Koronarokotukset ja muu koronatieto

Ensimmäinen Leffalippu-PopUp-tapahtuma järjestetään keskiviikkona 20.10. klo 15-19 vanhan neuvolan tiloissa (Sairaalantie 2). Laitilan Kinon leffalippu jaetaan 120 ensimmäiselle tapahtumaan saapuvalle ensimmäisen rokotusannoksen ottavalle! 

Leffaliput tapahtumaan ovat lahjoittaneet:  JS Group Oy, Jätehuolto M. Helistölä Oy, Laserkeskus Oy, Coreplast Laitila Oy, Laitilan Puhelin Osk, Laitilan Linnee Oy.

LeffalippuPopup


Tiedote 7.10.2021, Laitilan terveyskeskus

Edelleen pyydetään huomioimaan, että noudatetaan VSSHP:n kasvomaskisuositusta

Tiistaina 5.10. kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen käyttämään maskia tunnollisesti.

Lisätietoa ja tarkempi ohjeistus:

 https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx


Tiedote 30.9.2021, Laitilan terveyskeskus

Alle 12-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää kasvomaskia kouluissa 4.10.2021 alkaen

Laitilan koronatilanne on pysynyt hienosti hallinnassa, vaikka koronatartuntoja yhä tulee. Kouluissa koronatartuntojen määrät ovat pysyneet koko epidemian ajan varsin maltillisena. Laitilassa ei ole todettu jatkotartuntoja kouluissa tapahtuneissa altistustilanteissa.

Laitilan koronajohtoryhmä on päättänyt noudattaa kansallista maskisuositusta. Kasvomaskisuositus jatkuu Laitilassa peruskouluissa 6. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa, mukaan lukien lukiot.  


Tiedote 27.9.2021, Laitilan terveyskeskus

Kolmas rokoteannos Laitilassa voimakkaasti immuunipuutteisille

THL antanut luvan aloittaa kolmansien rokoteannosten annon voimakkaasti immuunipuutteisille. Muille ryhmille ei rokotuslupaa kolmannelle pistokselle ole vielä annettu.

Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Mikäli kuulut edellä mainittuihin ryhmiin, otathan yhteyttä koronarokoteajanvarauspuhelimeen numeroon 02 85018307. Jätä ääniviestiin syntymäaikasi, nimesi ja tieto, että kyseessä on kolmas annoksesi. Lähetämme sinulle rokotusajan viestillä.


Koronarokotetta tarjotaan Laitilassa kaikille yli 12-vuotiaille 


Kaikkia 16-vuotiaita ja vanhempia pyydämme tekemään ajanvarauksen ensisijaisesti netissä. 

Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessa https://laitila.terveytesi.fi 
Huomio! Sivu ei toimi Internet Explorer – selaimella 
- kirjaudu pankkitunnuksilla 
- tarkasta omat tietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) 
- Ajanvaraukset: tarkista ajankohta ja tee ajanvaraus 


12-15 -vuotiaat voivat tehdä ajanvarauksen ainoastaan puhelimitse. Ajanvaraus tehdään jättämällä ääniviesti numeroon 02 85018307.

Jättäkää viestiin lyhyesti koko nimenne ja syntymäaikanne, niin lähetämme teille tekstiviestillä ajan rokotukseen. Jos jätätte viestin lankapuhelimesta, soitamme teille takaisin. Mikäli ette pysty tekemään ääniviestin antamia numerovalintoja lankapuhelimella, ääniviestin voi jättää myös ilman numerovalintaa nauhoitteen lopussa. Jos olet yli 65 vuotta täyttänyt ja olet aikaisemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT) ilmoita siitä ääniviestissä. Jätäthän ajanvarausnumeroon vain yhden ääniviestin.

Kaikki yli 65-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokotteena Astra Zenecan rokotteen, suositellaan jatkossa rokotettavan ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella.

Kaikki alle 65-vuotiaat, jotka on rokotettu AstraZenecan rokotteella aiemmin, rokotetaan jatkossa joko Pfizerin tai Modernan tehosterokotteen 12 viikon kohdalla. 

 AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu.

 

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Huomioithan rokotukselle tultaessa:

 • Tule vain terveenä
 • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
 • Käytä kasvomaskia
 • Saavu mahdollisimman täsmällisesti
 • Ota mukaan Kela-kortti
 • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan
 • Rokotuksen jälkeen vointianne seurataan 15 minuutin ajan

 


6.9.2021 Tehosterokotuksen aikaistaminen Laitilassa

Voit halutessasi aikaistaa omaa 2. rokotusaikaasi kuuteen viikkoon 3.9. alkaen.


Kaikkia 16-vuotiaita ja vanhempia pyydämme ystävällisesti tekemään kaikki koronarokotukseen liittyvät ajanvaraukset ensisijaisesti netissä. Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessa https://laitila.terveytesi.fi


Huomio! Sivu ei toimi Internet Explorer – selaimella

 • kirjaudu pankkitunnuksilla
 • tarkasta omat tietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
 • Ajanvaraukset: tarkista ajankohta ja tee ajanvaraus


Muista ilmoittaa henkilökunnalle rokotustilaisuudessa, että olet aikaistanut oman rokotusaikasi.


