Mukaan Nuorisovaltuustoon!

Nuorisovaltuusto koostuu 13-18 -vuotiaista laitilalaisista nuorista. Nuorisovaltuusto kokoontuu noin joka toinen kuukausi ja se edustaa laitilalaisten nuorten ääntä. Nuorisovaltuustolta kysytään näkemystä, kun päättäjät haluavat tietää nuorten näkökulmaa asioihin. 
 Nuorisovaltuusto voi lisäksi järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi keikkoja ja retkiä.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton. Valtuuston jäsenet valitaan nuorisovaltuustovaaleilla.                    Nuorisovaltuustovaaleissa vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja ovat 7-luokkalaiset – vaalipäivänä alle 18-vuotiaat laitilalaiset nuoret. Valtuustoon valitaan 13 varsinaista jäsentä + varajäsenet. Jäsenyys on aina kaksi vuotinen vuodesta 2022 alkaen.

Lähde säkin mukaan Nuorisovaltuustoon! Nuva on hauska harrastus, jonka myötä pääset vaikuttamaan konkreettisesti Laitilan nuoria koskevissa asioissa. Nuvan kautta sinulla on myös mahdollisuus tutustua maakunnalliseen sekä valtakunnalliseen nuorisovaltuustotoimintaan. Nuorisovaltuustotoiminta ei maksa sinulle mitään, mutta siitä saat taskurahaa itsellesi!


Voit asettua ehdolle, kun olet 7.luokalla etkä ehdi täyttää 18-vuotta ennen vaalipäivää 16.11.2021.

Nuorisovaltuustoon valitaan syksyn 2021 vaaleissa kuusi uutta jäsentä, viisi (5) Varppeen koulusta ja yksi (1) 2. asteen opiskelija. Suhdeluku voi muuttua ehdokasmäärästä riippuen. Valituksi tulleiden henkilöiden jäsenyys on voimassa 2022-2023. Yhteensä nuorisovaltuustossa on 13 jäsentä.


Asettumalla ehdolle sitoudut ottamaan paikan nuorisovaltuuston jäsenenä vastaan, mikäli sinut valitaan nuorisovaltuuston jäseneksi.

Asetu ehdolle 3.11. mennessä: http://bit.ly/nuvalaitilaLisätietoja voit kysyä Terolta (p. 040 717 7817, myös watsapp!) tai somessa @nuokkarilaitila.

nuva