Terveyskeskus

Ajankohtaistiedote 16.12.2021

Terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanoton toiminta on ruuhkautunut pahentuneen Covid-tilanteen vuoksi. Pyydämme ystävällisesti välttämään asiointia potilastoimistossa sekä välttämään myös puhelinyhteydenottoja kiireettömissä asioissa.


Terveyskeskusosastolla vierailukielto 27.1.2022 asti

Vierailut sallitaan terveysturvallisesti saattohoidossa tai kriittisesti sairaiden potilaiden luona. Hoitajilta saa tarvittaessa lisätietoa asiasta.


Sähköinen ajanvaraus koronanäytteenottoon ja koronarokotuksille

Sähköinen ajanvaraus koronanäytteenottoon on avattu internetissä laitilalaisille osoitteessa https://laitila.terveytesi.fi

Ajanvaraus on vain korona näytteenottoon ja sen pystyt itse varaamaan myös seuraavalle päivälle. Jos tarvitset vastaanottokäyntiä, varaathan ajan puhelimitse. Huomioithan sairasloma-asiat oman työterveyden kautta ja lasten vuoksi sairaslomat neuvolan- tai koulun terveydenhoitajien kautta. 

Kirjaa lisätiedot kohtaan oireesi ja niiden alkamisaika.

Tarkistathan yhteystietosi, vastauksesta saat tekstiviestin omissa tiedoissasi olevaan numeroon. Ajanvaruksen pystyt tekemään myös alle 10-vuotiaan lapsesi puolesta.

Huom!  Sivu ei toimi Internet Explorer -selaimella

Laitila Health Center will not take corona tests from those going on a trip and will not write English testimonials about a negative corona result. As an exception to this, law enforcement people who need an English certificate for their trip to illness Covid-19 infection, which has passed less than 6 months. If your trip is related to commuting, the necessary measures should be taken care of through your own work health or private health stations.


EPÄILETKÖ KORONAVIRUSTARTUNTAA

Jos sinulla on hengitystieinfektioon sopivia oireita tai epäilet koronavirustartuntaa, on tärkeää hakeutua koronavirustestiin. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskivut, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin häiriöt, pahoinvointi tai ripuli. Tee koronavirustaudin oirearvio   https://www.omaolo.fi/

Erityisen tärkeää on käyttää hengitystiesuojainta, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja noudattaa annettuja ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. 

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille kuntalaisille

Infektiovastaanotolle ohjataan ainoastaan puhelinajanvarauksella. Mikäli henkilöllä on oireita tai hän epäilee saaneensa tartunnan, hänen tulee soittaa terveyskeskuksen päivystysnumeroon p. 02 8501 8301. 

infektiovastaanotto on avoinna:

 • Ma-To klo 8-15
 • Pe klo 8-11
 • Lauantaisin ja sunnuntaisin infektiovastaanotto on suljettu

Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse sekä konsultoi tarvittaessa infektiolääkäriä. Tämän jälkeen soittajalle annetaan toimintaohjeet.

Muina aikoina korona-asioissa tulee olla yhteydessä yhteispäivystykseen p. 02 3138800

Yleistä tietoa koronaviruksesta saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta p. 02 95 535535

Lue ajankohtaisimmat tiedot koronaviruksesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Jos olet ollut tartuttavuusaikana lähiyhteydessä henkilöön, jolla todetaan koronavirustartunta, tartunnanjäljittäjät ottavat sinuun yhteyttä. Samalla saat toiminta- ja hoito-ohjeet.

Huomioithan terveyspalvelujen osalta:
Et voi tulla yksilövastaanotoille kipeänä. Mikäli sinulla on vähäänkään flunssan oireita, peruutathan vastaanottoaikasi. Tämä koskee KAIKKIA yksilövastaanottoja; lääkärikäynnit, hoitajien vastaanotot, fysioterapia, toimintaterapia, hammashuolto, mielenterveyspalvelut, neuvolapalvelut, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, sekä sosiaalipuolen vastaanotot.Terveyskeskuksen yhteystiedot


Päivystysvastaanotto:

Päivystys on tarkoitettu kiireellisen avun tarpeeseen. Päivystyshoidolla tarkoitetaan hoitoa, jota ei voida siirtää seuraavaan päivään. 

