Miljoona roskapussia -kampanja Laitilassa

Miljoona roskapussia logoLaitilan kaupunki on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa! Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

  • Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 klo 20 asti.

Laitilan kaupungin toimia kampanjan vauhdittamiseksi:

  • Laitilan kaupunginkirjastosta (Kauppakatu 5) on kirjastokortilla lainattavissa roskapihtejä (13.4. alkaen). Pihtejä on lainausreservissä yhteensä viisi kappaletta.
  • Miljoona roskapussia -kampanjan tiimoilta syntyviä sekajätepusseja voi viedä Jätehuolto M. Helistölän jäteasemalle sen aukioloaikoina tai pieniä eriä jättää S-Market Laitilan pihassa (Kauppakatu 8) olevalle sekajäteastialle. Mahdollisuuksien mukaan jäte kannattaa lajitella ja silloin voi myös S-Market Laitilan Rinki-jätepisteelle jättää lajiteltua jätettä.

Laitilan seudun ympäristöyhdistys järjestää yhteisen talkoohetken

Laitilan seudun ympäristöyhdistys ry. järjestää roskatalkoot lauantaina 13.5. Kokoontuminen K-Supermarketin pihalla klo 12. Mukana siivoamassa Laitilan ukrainalaiset ry. Supermarket tarjoaa talkooeväät ja kaupunki jätesäkkejä, roskapusseja ja hansikkaita. 

HelistöläMukana Laitilan kampanjassa Jätehuolto M. Helistölä
Osallistumisohjeet:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi

  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla

  3. Kerää roskia ympäristöstä

  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi

  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään!


Paikallishaaste: Laitila vs. Uusikaupunki

Ekotekoagentti -hanke on mukana innostamassa Laitilan ja Uudenkaupungin kaupunkeja ottamaan osaa Miljoona roskapussia -kampanjaan. Lisämotivaatiota antamaan Ekotekoagentti onkin antanut kaupungeille oman paikallishaasteensa: kumpi kaupunki kerää enemmän roskapusseja kampanja-aikana?

Ekotekoagentti