Lastenvalvoja


AJANKOHTAISTA Kulku lastenvalvojan luo jatkossa kaupungintalon sisäpihan puolelta, sosiaalitoimiston kulmasta. Asiointi vain ajanvarauksella.

Perheoikeudelliseen yksikköön on avattu oma chat-palvelu. Chat on auki perjantaisin klo 9.00-11.00. Chatiin pääset  tästä.


Maakunnan perheoikeudelliset palvelut yhteiseen yksikköön 1.3.2020 alkaen


Ajantasainen informaatio perheoikeudellisista asioista löytyy: 

https://www.turku.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/sosiaalipalvelut/perheille-annettavat-palvelut/isyys/perheoikeudellisen

 

Turun kaupunki tuottaa perheoikeudelliset palvelut vastuukuntamallilla 1.3.2020 alkaen Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Ruskon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun ja Vehmaan asukkaille sekä 1.4.2020 alkaen Raision ja Salon asukkaille.

 

Perheoikeudellisten palveluiden kokoaminen yhteiseen yksikköön sisältyy Varsinais-Suomen sosiaali-ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelman päivitykseen vuosille 2019–2020. Perheoikeudellisten palvelujen organisointiin liittyvä suunnittelu- ja valmistelutyö käynnistettiin osana vuosina 2017–2018 toiminutta ”Lupa auttaa” -hanketta. Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi osaltaan asian kokouksessaan 29.1.2020.

 

Palvelulla kootaan perheoikeudelliset palvelut: isyyden ja äitiyden selvittäminen, lapsen ja puolison elatusavun turvaaminen, lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaaminen, adoptioneuvonta, tapaamisten ja vaihtojen tuki ja valvonta alueelliseen yksikköön. Yksikköön kuuluu 24 työntekijää (13 lastenvalvojaa, 5 sosiaalityöntekijää, 2 lakimies-lastenvalvojaa, ohjaajia ja toimistohenkilökuntaa) sekä palvelujohtaja. Yksikön pysyvät toimipisteet sijaitsevat Turussa, Salossa, Paraisilla ja Laitilassa. Lisäksi lastenvalvojan vastaanottoja järjestetään muissakin alueen jäsenkunnissa erikseen sovittuina aikoina ajanvarauksella. Turussa yksikkö toimii aluksi Puutarhakadulla ja myöhemmin Mäntymäessä.


Ajanvaraukset lastenvalvojalle isyyden ja äitiyden selvittämistä ja vahvistamista, lapsen ja puolison elatussopimuksen laatimista, lapsen asumista, huoltoa tai tapaamisoikeutta koskevan sopimuksen laatimista tai valvottuja vaihtoja tai tuettuja tai valvottuja tapaamisia varten, puhelinajat ma, pe klo 9-10 ja ti, ke klo 13-14.


Laitilan toimipiste (Keskuskatu 30, kaupungintalon sisäpiha, sosiaalitoimiston kulma): puh. 02 26 26 918


Ajanvaraus (yleinen) ma, pe klo 9-10 ja ti, ke klo 13-14 puh. 02 2625 833


Hyvä ero, Laitila 2021 -mainos

Eroryhmä syksy 2021 -mainos


Eropalveluohjausta Turussa -mainos