Koronarokotukset

21.6.2021 Koronarokotetta tarjotaan Laitilassa kaikille 16 vuotta täyttäneille ja 12-15 -vuotiaille vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville lapsille ja nuorille 


Kaikkia 16-vuotiaita ja vanhempia pyydämme tekemään ajanvarauksen ensisijaisesti netissä. 

Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessa https://laitila.terveytesi.fi 

Huomio! Sivu ei toimi Internet Explorer – selaimella 

- kirjaudu pankkitunnuksilla 

- tarkasta omat tietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) 

- Ajanvaraukset: tarkista ajankohta ja tee ajanvaraus 


12-15 -vuotiaat riskiryhmäläiset voivat tehdä ajanvarauksen ainoastaan puhelimitse. Ajanvaraus tehdään jättämällä ääniviesti numeroon 02 85018307.

Jättäkää viestiin lyhyesti koko nimenne ja syntymäaikanne, niin lähetämme teille tekstiviestillä ajan rokotukseen. Jos jätätte viestin lankapuhelimesta, soitamme teille takaisin. Mikäli ette pysty tekemään ääniviestin antamia numerovalintoja lankapuhelimella, ääniviestin voi jättää myös ilman numerovalintaa nauhoitteen lopussa. Jos olet yli 65 vuotta täyttänyt ja olet aikaisemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT) ilmoita siitä ääniviestissä. Jätäthän ajanvarausnumeroon vain yhden ääniviestin.

Rokotuksiin voivat varata ajan nyt myös kaikki Laitilan vahvistetut vaalivirkailijat. Jätäthän ääniviestissä tiedon vaalivirkailijan tehtävästäsi.

Kaikki yli 65-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokotteena Astra Zenecan rokotteen, suositellaan jatkossa rokotettavan ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella.

Kaikki alle 65-vuotiaat, jotka on rokotettu AstraZenecan rokotteella aiemmin, rokotetaan jatkossa joko Pfizerin tai Modernan tehosterokotteen 12 viikon kohdalla. 


AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu.


Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.


Huomioithan rokotukselle tultaessa:

  • Tule vain terveenä
  • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
  • Käytä kasvomaskia
  • Saavu mahdollisimman täsmällisesti
  • Ota mukaan Kela-kortti
  • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan
  • Rokotuksen jälkeen vointianne seurataan 15 minuutin ajan26.5.2021 Tiedote loma-aikojen rokotuksista:


Koronarokotteiden 2. annoksen siirtämisestä on tullut valtakunnallisesti yleinen ohjeistus, jonka mukaan koronarokotusaikoja ei siirretä lomasta johtuvista syistä. Toimimme Laitilassa myöskin tämän ohjeistuksen mukaan. Mikäli jätät tulematta rokotukselle perumatta aikaa, niin katsomme sinun toisen annoksesi tuolloin käytetyksi. Tämä johtuen siitä, että kyseinen rokoteannos voidaan joutua heittämään pois, mikäli ei uutta rokotukselle tulijaa saada tilalle. Pakottavista syistä johtuen aikaa voidaan siirtää tarvittaessa vasta noin viikkoa ennen rokotusaikaa, kun saamme tietää Laitilaan saapuvat rokotemäärät. Olethan tuolloin yhteydessä terveyskeskukseen. 


Yleisiä ohjeita sote-alan työntekijöille

Tehosteannos annetaan samalla rokotteella. AstraZenecan kohdalla ohjeistus tulossa.

Rokotusannosten väli on 12 viikkoa.

Uusi työntekijä/kesätyöntekijä: Ota rokotukselle mukaan esimieheltäsi viesti esimerkiksi sähköposti työstä, jota tulet tekemään. Tällä voit osoittaa kuuluvasi rokotettaviin.

 

Koronaan liittyvää työtä tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset

Laitilassa koronaan liittyvää työtä tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat saaneet 1. rokoteannoksensa. Myös tehosterokotteita on jo annettu.

Rokotuksia annetaan edelleen aina uuden henkilön aloittaessa työnsä. Ennen kuin aloitat työssä (mielellään 3-4 viikkoa ennen työn alkamista) ole yhteydessä kotikuntasi koronarokotepuhelimeen.


Iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta

Iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta ovat saaneet 1. rokoteannoksensa. Rokotukset on annettu sekä kaupungin omissa yksiköissä että yksityisissä hoivapalveluyksiköissä työskenteleville. Myös tehosterokotteita on jo annettu.

Uutena työntekijänä saat rokotteen omasta terveyskeskuksestasi eli asuinpaikkakuntasi tai valitsemastasi terveyskeskuksesta.


Muiden terveydenhuollon ja sosiaalihuollon toimintayksiköiden henkilökunta

Työntekijöiden rokotukset ovat jääneet tauolle kansallisen linjauksen mukaisesti. Rokotukset jatkuvat heti, kun asiasta tulee kansallinen ohje jatkaa rokotuksia.


Kotihoidon työntekijät

Kotihoidon työntekijöiden rokotukset ovat jääneet tauolle kansallisen linjauksen mukaisesti. Rokotukset jatkuvat heti, kun asiasta tulee kansallinen ohje jatkaa rokotuksia.


Sote-alan opiskelija, joka on aloittamassa työssäoppimisjakson

Sote-alan opiskelijana olet oikeutettu koronarokotukseen, jos olet aloittamassa pitkän työssäoppimisjaksoa sellaisessa yksikössä, joka lasketaan kuuluvaksi ensimmäisenä rokotuksen saavien joukkoon ( ikääntyneiden laitoshoito, koronapotilaiden hoito).

Jos et tiedä, oletko oikeutettu koronarokotukseen, voit kysyä asiaa työnantajaltasi.

Rokote annetaan siinä kunnassa, jossa asut tai olet valinnut kyseisen kunnan terveyskeskuksen.

 


 

Rokotteiden turvallisuuden seuranta ja arviointi

Rokotteiden turvallisuuden seuranta on tarkkaan säädeltyä. Rokote saa myyntiluvan vasta, kun lääkevalvontaviranomaiset ovat arvioineet sen turvallisuuden. Kun rokote on otettu käyttöön, viranomaiset seuraavat rokotteen turvallisuutta ja mahdollisia haittavaikutuksia. Ajankohtaisesti ulkomaiden rokotustauotukset eivät ole lääkeviranomaisten ohjeistamia.