TYKS laboratorio, Laitilan näytteenottopiste

Puhelin: fax 02-85995289

1.1.2019 alkaen laboratorionäytteitä otetaan terveyskeskuslääkäreiden sekä kaikkien sairaaloiden lähetteillä. Yksityislääkäreiden lähetteillä näytteitä ei oteta.

Näytteenotto toimii ajanvarauksella ma-pe klo 7.00-11.00.

Vastausten tiedustelu sopimuksen mukaan joko lääkäriltä tai sairaanhoitajalta, laboratorio ei anna vastauksia.


Ajanvaraus 1.1.2019 alkaen

Laboratorioajat varataan 1.1.2019 alkaen Tykslabin kautta.

Voit varata ajan verkossa: www.tykslab.fi tai puhelimitse numerosta 02 313 6321 (ma-pe klo 7.00-14.30). 

Ajanvarausohjeita: 

* Varmista, että sinulla on lääkärin lähete laboratoriotutkimuksiin. Yksityislääkärin lähetteellä ei ole mahdollista varata aikaa tai tilata tutkimuksia. 

* Valitse, mitä tutkimusta varten varaat aikaa. Mikäli tarvitsemaasi tutkimusta ei löydy,

soita puhelinpalveluun 02 313 6321 (ma-pe klo 7.00-14.30). 

* Valitse sinulle parhaiten sopiva toimipiste.

* Valitse sinulle parhaiten sopiva aika. Aamuajat on tarkoitettu ensisijaisesti asiakkaille, joille tehtävät tutkimukset vaativat ravinnotta oloa (f-kirjain tutkimusnimikkeen edessä, esim. fP-Gluk). 

* Varauksen vahvistuksesta näen ajanvarauskoodin. Ota koodi talteen mahdollista ajan siirtämistä/peruutusta varten. Voit myös tilata muistutuksen laboratorioajastasi. 

------------------

Laboratoriotutkimuksiin valmistautuminen:

Verinäyte:

Näytettä edeltävänä päivänä saa syödä tavallisesti ilman alkoholipitoisia juomia. Klo 22.00 jälkeen illalla ei saa syödä mitään. Lasillisen vettä saa juoda aamulla. Laboratorioon tullessa on vältettävä fyysistä rasitusta. Ennen näytteenottoa olisi hyvä istua jonkin aikaa.

Aamulla ei saa ottaa sellaisia lääkkeitä, jotka voi jättää otettavaksi näytteenoton jälkeen, varsinkin jos tutkitaan lääkeainepitoisuuksia.

Virtsanäyte:

Paasto illasta kuten verinäytettä varten. Ei saa juoda paljon. Edellisestä virtsaamisesta pitää olla kulunut aikaa vähintään 4 tuntia.