Mielenterveys- ja päihdepalvelut


Uudet asiakkaat, ajanvaraukset ja -peruutukset, päivystävä hoitaja ma-pe klo 8-14 puh. 050 331 8303

Jos emme pääse vastaamaan, jätä viesti, soitamme sinulle takaisin saman päivän aikana


Yhteystiedot:

- vastaava sairaanhoitaja Tiina Nurmela, puh. 044 585 3620

- sairaanhoitaja Piia Mustonen, puh. 044 585 3621

- sairaanhoitaja Nina Rosvall, puh. 044 585 3625

- sairaanhoitaja Maarit Pirinen (työvapaalla) sijainen sh Mikko Aaltonen puh. 044 585 3624

- sairaanhoitaja Niina Halkonen 040 357 6335

- psykiatrian erikoislääkäri Taina Lehtonen 

- terveyskeskuslääkäri

- päihdelääkäri

 

Terveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdeyksikkö sijaitsee Laitilan keskustassa osoitteessa Urheilutie 2. Postiosoite: Sairaalantie 8, 23800 Laitila.

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö toimii ilman lähetettä ns. matalan kynnyksen tutkimus- ja hoitopaikkana, jonne asiakas voi oma-aloitteisesti ottaa yhteyttä. Yksikköön voi tulla myös lähetteellä, esim. erikoissairaanhoidon hoitolaitoksen, terveyskeskuslääkärin tai sosiaalityöntekijän lähettämänä.

Mielenterveys- ja päihdeyksikössä toimii moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu neljä sairaanhoitajaa, yleislääkäri (terveyskeskuslääkäri) sekä psykiatrian erikoislääkäri.

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö tarjoaa apua mielenterveyden häiriöiden ja ongelmien selvittelyssä kaikille yli 13-vuotiaille asiakkaille. Selvittely voi sisältää muutaman käyntikerran liittyen ajankohtaisessa elämäntilanteessa ilmeneviin lyhytkestoisiin kriiseihin. Yksikkö tarjoaa myös pitkäaikaisten elämänongelmien ja eriasteisten mielenterveyden häiriöiden sekä varsinaisten psykiatristen sairauksien tutkimusta ja hoitoa.

Hoitomuotoina ovat yksilökeskustelut, pari- ja perhetapaamiset sekä tarvittaessa lääkehoito.

-------------

Osana mielenterveys- ja päihdeyksikön palveluja toimii yli 13 vuotta täyttäneiden päihteiden ongelmakäyttäjien ja heidän läheistensä neuvonta, ohjaus ja hoito. 

Katkaisuhoitoa tarvittaessa asiakas ohjataan terveyskeskuksen vuodeosastolle tai terveyskeskuksen polikliiniseen, ns. avokatkaisuun. Mahdolliset päihdehoidon laitoskuntoutusjaksot päihdehuollon laitoksessa suunnitellaan yhteistyössä sosiaalityöntekijän kanssa. Laitoskuntoutuksen jälkeen hoito voi jatkua avohoitona mielenterveysyksikössä tai asiakkaalle suunnitellaan hänelle soveltuva jatkohoito.

Mielenterveys- ja päihdeyksikön käynnit ovat asiakkaille maksuttomia. 

https://www.laitila.fi/palvelut/perhe-ja-sosiaalipalvelut/paihdepalvelut/


Lisätietoja

vastaava sairaanhoitaja Tiina Nurmela p. 044 585 3620