Konsertti- ja tapahtumakalenteri

Turvallisesti konserteissa: Joudumme valitettavasti rajoittamaan yleisömääriä tilakohtaisesti jonkin verran. Konserttimme toteutetaan terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Pyrimme ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla takaamaan kaikille mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen. 

Ketkä konsertteihin voivat tulla kuuntelemaan ja mitä se maksaa?  Iltamusiikit ja Hiekka –konserttisarjan tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Mitä konserteissa soitetaan?  Konserttien sisältö rakentuu lähinnä oppilaiden harjoittelemasta ohjelmistosta, ja sen esittäminen konsertissa on osa musiikkiopisto-opintoja. Konserteissa esitetään monipuolisesti eri tyylisiä kappaleita, jotka tukevat kunkin oppilaan sen hetkistä opinnoissa etenemistä. Joissain konserteissa on tietty teema, jonka mukaan ohjelmisto on rakennettu (esim. joulukonsertit).

Kuka musiikkiopiston konsertit suunnittelee?  Konserttikalenterin laativat musiikkiopiston opettajat. Uuden 1.8.2018 voimaan tulleen opetussuunnitelman mukaisesti esiintymisvalmennus on tärkeä osa opintoja. Erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa omien soitto- ja esiintymistaitojen treenaaminen on tärkeää ja konserttisuunnittelulla opettajat pitävät huolta, että tilaisuuksia harjoittelua varten on olemassa.

Mitä konserttikävijän tulisi tietää?  Konsertit ovat oppilaille esiintymistilanteiden lisäksi oppimistilanteita. Soittamis- ja esiintymistaitojen lisäksi niissä opitaan konserttikäyttäytymistä. Konsertin aikana ei turhaan liikuta paikasta toiseen, olla kännykän ääressä tai jutella kaverille. Toivottavaa myös on, että konsertti kuunnellaan alusta loppuun, eikä lähdetä kesken konserttia pois. Konsertin kuuntelijoilta toivotaan myös näiden sääntöjen noudattamista.