Liikuntapaikat joulun aikaan 2017-2018

Joulunalusviikon lämpötilaennuste on vahvasti plussan puolella ja uhkaa viime viikolla kuntoon saatettujen Matikan hiihtolatujen säilymistä yli joulun.  Myöskään luonnonjäiden tekemistä ei säätila mahdollista. Silti ei reipasta ulkoliikuntaa kannata unohtaa kevytliikenneväylien tarjotessa mahdollisuuden jalankulkuun joka sauvoilla tai ilman. Mikäli oleellinen sään muutos tulee aloittavat liikuntatoimen miehet joulupyhien taukoa lukuun ottamatta hiihtolatujen ja luonnonjään pohjustukset heti kun olosuhteet sen mahdollistuvat. 

Sisäliikuntatilojen osalta Laitilan liikuntapaikat tarjoavat mahdollisuuksia kinkunsulatteluun joulunaikaan ja vuodenvaihteessa seuraavasti: Uimahalli on joulunalusviikolla avoinna tiistaina normaalisti klo 15-21, keskiviikkona klo 6-21, torstaina ja perjantaina avoinna klo 11-19, lauantaina klo 13-17. Kokonaan kiinni 24.-26.12, avoinna joulun jälkeen keskiviikkona klo 6-19, torstaina ja perjantaina klo 11-19 ja lauantaina klo 13-17. Alkuvuonna 2018 uudenvuodenaaton ja -päivän kiinni ja viikolla yksi noudatetaan klo 11-19 aikataulua keskiviikon pitkää aukioloa ja loppiaisen kiinnioloa lukuun ottamatta, minkä jälkeen koulujen alkaessa palataan vakiintuneeseen päivärytmiin.

Uimahalli on loppuvuonna siis aiempaa laajemmin avoinna. Erityisesti kannattaa huomioida keskiviikkojen pitkät aukiolot ja kynttiläuinnit joulunalusviikolla joka päivä maanantaista lauantaihin. 

Jäähalli on suljettu 24.-26.12. sekä uudenvuodenaattona ja -päivänä. Muuten koulujen joululoman aikana (myös la 23.12) hallissa on tilaisuus arkisin maksuttomaan luisteluun niin, että aamupäivisin on mailaton vuoro klo 9-12 ja iltapäivisin mailat ovat sallittuja klo 12.30-16 välisenä aikana. Aiempaan tapaan aamupäivien mailattomillakin vuoroilla on alle 10-vuotiaiden mahdollista touhuta jääkiekko- tai ringettemailojen kanssa erikseen tähän rajatulla alueella. 

Uusi monitoimihalli on jäähallin tapaan suljettu jouluaatosta Tapaniin ja uudenvuodenaattona ja -päivänä. Muina päivinä vapaita vuoroja voi varata liikuntatoimistosta puh. 050-5180 589. 

Ainoa sisäliikuntapaikka, johon juhlapyhät eivät vaikuta on jäähallin yhteydessä toimiva Kuntokeskus Kunto-Kukko. Se on käytettävissä joka ikinen päivä klo 6-23 henkilökohtaisella kulunvalvontakortilla. Kortteja voi lunastaa jäähallin henkilökunnalta jäähallin aukioloaikoina. 

Varppeen koulun liikuntasalit ovat kiinni 18.12.-1.1. Kappelimäen sali sen sijaan on käytettävissä tauotta oma-avainperiaatteella. Kyläkoulujen salit ovat lähtökohtaisesti käytettävissä vain koulujen aukiolopäivinä.

Urheilutalolla taukoa ei paljoa pidetä liikuntatilojen ollessa kokonaan suljettuna vain 24.-25.12. Joulunaikaan erityispyynnöstä onnistuu liikuntasalin käyttö vaikka päiväaikaan sulkapallon peluun tai muuhun varaamalla aika liikuntatoimistosta.

Urheilutalon punttisali on normaalisti avoinna arkisin klo 8-21 ja viikonvaihteissa ja pyhinä klo 10-17 jouluaaton ja joulupäivän sulkemista lukuun ottamatta. 

Avantouinteihin juhlapyhät vaikuttavat siten, että Särkijärven sauna lämpiää normaalin sunnuntain sijaan Tapanina klo 12-15. Mustajärven saunan lauantaisiin klo 15.30-18.00 aukioloihin joulunaika ei vaikuta.