#kukkokaupungingalleria keräsi Instagramissa 277 kuvaa

#kukkokaupungingalleria -kilpailun voittajat

Laitilan kaupunki järjesti historian ensimmäisen kuvakilpailunsa Instagramissa helmi- ja maaliskuun aikana. Kaupungin lanseeraamalla aihetunnisteella #kukkokaupungingalleria toivottiin merkittävän kuvia eri puolilta Laitilaa ja kuvaavan Laitilan monipuolisuutta: eri vuodenaikoja, tapahtumia ja kohteita. Kilpailuaikana kuvia tuli huomattava määrä: 277 kuvaa. Kaupungin tiedotus- ja viestintäryhmä toimi raatina, joka valitsi palkittavat neljä kuvaa. Valinta oli vaikea, sillä hyviä kuvia oli niin paljon. Toivottavasti tempaus innostaa laitilalaisia kuvaamaan kotikaupunkiaan myös jatkossakin innokkaasti, sillä Laitila on kaunis ja kuvauksellinen kaupunki, toteaa tiedotus- ja viestintäryhmän vetäjä Tuulia Kujanpää.

Raati perusteli palkittujen kuvien valinnat seuraavasti:

  • Kuva keskuskadun varrelta: Instagram-tililtä siret.b oli eniten kuvia kilpailussa mukana: 174 kuvaa! Monissa niistä oli hienosti taltioitu kirkonkylän keskustaa ja auringonlaskun kuvaaminen on tälle kuvaajalle jo lähes tavaramerkki. Eikä syyttä! Tässä kuvassa raatia miellytti erilainen ja kekseliäs kuvakulma. Keskuskatu ja Tiihosen kahvila ovat Laitilan sydämessä ja laitilalaisittain ikonisia - kaikille tuttuja - paikkoja (kuvaaja: Siret Bankier).
  • Kauppilan umpipihaan johtava tie: Kauppilan Umpipihaan johtavalta tieltä otettu tunnelmallinen kuva tuo hienosti esille perinnemaiseman ja yhden Laitilan arvokkaimman kulttuurialueen kauneuden. Kuvaan on taitavasti saatu taltioitua suomalaisen kesäillan taikaa ja laskeutuvan auringon viimeiset säteet (kuvaaja: Virve Aho).
  • Syksyinen kuva: Kuten kilpailun säännöissä sanottiin: Aihetunnisteen #kukkokaupungingalleria toivotaan keräävän kuvia eri puolilta Laitilaa ja kuvaavan Laitilan monipuolisuutta: eri vuodenaikoja, tapahtumia ja kohteita. Tämä kuva osuu kriteerien naulan kantaan. Kuvassa on vuodenaikojen vaihtumisen riemu ja ruskan kauneus saatu taltioitua kauniisti ja kutsuvasti. Koivukuja punaiselle torpalle kuvastaa maalaisidylliä parhaimmillaan (kuvaaja: Raija Vainio-Kaila).
  • Hevoset laitumella kuva: Kuvan värimaailma ja tunnelma ovat maagisia ja kiinnittävät katsojan huomion. Sumuisen laitumen rauhallisuus yhdistettynä tulenpalavaan taivaaseen on kiehtova yhdistelmä maaseudun rauhaa ja luonnon kauneutta (kuvaaja: Lauri Rantala).

 Palkitut kuvaajat saavat elokuva- ja herkkulippu -paketin (2 kpl molempia) Laitilan Kinoon. Kiitoksena ja kunniamainintana muistetaan myös useammalla kuin yhdellä kuvalla kilpailuun osallistuneita pienellä muistamisella.


Julkaistu 3.4.2020