Täydennyskoulutusta musiikkia opettaville

TÄYDENNYSKOULUTUSTA MUSIIKKIA OPETTAVILLE

Valtakunnalliset Puhallinpäivät Uudessakaupungissa avataan perjantaina 20.3.2020 mielenkiintoisella ja ajankohtaisella luento-ohjelmalla. Koulutuspäivän järjestelyistä vastaavat Suomen Musiikkioppilaitosten liitto ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia yhdessä Puhallinpäivien järjestäjän, Vakka-Suomen musiikkiopiston kanssa. Koulutuspäivän päätteeksi pääset nauttimaan UMO Helsinki Jazz Orchestran konsertista.


Info

 

Koulutuspaikka: Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11, Uusikaupunki

Hinta: 50 € 

Ilmoittautuminen: 31.1.2020 mennessä osoitteeseen musiikkiopisto@laitila.fi

Lisätietoja tapahtumasta: puhallinpaivat.fi

 

Ohjelma (Muutokset mahdollisia)

12:30 Crusell-viikon 2020 ohjelman julkistaminen

13:00-14:30 Paul Harris: Simultaneous Learning (Luentokieli englanti)

15:00-16:00 Taina Räsänen: Aktiivinen musiikin kuuntelu

16:00-17:30 Paul Harris: Virtuoso Teacher (Luentokieli englanti)

17:30: Hanna Elomaa: Ryhmätunneilla on hauskaa! Yhdessä pianolla opettajan opas puhallinsoittimien opetuksessa.

19:00 UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Nina Mya – Overcast the Music of Ed Partyka Liput

 

 

UMO Helsinki Jazz Orchestran konsertissa ovat esillä orkesterin uusi yhdysvaltalainen pääkapellimestari ja UMOn solistina debytoiva jazzlaulaja Nina Mya. Konsertti on osa UMO Helsinki Jazz Orchestran, Kamariorkesteri Avantin ja Suomalaisen Barokkiorkesterin yhteistä AUF –hanketta, jota Uudessakaupungissa toteuttavat yhteistyössä Uudenkaupungin seurakunta, Uudenkaupungin kaupungin kulttuuripalvelut ja Vakka-Suomen musiikkiopisto.

 

 

Paul Harris (UK) on yksi maailman tunnustetuimpia pedagogeja. Hän opiskeli klarinetin soittoa Royal Academy of Musicissa missä hän tätä nykyä opettaa. Harris on kirjoittanut yli 600 oppikirjaa ja hän on maailmanlaajuisesti erittäin kysytty luennoitsija, opettaja ja säveltäjä. Hänen luentonsa käsittelevät musiikin opettamista ja opettajuutta nykymaailmassa. Tämän linkin takaa Harrisin elämäkerta: http://www.paulharristeaching.co.uk/biography

 

  

Taina Räsänen on valmistunut varhaisiän musiikkikasvattajaksi (2002) Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sekä musiikin aineenopettajaksi ja luokanopettajaksi (2006) Jyväskylän yliopistosta. Hän on toiminut opettajana perusopetuksessa ja musiikkiopistoissa kehittäen erilaisia toiminnallisia keinoja musiikkikasvatuksen kentällä. Taina on ollut mukana tekemässä musiikin oppimateriaalia perusopetuksen alaluokille (SOI-sarja, kustantaja SanomaPro). Syksystä 2018 lähtien Taina on toiminut musiikkikasvatuksen yliopisto-opettajana. Tällä hetkellä hän opettaa Turun yliopistossa Rauman opettajakoulutuslaitoksessa varhaiskasvatuksen opettajia. Tainan ääni on tuttu monelle puhallinorkesterilaiselle leirien ja koulutusten kautta.

 

Aktiivinen musiikin kuuntelu

Kuinka voisimme opiskella musiikkia toiminnallisuuden kautta? Oppisimmeko vaikka nuotteja tai musiikin muotorakenteita liikkuen ja leikkien? Näillä tuokioilla ei istuta penkissä vaan toimitaan ja kokeillaan. Kyytiä saa oma kroppa kehosoittimien ja nuottiviivastolle hyppäämisen kautta. Emme unohda katsekontaktia kaverin kanssa, koska yhteistoiminnallisuuden kautta opitaan ja koetaan musiikillisia asioita. Mukaan tarvitset heittäytymiskykyä ja avoimen mielen sekä hyppysellisen leikkimielisyyttä.


****


Klarinetisti Tuulia Ylösen mestarikurssi 

Hinta 100€, sisältää mestarikurssiopetuksen ja Puhallinpäivien muun ohjelman. Ilmoittaudu 31.1.2020 mennessä musiikkiopisto@laitila.fi. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön kanssa. Kurssille voivat osallistua musiikkioppilaitoksissa opiskelevat klarinetistit, myös ammattiopiskelijat.

Opetusaikataulu:

Perjantai 16-20

Lauantai 10-12 

Sunnuntai 10-16

Kurssin opiskelijoille suosittelemme erityisesti klarinetisti-pedagogi Paul Harrisin luentoja ja Laivaston soittokunnan konsertteja! 

Tuulia Ylönen