Muskarit

Muskariryhmät lukuvuonna 2019-2020

Joissakin muskariryhmissä on vielä tilaa. Ota yhteyttä musiikkiopiston toimistoon p. 044 525 8580.

muskmusk1920

Lukukausimaksut

  • 0-2-vuotiaiden ryhmä (30 min) 70 € /lukukausi
  • 3-4-vuotiaiden, 5-vuotiaiden ryhmät, Perhemuskarit sekä Vekaraorkesteri (45 min) 90 € / lukukausi 
  • 6-vuotiaiden ryhmä (60 min) 110 € / lukukausi 

- Laitilan ryhmät kokoontuvat Kustaa Hiekan Lukutuvalla (Keskuskatu 8a)
- Uudenkaupungin ryhmät Raatihuoneella (Rauhankatu 10)
- Taivassalon ryhmä Taivassalon yhtenäiskoululla (Ihattulantie 8)
- Vehmaan ryhmä Vehmaan koululla (Vinkkiläntie 27)

Kevääksi ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Suoraan toimistoon tulee ilmoittaa vuodenvaihteessa, jos ei aio keväällä jatkaa.

Ryhmissä, jossa on 0-2-vuotiaita lapsia, huoltaja on tunnilla mukana. Perhemuskareihin osallistuu vanhempi ja 1-3 lasta.

Pystyt ilmoittamaan yhdellä lomakkeella yhden lapsen kerrallaan. Ilmoitathan siis perhemuskareihin kaikki lapset erikseen. Jokaisesta osallistuvasta lapsesta menee lukukausimaksu.

Ryhmiin otetaan osallistujia koko lukuvuoden ajan ryhmäkoon niin salliessa!

Vekaraork

Mikä on Vekaraorkesteri?

Vekaraorkesteri on uudenlainen tapa helppoon ja hauskaan musiikin oppimiseen. Orkesterissa soitetaan Vekara-soittimilla, jotka ovat käsintehtyjä laatusoittimia.

Vinkeä Vekaraorkesteri on lapsille suunnattu matalan kynnyksen bändimuskari, jossa yhdistyvät niin ohjattu bändisoitto, muskari kuin soitintutustuminen. Aikaisempaa osaamista ei tarvita eikä soitinvalinnastakaan tarvitse olla vielä varma – ensivaiheessa ideana on vaihdella instrumenttia ja tutustua erityisesti kitaran, basson ja rumpujen soittoon. Soittoon pääsee heti käsiksi helpposoittoisten Vekara-soitinten avulla. Yhdessä soittamalla on helppo innostua elinikäiselle musiikkimatkalle. Pääajatuksena on sytyttää ja vahvistaa kipinää soittoharrastukseen yhdessä tekemisen, soittamisen ja leikkimisen keinoin.

Lapsille kehitetyt laadukkaat Vekara-soittimet ovat tamperelaisen soitinrakentaja Harri Kauppilan käsialaa ja 100% kotimaista käsityötä. Soitinperheeseen kuuluvat kitara, basso ja rummut. Kitarassa on kolme kieltä, joita painetaan aluksi yhdellä sormella. Bassossa kieliä on yksi. Kätevä värikoodi auttaa hahmottamaan otelautaa ja helpottamaan soittoa. Rumpaleita orkesterissa voi olla yksi tai kaksi. Aluksi soitto voidaan aloittaa pelkästään joko jaloin tai käsin, rooleja toisen rumpalin kanssa vaihdellen. Taitojen kehittyessä rumpuja voidaan soittaa normaalin rumpusetin tavoin.

Vekara-orkesterissa käytetään musiikkiopiston omia Vekara-soittimia. Omat soittimet eivät ole välttämättömiä.

Vekaraorkesteriryhmät on suunnattu alle kouluikäisille lapsille.

Lukuvuoden opetus alkaa 14.8.2019 alkaen ja kestää toukokuun 2020 lopulle saakka. Opettajana ryhmissä on Satu Kastell.

Varhaisiän musiikkikasvatus on musiikkileikkikoulutoimintaa 0-6 v. ikäisten lasten parissa. Opetuksen tavoitteena on herättää lapsen kiinnostus ja rakkaus musiikkia kohtaan sekä mahdollistaa, että lapsi saa musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja, jotka muodostavat pohjan hyvälle musiikkisuhteelle ja myöhemmälle musiikkiharrastukselle. Opetuksen avulla lapsi kehittyy kuuntelemaan ja kokemaan musiikkia sekä ilmaisemaan itseään musiikin keinoin. Muskarissa tutustutaan musiikillisiin perusasioihin kuunnellen, lorutellen, laulaen, liikkuen ja soittaen.

Lukukausimaksujen laskuttamista koskevat periaatteet

Musiikkiopiston lukukausimaksujen ja muiden maksujen laskuttamisessa noudatetaan seuraavia Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan (17.4.2018) hyväksymiä periaatteita:

Lukukausimaksut laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, erikseen syys- ja kevätlukukaudelta. Opintojen lopettamisesta tulee oppilaan/alaikäisen oppilaan osalta huoltajan ilmoittaa musiikkiopiston toimistoon viimeistään yksilösoiton/ryhmän (jos osallistuu vain ryhmäopetukseen) kunkin lukukauden toiseen kokoontumiskertaan mennessä, jonka ajalta peritään toimistomaksuna 25 €. Tämän jälkeen lukukausimaksu peritään kokonaisuudessaan.

Jos oppilas tulee opetukseen mukaan kesken lukukauden, lukukausimaksun suuruus määräytyy prosentuaalisesti sen mukaan, paljonko opetuskertoja lukukaudessa on vielä jäljellä. Suuruus ilmoitetaan tapauskohtaisesti.