Sirpunpuisto

Puhelin: Valkojärvenkuja

Tervetuloa lähivirkistysalue Sirpunpuistoon! Alueella on kaksi vaihtoehtoista reittiä: pidemmän reitin pituus on n. 1,6 km ja lyhyemmän n. 850 m. Reitin varrella on useita penkkejä ja Valkojärventien parkkialueen vieressä kotalaavu. Reitin "puolivälissä" on myös pöytäpenkki ja grillauspaikka. Reitin valaistus on uusittu keväällä 2022.


Vaikka olet lähellä kaupungin ydintä, on Sirpunpuisto kaupunkipuistoksi hyvin luonnonläheinen ja rehevä. Erityisesti alue tunnetaan linturikkaudestaan ja kiikarien kanssa voit alueella bongata monenlaisia pikkulintuja. Pajun tai koiranputken latvassa saattaa näkyvästi laulella kaunis pensastasku!

Alueen ehdoton erikoisuus ovat kuitenkin yölaulajat: sekalainen ryhmä lintuja, jotka alkukesästä laulavat nimensä mukaisesti öisin. Sirpunrannassa on juuri niiden vaatimaa ympäristöä: pensaita sekä korkeaa heinää, koiranputkea, mesiangervoa ja horsmaa.

Yölinnuista saatat nähdä tai kuulla esimerkiksi satakielen, viita- ja luhtakerttusen tai pensassirkkalinnunkin. Alkukesän soidinleinnoillaan saata huomata lehtokurpan lentelevän alueella.

KylttiKotalaavu


SirpunpuistolevähdyspaikkaKlikkaa reittikartta auki

Reittikartta

Sirpunpuiston reitille pääset esim. Valkojärvenkujalta tai Talanranta -tieltä.

HUOM! reitillä ei ole talvikunnossapitoa toistaiseksi.

Lisätiedot alueesta:                              

  • Pekka Mäki-Tasku, työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi, puh. 050 342 8753