Siirry sisältöön
Uutinen

Laitila jälleen mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja on käynnissä 15.4. klo 9.00 – 5.6.2024 klo 20.00. Laitilan kaupunki on 166 muun kunnan tavoin ilmoittautunut virallisesti kampanjaan mukaan ja kannustaa asukkaitaan ottamaan talkoisiin osaa. Kerätyt roskapussit tulee merkitä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskat on kerätty. Laskuri aukeaa maanantaina 15.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia(siirryt toiseen palveluun).

Kampanja järjestettiin ensi kertaa viime vuonna ja silloin Laitila osoittautui varsin aktiiviseksi kampanjakunnaksi. Laitilassa kerättiin 549 pussia: suhteutettuna asukaslukuun per 1000 asukasta kohden, oli tulos 65 pussia. Paikalliskampanjan kilpakumppanin Uudenkaupungin vastaavat luvut olivat 528 ja 34.

Keräyspiste S-Marketin pihaan ja yhteinen talkoohetki tulossa

Viime vuotiseen tapaan kaupunki järjestää Jätehuolto M. Helistölän kanssa sekajätekeräyspisteen Laitilan S-Marketin pihaan (Kauppakatu 8), johon kuntalaiset voivat kampanjan tiimoilta kertyviä roskapusseja viedä. Roskia voi kerätä milloin vain itselle sopii, mutta myös yhteinen talkootapahtuma on toukokuussa luvassa. Laitilan seudun ympäristöyhdistys ry. järjestää roskatalkoot lauantaina 4.5. klo 10.

Laitilan kaupunginkirjastosta (Kauppakatu 5) on kirjastokortilla lainattavissa roskapihtejä keräämistä helpottamaan. Pihtejä on lainausreservissä yhteensä viisi kappaletta ja niitä voi lainata kahdeksi viikoksi.