Siirry sisältöön
Tapahtuma

Yin-joogan kevätkurssi (tiistaisin)

Tapahtuma-aika

Hinta
28.3. mennessä ilmoittautuneille 85 €/hlö ja sen jälkeen 100 €/hlö. Kurssin toteutuessa, jos tilaa vielä on, voit ilmoittautua mukaan myös yksittäiselle kerralle 15 € kertamaksulla.

Järjestäjä
Sammokka

Yin-joogan kevätkurssilla löydetään levollisuutta ja hiljentymistä tekemisen vastapainoksi. Rauhallisessa joogaharjoituksessa herätellään kehoa, erityisesti kylkiä ja selkärangan liikkuvuutta, kevääseen. Tule kokemaan Yin-joogan hyödyt niin kehon kuin mielen tasolla! 💛

🌱 Milloin ja missä?
Seitsemän kerran kurssi pidetään Laitilassa Hyvinvointikeskus Poukanvillen liikuntasalissa (Keskuskatu 4).
Tiistaisin 9.4.-21.5. klo 18:00-19:15
(Huom! Ei tuntia 30.4.)

🌱 Mitä kurssilla tehdään?
Yin-jooga on palauttavaa ja hidastempoista joogaa. Yin-joogassa annetaan kehon laskeutua erilaisiin ja yksilöllisesti muokattaviin asentoihin (asanat) lattialla maaten tai istuen. Asennoissa viivytään kerrallaan useampi minuutti. Tunneilla keskitytään oman kehon kuunteluun, eikä asennoissa pyritä venymään äärirajoille. Tarkoituksena on sidekudosten ja lihaskalvojen lempeä herättely, luonnollisen liikkuvuuden edistäminen, olon tasapainottaminen ja mielen rauhoittaminen.

🌱 Mitä hyötyä kurssista on?
Yin-jooga palauttavana joogalajina tuo monenlaisia hyötyjä keholle ja mielelle. Hitaat, miltei meditatiiviset harjoitukset ovat tarpeellista vastapainoa nopeatempoiselle arjelle ja suorittamiselle. Kehon sidekudokset ja lihaskalvot saavat herättelyä, joka tuo helpotusta mm. kipuihin ja lihasjumeihin, sekä edistää rangan liikkuvuutta ja kehon joustavuutta. Yin-joogan asennot tukevat myös suoliston ja sisäelinten toimintaa. Harjoituksen aikana lepohermosto pääsee aktivoitumaan, keho rentoutumaan ja olo tasapainottumaan. Mieli avautuu uudelle ja energia lähtee taas virtaamaan vapaammin. On helpompaa olla läsnä hetkessä ja päästää irti haitallisista ajatusketjuista. Yin-jooga tarjoaa mahdollisuuden kehotietoisuuden vahvistumiseen. Kun harjoitellaan omaa kehoa kuunnellen, eikä pusketa väkisin äärirajoille, oman kehon rajat alkavat hahmottua. Tämä tukee omien rajojen kunnioittamista myös mielen tasolla ja arkisissa elämäntilanteissa.

🌱 Kenelle kurssi sopii?
Kurssi sopii kaikille, jotka pääsevät omin avuin makaamaan lattialle ja sieltä pois. Suosittelen kurssia erityisesti heille, joille jooga ei ole ennestään tuttua, tai jotka ovat aiemmin kokeneet joogan vaativan liikaa notkeutta tai ponnistelua. Kurssi sopii hyvin esim. “aloituslajiksi” liikkumattomuuden jälkeen, istumatyöläisille, palautumishetkeksi arkeen, lepoa kaipaaville, vastapainoksi aktiiviselle liikuntaharrastukselle tai omien rajojen tunnistamisen avuksi.

🌱 Mitä mukaan kurssille?
Kurssille on hyvä pukea mukavat, joustavat ja lämpimät vaatteet. Salista löytyy lainaksi jumppamattoja, mutta voit ottaa mukaan myös oman alustan. Mahdollisuuksien mukaan, ota mukaan myös tyyny/bolsteri, viltti ja vesipullo.

Kurssin hinta on 28.3. mennessä ilmoittautuneille 85 €/hlö ja sen jälkeen 100 €/hlö. Kurssin toteutuessa, jos tilaa vielä on, voit ilmoittautua mukaan myös yksittäiselle kerralle 15 € kertamaksulla.

Maksutapoina käyvät käteinen, ePassi, Smartum ja Edenred. Laskumahdollisuus erikseen pyydettäessä. Kurssi maksetaan ensimmäisen tunnin yhteydessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: anne@sammokka.fi, yksityisviestillä tai tekstiviestillä p. 0443687734

Kurssille mahtuu rajallinen määrä osallistujia ja vähimmäisosallistujamäärän on täytyttävä 1.4. mennessä, jotta kurssi toteutuu.

Kurssin ohjaa Anne Suutari
(RYT200 joogaopettaja, tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja, äänimaljahoitaja, toimintaterapeutti, YTM)

Tapahtuma-aika

Hinta
28.3. mennessä ilmoittautuneille 85 €/hlö ja sen jälkeen 100 €/hlö. Kurssin toteutuessa, jos tilaa vielä on, voit ilmoittautua mukaan myös yksittäiselle kerralle 15 € kertamaksulla.

Järjestäjä
Sammokka