Laitilan terveyskeskuksen päivystys ma-pe klo 8-16, puh. 02 8501 8301

Takaisinsoittojärjestelmän käyttöohjeet

Tämän ajan ulkopuolella soita aina ennen päivystykseen hakeutumista numeroon 02 313 8800, jolloin päivystys Vakka-Suomen sairaalassa joka päivä klo 20 asti ja sen jälkeen yöpäivystys TYKS/T-sairaalassa.  

Hätätilanteissa soita numeroon 112. 

-------------------------------------------------------

Yhteispäivystys:

Katso oheisesta linkistä tarkemmat tiedot yhteispäivystykseen liittyen

www.vsshp.fi/fi/toimipaikat/epll/

----------------------------------------------------------

Influenssarokotukset 2021-2022 alkavat marraskuussa Laitilassa.

Influenssarokotukset 2021-2022 alkavat marraskuussa Laitilassa.

Terveyskeskus:

Jatkossa influenssarokotukset annetaan Laitilan terveyskeskuksessa sairaanhoitajan vastaanotolla. 

Ajanvaraus: ma- pe 8.00-16.00, puh. 02 8501 8301.

 

Neuvola:

 • Influenssarokotukset järjestetään ilman ajanvarausta kolmena keskiviikkona eli 3.11.2021, 1.12.2021 ja 12.1.2022 klo 13-16 Neuvolan tiloissa.

 

Käytettävät rokotteet:

 • VaxigripTetra-rokote kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen
 • Fluenz Tetra -nenäsumuterokote 24 kuukauden - 6 vuoden ikäisille lapsille
 • Alle 9-vuotiaat, jotka eivät ole saaneet kahta pistoksena annettua influenssarokotetta tai yhtä nenäsumutteena annettua rokotetta, tarvitsevat kaksi pistoksena annettavaa rokotetta. Pistosten välillä tulee olla vähintään yksi kuukausi.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

 • raskaana olevat naiset

 • alle 7-vuotiaat

 • kaikki 65 vuotta täyttäneet

 • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

 • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, jotka asuvat tai ovat säännöllisesti tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa

 • varusmiespalveluksen aloittavat

 • terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset sekä lääkehuollon henkilöstö

  Aikuisille rokote pistetään omalla terveysasemalla tai työterveydenhuollossa. Lapsille ja nuorille rokote pistetään neuvoloissa ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä.

  Jos et kuulu yllämainittuihin riskiryhmiin tai riskiryhmäläisen läheisiin, saat reseptin omasta terveyskeskuksestasi p. 02-85018301 arkisin klo 8-16 tai apteekista. Hae rokote valmiiksi ja saavu rokotteen kanssa rokotustilaisuuteen.

  Ohjeita rokotukseen tuleville:

  Tule vain terveenä (kuume on este rokotukselle).

  Ota kela-kortti mukaan rokotukselle.

  Pue ylle vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi pistosta varten.

  Rokotuksen jälkeen varaudu viipymään 15 minuuttia rokotuspaikalla.

  Muista odotustiloissa hyvä käsihygienia ja turvavälit.

  Lisätietoa: www.kausi-influenssa.fi ja www.thl.fi/lasteninfluenssarokote==================================================================================

RESEPTIUUSINNAT

Reseptit uusitaan terveydenhuollossa 8 vuorokauden kuluessa. Tiedon uusitusta reseptistä saa tekstiviestillä, jos asiakas on antanut matkapuhelinnumeron uusintapyynnön yhteydessä.

Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä ko. ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Jos reseptiä ei voida uusia, asiakas saa siitäkin tiedon tekstiviestillä. Tekstiviestillä tulee tieto uusimispyynnön hylkäämisestä myös siinä tapauksessa, että lääkäri on kirjoittanut jostain syystä kokonaan uuden reseptin uusittavasta lääkkeestä.

Sähköinen potilastietojärjestelmä  www.kanta.fi