Särkijärven rantasauna

VESITULOS ON TULLUT: "Näytevesi oli silmämääräisesti kirkasta. Mikroskooppisessa tarkkailussa todettiin vain hieman myrkyllisiin Dolichospermum- ja Microcystis -sUkuihin kuuluvia sinileviä. Sinilevän määrä oli vähäinen, eikä aiheuta haittavaikutuksia. Levätilanne voi kuitenkin vaihdella nopeastikin, minkä vuoksi vedenlaatu kannattaa tarkistaa silmämääräisesti aina ennen uintia. Jos vedessä on silmämääräisesti havaittavissa vihreitä levähippuja tai levämassaa, tulee uimista välttää."

Eilen (23.6.) annettu suositus välttää uimista vedetään pois. Tämän perusteella uiminen on turvallista, toki on hyvä tarkkailla veden pintaa.

Hyvää Juhannusta!


SÄRKIJÄRVELTÄ OTETTU TÄNÄÄN 23.6. YLIMÄÄRÄINEN VESINÄYTE MAHDOLLISEN SINILEVÄ EPÄILYN VUOKSI. LIIKUNTATOIMI KEHOITTAA VÄLTTÄMÄÄN UINTIA SÄRKIJÄRVELLÄ KUNNES VEDEN TUTKIMUSTULOS ON SAATU. TULOKSESTA ILMOITETAAN VIIPYMÄTTÄ LIIKUNTATOIMEN FACEBOOKISSA JA KAUPUNGIN KOTISIVUILLA.


Särkijärven yleinen uimaranta ja rantasauna sijaitsevat 8,5 km päässä Laitilan keskusta. Ranta on hiekkapohjainen ja syvenee hitaasti. Pitkät laiturin päästä on mahdollisuus hypätä. Rantasaunan lisäksi on tilavat pukuhuoneet. Rannan vieressä on grillipaikka ja pöytä, jossa on mahdollisuus syödä eväitä. Parkkipaikka on tilava ja aivan rannan vieressä. Ranta sopii myös lapsiperheille.

Laitilan keskustasta lähdettäessä lähdetään valtatietä 8 Rauman suuntaan. 1 km jälkeen käännytään vasemmalle Salontielle, jota jatketaan 5,6 km. Sen jälkeen käännytään vasemmalle tielle Väkkäräntie. 270 m jälkeen käännytään oikealle Särkijärventielle, jota ajetaan 1,2 km. 

Särkijärven rantasauna avoinna kesällä 22.6.-15.8.2021 välisenä aikana joka päivä klo 15-21 

Särkijärven torni

Särkijärvi 2021

Särkijärven uimarantaSärkijärven uimaranta 4