Keskiviikosta 15.9.2021 alkaen koronarokotusten massarokotukset toteutetaan vanhan neuvolan tiloissa osoitteessa Sairaalantie 2.
Viimeinen massarokotuspäivä Finnlamex-hallilla on keskiviikkona 8.9.2021. Asiakkaat, joille on varattu 2. rokotusaika Finnlamex-hallille 15.9. tai sen jälkeiseen ajankohtaan, tullaan kontaktoimaan rokotuspaikan muutoksesta ensisijaisesti tekstiviestillä.


Onko oltava kuntalainen siinä kunnassa, jonne varaa rokotusajan itselleen?


Laitila rokottaa kuntalaisensa sekä ne ihmiset, jotka ovat valinneet asiointipaikakseen Laitilan terveyspalvelut. Kunnat saavat rokotteita suhteessa väkilukuunsa. Rokotukseen ovat oikeutettuja kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Lisäksi rokotetaan väliaikaisesti Laitilassa esimerkiksi työn tai opiskelun vuoksi oleskelevia.


26.5.2021 Tiedote loma-aikojen rokotuksista:


Koronarokotteiden 2. annoksen siirtämisestä on tullut valtakunnallisesti yleinen ohjeistus, jonka mukaan koronarokotusaikoja ei siirretä lomasta johtuvista syistä. Toimimme Laitilassa myöskin tämän ohjeistuksen mukaan. Mikäli jätät tulematta rokotukselle perumatta aikaa, niin katsomme sinun toisen annoksesi tuolloin käytetyksi. Tämä johtuen siitä, että kyseinen rokoteannos voidaan joutua heittämään pois, mikäli ei uutta rokotukselle tulijaa saada tilalle. Pakottavista syistä johtuen aikaa voidaan siirtää tarvittaessa vasta noin viikkoa ennen rokotusaikaa, kun saamme tietää Laitilaan saapuvat rokotemäärät. Olethan tuolloin yhteydessä terveyskeskukseen. 


 

Rokotteiden turvallisuuden seuranta ja arviointi

Rokotteiden turvallisuuden seuranta on tarkkaan säädeltyä. Rokote saa myyntiluvan vasta, kun lääkevalvontaviranomaiset ovat arvioineet sen turvallisuuden. Kun rokote on otettu käyttöön, viranomaiset seuraavat rokotteen turvallisuutta ja mahdollisia haittavaikutuksia. Ajankohtaisesti ulkomaiden rokotustauotukset eivät ole lääkeviranomaisten ohjeistamia. 


Vanha neuvola

Keskiviikosta 15.9.2021 alkaen koronarokotusten massarokotukset toteutetaan vanhan neuvolan tiloissa osoitteessa Sairaalantie 2.


Koronatiedote 11.10.2021

27.9–11.10.2021 välisenä aikana Laitilassa on todettu 12 koronavirustartuntaa, joista 3 on yhä tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä. Samalla aikavälillä koronavirukselle altistuneita on 30, joista 7 on yhä tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa. Yhden eristyksessä olevan henkilön tartunnanlähde ei ole tiedossa.


Jatkossa tiedotamme koronatilanteen vain maanantaisin.


THL:n suositus lasten koronavirustestaamisesta on päivitetty

20.9.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt suosituksensa lasten koronavirustestaamisesta kansallisen testausstrategian mukaisesti. THL suosittelee, että alle 12-vuotias viedään koronavirustestiin seuraavissa tilanteissa:

 •  lapsella on oireita ja hänen tiedetään altistuneen laboratoriossa varmistetulle koronatapaukselle edeltävän kahden viikon aikana.
 • lapsella on oireita, ja perheessä on rokottamattomia 16 vuotta täyttäneitä tai henkilöitä, joiden immuunisuoja koronaa vastaan on puutteellinen
 •  lasta hoitava lääkäri arvioi testin tarpeelliseksi.

Rokottamattomien ja oireisten yli 12-vuotiaiden on syytä hakeutua testiin aina, jos heillä on koronavirusinfektioon sopivia oireita. 


Corona virus information in English for citizens in Laitila
Corona virus information in Russian ГОРОД ЛАЙТИЛА ПРИЗЫВЫЕТ ВСЕХ СОБЛЮДАТЬ НИЖЕУКАЗАННЫЕ ИНСТРУКЦИИ ДЛЯ ПРЕДОТВРАЩЕНИЯ РАСПРОСТРАНЕНИЯ КОРОНАВИРУСА
Corona virus information in Romanian 


LAITILAN KAUPUNGIN KORONALINJAUKSET

Laitilan kaupunki noudattaa sairaanhoitopiirin suosituksia