Konsertti- ja tapahtumakalenteri

Kevätlukukauden 2020 konsertti- ja tapahtumakalenterin näet 

seuraavan linkin takaa: Musiikkiopiston konserttikalenteri, kevät 2021


Etäkonsertit & Sisällön näkeminen

Musiikkiopisto on siirtynyt etäopetukseen vallitsevan tilanteen takia, jonka seurauksena syyslukukauden loput konsertit ovat peruttu. Konserteista harjoituksia on kuvattu etukäteen ennen etäopiskeluun siirtymistä, joten voit seurata konserttien sisältöä musiikkiopiston medioista, sillä lisäämme sisältöämme Instagram -tilillemme sekä Facebookiin.Intro avaa syyskonserttikauden

Vakka-Suomen musiikkiopiston konserttikausi käynnistyi kaikilla paikkakunnilla yhtä aikaa perjantaina 11.9.2020 kello 18. Intro -konserttisarja toteutetaan Kustavi-salissa, Laitilan kirjastossa, Ihoden koululla Pyhärannassa, Taivassalon kirjastossa ja Sihy-keskuksen Demo-tilassa Uudessakaupungissa sekä Vehmaan kirjastossa. Viime vuonna avajaiskonsertit järjestettiin ensimmäistä kertaa tällä tavoin musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Saadut kokemukset olivat niin myönteisiä, että musiikkiopistolla haluttiin konsertoida tänäkin vuonna samalla tavalla, pienimuotoisesti, samalla yhteisöllisesti. 

Intro -konsertit ovat kestoltaan noin puolen tunnin mittaisia ja ne sopivat kaikenikäisille kuulijoille. Konserteissa on esillä, paikkakunnasta riippuen, laaja kirjo musiikkiopistolla opetettavia instrumentteja sekä laulajia. Yhdessä tekemisen ohella musiikkiopiston arvoihin kuuluu turvallisuus. Koronapandemian johdosta konserttikäytäntöjä on muutettu, jotta musiikista pääse nauttimaan turvallisesti. Yksi näkyvä muutos on se, että yleisömääriä konserteissa tullaan rajoittamaan, jotta turvavälit voidaan pitää. Intro-konsertteihin yleisöä Kustavi-saliin, Laitilan kirjastoon, Ihoden koulun ruokalaan voidaan kuhunkin ottaa 30 henkilöä, Taivassalon kirjastoon 50 henkilöä, Demotilaan ja Vehmaan kirjastoon 40 henkilöä. Näin pystymme takaamaan terveysviranomaisten ohjeistuksen turvaväleistä.

Musiikkiopiston syksyn konserttikauteen sisältyy parisenkymmentä konserttia, joiden päätähtinä ovat musiikkiopiston oppilaat. Esiintyminen ja konserttien kuunteleminen on heille tärkeä osa musiikin opiskelua. 

Vakka-Suomen musiikkiopisto toimii laajalla alueella ja toiminnan piirissä on suuri joukko eri-ikäisiä musiikin harrastajia. Varsinaisten oppilaiden määrä lähestyy neljää sataa, jonka lisäksi myös alati laajeneva päiväkotimuskaritoiminta kokoaa viikoittain noin 350 lasta soiton ja laulun äärelle. Musiikkiopiston henkilökuntaan kuuluu 22 opettajaa, toimistosihteeri ja rehtori. 

Lämpimästi tervetuloa musiikkiopiston eri tapahtumiin!

Turvallisesti konserteissa: Joudumme valitettavasti rajoittamaan yleisömääriä tilakohtaisesti jonkin verran, mutta vastapainona sille tulemme tarjoamaan noin kerran kuussa konserttitaltioinnin verkossa kaikkien nähtäville. Konsertit toteutetaan turvavälit huomioiden. Pyrimme ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla takaamaan kaikille mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen. 

Ketkä konsertteihin voivat tulla kuuntelemaan ja mitä se maksaa?  Iltamusiikit ja Hiekka –konserttisarjan tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Koronatilanteen vuoksi rajoitamme yleisömääriä ja teemme konserttitaltiointeja somekanavillemme.

Mitä konserteissa soitetaan?  Konserttien sisältö rakentuu lähinnä oppilaiden harjoittelemasta ohjelmistosta, ja sen esittäminen konsertissa on osa musiikkiopisto-opintoja. Konserteissa esitetään monipuolisesti eri tyylisiä kappaleita, jotka tukevat kunkin oppilaan sen hetkistä opinnoissa etenemistä. Joissain konserteissa on tietty teema, jonka mukaan ohjelmisto on rakennettu (esim. joulukonsertit).

Kuka musiikkiopiston konsertit suunnittelee?  Konserttikalenterin laativat musiikkiopiston opettajat. Uuden 1.8.2018 voimaan tulleen opetussuunnitelman mukaisesti esiintymisvalmennus on tärkeä osa opintoja. Erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa omien soitto- ja esiintymistaitojen treenaaminen on tärkeää ja konserttisuunnittelulla opettajat pitävät huolta, että tilaisuuksia harjoittelua varten on olemassa.

Mitä konserttikävijän tulisi tietää?  Konsertit ovat oppilaille esiintymistilanteiden lisäksi oppimistilanteita. Soittamis- ja esiintymistaitojen lisäksi niissä opitaan konserttikäyttäytymistä. Konsertin aikana ei turhaan liikuta paikasta toiseen, olla kännykän ääressä tai jutella kaverille. Toivottavaa myös on, että konsertti kuunnellaan alusta loppuun, eikä lähdetä kesken konserttia pois. Konsertin kuuntelijoilta toivotaan myös näiden sääntöjen noudattamista.