Koulutapaturmat

Perusopetuksen oppilaalle koulussa (sisältää kaupungin järjestämän aamu- ja iltapäivätoiminnan) ja koulumatkalla sekä koulun järjestämissä tilaisuuksissa kuten luokkaretkillä ja leirikoulussa sattuneen tapaturman hoito on maksuton (perusopetuslaki 34 §).


Laitilan kaupunki on vakuuttanut oppilaat OP-Vakuutuksessa, jossa vapaaehtoisen ryhmätapaturma vakuutusnumero on 16-460-277-6.

Jos oppilaalle sattuu tapaturma koulupäivän aikana tai koulumatkalla, tulee siitä viipymättä ilmoittaa oppilaan opettajalle. Opettaja täyttää tapaturmailmoituksen, jonka hän toimittaa koulun kansliaan.

Kansliasta lähetetään sähköinen ilmoitus vahingosta OP-vakuutukseen sekä selvitys oppilaan tapaturmasta terveyskeskukseen sekä OP-vakuutukseen. Huoltajan tulee ensin itse maksaa tapaturmaan liittyvät kustannukset. Kun OP-vakuutus on käsitellyt tapaturman, tulee viesti, jossa kerrotaan vahinkotunnus ja ohjeet kustannusten korvauskäsittelyä varten. Viesti toimitetaan huoltajalle, joka hoitaa korvausten hakemisen loppuun.


OP-vakuutukseen voi lähettää postia maksutta osoitteeseen:

OP-Vakuutus Oy /yksityistapaturma
Info 6
Tunnus 5010451
00003  VASTAUSLÄHETYS