Suun terveydenhuolto

Sähköposti: etunimi.sukunimi@laitila.fi
Puhelin: 02-8501 8304

Vastaava hammaslääkäri Minna Lindholm-Ventola.

Laitilan hammashoitolat: 

- terveyskeskuksen hammashoitola Sairaalantie 8

- kouluhammashoitola Myllymäentie 7


Särkypäivystys, ajanvaraukset ja peruutukset terveyskeskuksessa klo 8-15.30, puhelin 02 8501 8304.  Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä, käyttöohjeet  Suun terveydenhuollon takaisinsoittojärjestelmä

Arki-iltaisin päivystys klo 16-21 TYKS T-sairaala Savitehtaankatu 1 Turku, ajanvaraus klo 15.30-18.00 puh. 02 313 1564.

Viikonloppupäivystys TYKS T-sairaala Savitehtaankatu 1 Turku. Vastaanotto la, su ja arkipyhinä. Hammaslääkäripäivystykseen hakeudutaan tekemällä ajanvaraus puhelimitse samana päivänä klo 9-11 puh. 02 313 1564.  Muulloin virka-ajan ulkopuolella saa neuvontaa äkillisiin vaivoihin T-sairaalan päivystyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800. 

-------------------------

Tekstiviestimuistutus

Hammashoitolassa on käytössä tekstiviestimuistutus tulevasta hammashoitoajasta.

Tekstiviestimuistutus lähetetään asiakkaalle päivää ennen varattua aikaa. Viestissä muistutetaan varatusta ajasta ja hoitopaikasta. 

Muistutusviesti lähetetään automaattisesti siihen matkapuhelinnumeroon, jonka asiakas tai hänen huoltajansa on yhteystietoja antaessaan ilmoittanut. 

Viesti on asiakkaalle maksuton.

Muistutusviestiin ei voi vastata.

Varatun vastaanottoajan voitte peruuttaa puh. 02 8501 8304..

Saamatta jäänyt tekstiviestimuistutus ei tarkoita varatun ajan peruuntumista tai vapauta asiakasta sakkomaksusta, joka peritään käyttämättömästä tai perumattomasta aikavarauksesta. Sakkomaksun hinta on 50,80 e.

Asiakkaalla on oikeus kieltää tekstiviestimuistutukset.

Suullinen lupa tekstiviestimuistutusten lähettämiseen kysytään ajanvarauksen yhteydessä. 

---------------------

Hammaslääkärin vastaanotolle ajan hampaiden tarkastukseen saa noin 4-6 kuukauden sisällä ja suuhygienistille samoin 4-6 kuukauden sisällä, mikäli hoidon tarpeen arvioinnissa ei ilmene kiireellistä hoidon tarvetta (tilanne 1.6.2019). 

Kaikki hammashoitoon liittyvät kuvantamistutkimukset tehdään hammashoitolan tiloissa.


Milloin alueelliseen hammaslääkäripäivystykseen?

Sairaanhoitopiirin alueellinen hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu välttämätöntä kiireellistä hampaiden ja suun hoitoa tarvitseville. Hoitoon ottamisen kriteereitä ovat mm.

  • voimakkaat hampaiston ja suun alueen särkytilat
  • äkilliset turvotukset ja tulehdukset
  • hampaiston, suun limakalvojen ja leukojen vammat ja tapaturmat
  • hammas- ja suusairauksiin liittyvät yleisoireet (esim. kuumeilu)
  • hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot (esim. verenvuoto) 

Potilaat, jotka eivät täytä päivystyshoidon kriteerejä, ohjataan hoitoon muualle. Esim. tavanomainen hampaan tai paikan lohkeaminen ei edellytä päivystyksenä toteutettavaa hoitoa.


Suun terveydenhuollon palveluja tarjotaan kaikille asukkaille iästä riippumatta. Alle 18-vuotiaiden hammashoito on maksutonta. Rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen, rintamatunnuksen ja veteraanitunnuksen omaavilta tai henkilöiden, joilla on todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta, hampaiden tarkastukset, ehkäisevän hoidon ja proteettisen hoidon toimenpiteet ovat maksuttomia.

Alle kouluikäiset kutsutaan suuhygienistin vastaanotolle 8 kuukauden, 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuoden ikäisinä. Hammaslääkäri tutkii 1., 3., 5., 7. ja 8. luokan oppilaat. 4. luokan oppilaat tarkastaa suuhygienisti. Kaikille alle kouluikäisille ja koululaisille laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritetään tutkimusväli, joka voi olla em. tutkimusväliä lyhyempi.

Alle 18-vuotiaat kutsutaan hoitoon ennen 18-vuotissyntymäpäivää. Hammashoito on alle 18-vuotiaille maksutonta.  

Peruuttamatta jääneestä asiakkaan varaamasta vastaanottoajasta laskutetaan 50,80 euroa 15-vuotta täyttäneiltä.