Kevään 2019 konsertti- ja tapahtumakalenteri

TOUKOKUU

 • Ma 27.5. klo 18.30 SUZUKI-KONSERTTI
  Laitila, Kustaa Hiekan lukutupa, Fredrika-sali, Keskuskatu 8A
 • Ti 28.5. klo 14:20 MUSIIKKIHETKI
  Uusikaupunki, Merituulikoti, Sairaalakatu 6
 • Ti 28.5. klo 18:00 LUKUVUODEN PÄÄTÖSKONSERTTI
  Laitila, Kaupungintalo valtuustosali, Keskuskatu 30
 • To 30.5. klo 18:00 HARTAASTI HARMONIKALLA VOL. 2
  Kustavi, Kustavin kirkko, Kivimaantie 30

Ketkä konsertteihin voivat tulla kuuntelemaan ja mitä se maksaa?  Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Poikkeuksena Tuhkimo-ooppera (lippuja myydään lippu.fi).

Mitä konserteissa soitetaan?  Konserttien sisältö rakentuu oppilaiden harjoittelemasta ohjelmistosta, ja sen esittäminen konsertissa on osa musiikkiopisto-opintoja. Konserteissa esitetään monipuolisesti eri tyylisiä kappaleita, jotka tukevat kunkin oppilaan sen hetkistä opinnoissa etenemistä. Joissain konserteissa on tietty teema, jonka mukaan ohjelmisto on rakennettu (esim. joulukonsertit).

Kuka musiikkiopiston konsertit suunnittelee?  Konserttikalenterin laativat musiikkiopiston opettajat. Uuden 1.8.2018 voimaan tulleen opetussuunnitelman mukaisesti esiintymisvalmennus on tärkeä osa opintoja. Erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa omien soitto- ja esiintymistaitojen treenaaminen on tärkeää ja konserttisuunnittelulla opettajat pitävät huolta, että tilaisuuksia harjoittelua varten on olemassa.

Mitä konserttikävijän tulisi tietää?  Konsertit ovat oppilaille esiintymistilanteiden lisäksi oppimistilanteita. Soittamis- ja esiintymistaitojen lisäksi niissä opitaan konserttikäyttäytymistä. Konsertin aikana ei turhaan liikuta paikasta toiseen, olla kännykän ääressä tai jutella kaverille. Toivottavaa myös on, että konsertti kuunnellaan alusta loppuun, eikä lähdetä kesken konserttia pois. Konsertin kuuntelijoilta toivotaan myös näiden sääntöjen noudattamista. 

Ennen konsertin varsinaista alkua oppilaat harjoittelevat monesti konserttitilassa. Jos olet ajoissa paikalla, saatat siis päästä näkemään myös harjoittelutilannetta. Varsinainen konsertti alkaa ilmoitettuna kellonaikana.