Siirry sisältöön
Uutinen

Kulttuuria ja vapaa-aikaa Laitilassa -kortti käyttöön toukokuussa

Tiedote sivistysvaliokunnan kokouksesta 25.4.2024

Sivistysvaliokunta kokoontui torstaina 25.4.2024 ja päätti uuden kulttuuria ja vapaa-aikaa Laitilassa -kortin käyttöönotosta. Aiemmin on ollut Liiku rajattomasti Laitilassa -kortti, johon on voinut vuoden 2024 alusta alkaen ostaa kulttuuriominaisuuden. Kulttuuriominaisuuden myötä on pohdittu kortin uudistamista. Liiku rajattomasti Laitilassa -nimi ei kerro korttiin liitetystä kulttuuriominaisuudesta. Uudistetun nimen lisäksi valiokunnan päätöksellä korttiin tulivat seuraavat mahdollisuudet:

– Kortti on tarkoitettu laitilalaisille, joilla on voimassa oleva eläkeläiskortti, invalidikortti, vammaiskortti, tai todistus työttömyydestä. 
 – Uimahalliominaisuus maksaa täysi-ikäiselle 50 euroa per vuosi ja alle 18-vuotiaalle 25 euroa per vuosi.
​​​​​ – Kulttuuriominaisuus maksaa 20 euroa per vuosi ja alle 18-vuotiaalle 10 e per vuosi.
 – Kortti sisältää mahdollisuuden varata Urheilutalon ja Finnlamex-hallin (Monitoimihallin) liikuntatiloja arkisin (psl. arkipyhät) klo 8.30-14.00 puoleen hintaan aikuisen normaalihinnasta. 

Kortin aiempi kuntosali Kuntokukon käyttöominaisuus poistuu kokonaan uuden kortin käyttöönoton myötä. Sen sijaan kulttuuriominaisuuden voi edelleen hankkia entiseen tapaan ja sillä voi osallistua joihinkin kaupungin järjestämiin kulttuuritapahtumiin, kuten Kustaa Hiekan -kulttuuriviikon konsertteihin/tapahtumiin sekä sisäänpääsyyn Kauppilan umpipihalle. Ennen uudistusta hankitut liikuntakortit ovat voimassa ostohetkellä olleiden ehtojen ja etuuksien mukaiset. Vanhojen korttien myynti lopetetaan. Uudistettua korttia aletaan myymään 15.5.2024 lähtien ja sen voi hankkia uimahallilta.

Taloudellista tukea myönnettiin muun muassa kalevalaiseen kuunnelmaan

Valiokunta käsitteli myös sivistystoimen avustusten ja kulttuurintoimen toiminnantuen myöntämistä. Sivistystoimen avustusta myönnettiin hakijoille seuraavasti: Laitilan Lumikit ry 3 600, Laitilan Vapaaehtoinen palokunta ry / nuoriso-osasto 2 000, Laitilan Eräsissit ry 2 400, Laitilan Jyske ry 13000, Laitilan Ratsastajat ry 1250, Laitilan Tennis r.y. 2400, Laitilan Jyske ry:n suunnistusjaosto 6550 ja Laitilan Kulttuuriseura Walo ry 1430 euroa.

Lisäksi kulttuuritoimen toiminnantukea myönnettiin 2 000 euroa Laitilan Kulttuurintuelle kalevalaiseen produktioon, jonka työnimenä kulkee Miekkojen maa. Laitilan Kulttuurintuki on tuottanut vuodesta 2014 lähtien kalevalaisia produktioita aina teatterinäytöksistä elokuviin. Miekkojen maa toteutetaan kuunnelmana. Käsikirjoittajatiimiin on lupautunut palkittu kirjailija Helena Waris.


Lisätiedot: sivistysjohtaja Susanne Laaksonen, puh. 040 7592108, susanne.laaksonen@laitila.fi