HINKU Yrityksille

Yrityksen on mahdollista tehostaa ja järkevöittää toimintaansa energiansäästön, uusiutuvan energian ja materiaalitehokkuuden avulla. Lisäksi yritys voi tarjota asiakkaille ympäristöystävällisiä tuotteita. Päästöjen vähentäminen tarkoittaa yleensä myös kustannussäästöjä.

YRITYSTEN ENERGIANEUVONTA

Yritysten päästölaskenta

Kasihuonekaasupäästöjen laskennan avulla yritys voi parantaa toimintansa ja tuotteidensa suunnittelua, kustannustehokkuutta ja riskinhallintaa. Päästöinventaario on edellytys yrityksen hiilijalanjäljen systemaattiselle pienentämiselle. Laskentaan on tarjolla useita työkaluja, joista tässä esitellään SYKEn kehittämä Y-HIILARI.

Y-HIILARI

Y-HIILARI on yksinkertainen työkalu yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan. Työkalu on kehitetty Suomen ympäristökeskuksen Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa. Laskuri huomioi lämmöntuotannon, sähköntuotannon, jätehuollon, kuljetusten ja liikematkustamisen päästöt. Kirjautuminen Y-hiilari-työkalun käyttäjäksi tästä.

MUUALLA VERKOSSA:
Ajankohtaista ympäristötietoa yrityksille yrittäjät.fi sivustolla. Tietoa mm. ymäristöluvista, ymäristömerkeistä, kemikaaliasetuksesta ja jätehuollosta.

Eurooppalainen PK-yritysportaali. EU:ssa toimivien yritysten on otettava ympäristönäkökohdat huomioon, ei vain määräysten noudattamiseksi vaan myös, koska niille on tärkeää kehittyä kestävästi ja pysyä kilpailukykyisenä maailmanmarkkinoilla. Mitä tämä tarkoittaa pienyritysten kannalta, ja millaista tukea ne voivat saada pyrkimyksilleen kehittyä yhä ympäristöystävällisempään suuntaan? Lue lisää täältä.

MUITA HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ: