Syksyn 2018 konsertti- ja tapahtumakalenteri

JOULUKUU

To 20.12. klo 19:30 Kitaristien ilta
Uusikaupunki, Raatihuoneen sali, Rauhankatu 10

pe 21.12. klo 17:00 Pianistien joulusoitto
Laitila, Kustaa Hiekan Lukutupa Fredrika-sali, Keskuskatu 8A

ma 24.12. klo 11:00 Jouluaaton soitto – Laitilan soittokunta
Laitila, Osuuspankin edusta, Keskuskatu 20

Ketkä konsertteihin voivat tulla kuuntelemaan ja mitä se maksaa?  Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Poikkeuksena Octoberfest- ja Tubhonium-konsertit (Octoberfestiin 15 € ja Tubhoniumiin 10 € liput). Lippuja näihin konsertteihin myydään ovelta.

Mitä konserteissa soitetaan?  Konserttien sisältö rakentuu oppilaiden harjoittelemasta ohjelmistosta, ja sen esittäminen konsertissa on osa musiikkiopisto-opintoja. Konserteissa esitetään monipuolisesti eri tyylisiä kappaleita, jotka tukevat kunkin oppilaan sen hetkistä opinnoissa etenemistä. Joissain konserteissa on tietty teema, jonka mukaan ohjelmisto on rakennettu (esim. joulukonsertit).

Kuka musiikkiopiston konsertit suunnittelee?  Konserttikalenterin laativat musiikkiopiston opettajat. Uuden 1.8.2018 voimaan tulleen opetussuunnitelman mukaisesti esiintymisvalmennus on tärkeä osa opintoja. Erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa omien soitto- ja esiintymistaitojen treenaaminen on tärkeää ja konserttisuunnittelulla opettajat pitävät huolta, että tilaisuuksia harjoittelua varten on olemassa.

Mitä konserttikävijän tulisi tietää?  Konsertit ovat oppilaille esiintymistilanteiden lisäksi oppimistilanteita. Soittamis- ja esiintymistaitojen lisäksi niissä opitaan konserttikäyttäytymistä. Konsertin aikana ei turhaan liikuta paikasta toiseen, olla kännykän ääressä tai jutella kaverille. Toivottavaa myös on, että konsertti kuunnellaan alusta loppuun, eikä lähdetä kesken konserttia pois. Konsertin kuuntelijoilta toivotaan myös näiden sääntöjen noudattamista. 

Ennen konsertin varsinaista alkua oppilaat harjoittelevat monesti konserttitilassa. Jos olet ajoissa paikalla, saatat siis päästä näkemään myös harjoittelutilannetta. Varsinainen konsertti alkaa ilmoitettuna kellonaikana.