunginvaltuustolle lisämäärärahaesityksen siltä osin, ​miten omarahoitusosuuksien tarve jakaantuu hankevuosille 2024-​2026.


Lisätiedot: hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, puh. 050 5180588, heli.kiertokari@laitila.fi