Liikkuen läpi vuoden


Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on Talviliikkuja, Haastepyöräily ja Syysliikkuja kampanjat.

Tällä kokonaisuudella kannustamme kaiken ikäisiä ja tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkkaamaan 18 eri liikuntalajilla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi vuoden mobiilisovellukseen. Näin ollen osallistuja voi seurata omaa liikuntahistoriaa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin. Tavoitteena on haastaa ja motivoida liikkumaan omien tavoitteiden mukaan!

TALVILIIKKUJA

Talviliikkuja kampanja järjestetään 10.1.-31.3.

Talviliikkujassa liikuntamuotoja ovat hiihto, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu ja retkiluistelu. Jotta huonompikaan talvi ei estäisi kilometrien keräämistä, edellä mainittujen talviliikuntalajien lisäksi kilometrejä voi kerryttää kävellen, sauvakävellen, juosten ja pyöräillen. Myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa. 

HAASTEPYÖRÄILY

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia pyöräilijöitä pyöräilemään koulu- ja työmatkat, sekä tietenkin harrastepyöräilyyn. 

Sähköpyörä, maastopyörä, citypyörä, hybridipyötä, cyclocross pyörä, maantiepyörä, laatikkopyörä, tandem-pyörä... jne. Kaikille löytyy jonkinlainen, itselle sopiva polkupyörä, joten viimeistään nyt on aika laittaa kaikki laitilalaiset pyörät pyörimään!

Laitilan oma Haastepyöräily jatkuu perinteiseen tyyliin elokuun loppuun asti.

SYYSLIIKKUJA

Syysliikkuja -kampanja järjestetään 1.9.-30.11.2023

Syysliikkujassa kilometrejä kerrytetään monella tavalla! Mukana ovat "perinteisemmät" liikuntalajit kuten kävely, sauvakävely, juoksu ja pyöräily. Näiden lisäksi kilometrejä kerryttävät frisbeegolf, melonta, retkeily, suunnistus ja uinti, sekä rullahiihto ja rullaluistelu. Myös soveltava liikunta on mukana.

Soveltava liikunta: Kampanjan liikuntalajeja voi suorittaa käyttäen apuvälineitä, kuten pyörätuolikelaus, sekä hiihto- ja luistelu kelkan avulla. Avustaja / huoltaja voi myös kirjata suoritukset yhteiseen mobiiliin ja liikuntalajiksi Soveltava liikunta.

OHJEET KILOMETRIEN KIRJAAMISEEN

Liikkuen läpi vuoden -kampanjassa käytetään netti- ja mobiilikirjausjärjestelmää. Järjestelmä toimii netissä tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Talviliikkuja ja Syysliikkuja kilometrit merkataan ainoastaan järjestelmään. Jos sähköinen kirjaus ei ole mahdollinen, niin tällöin voi pitää omaa kirjanpitoa. Oikealta saat ladattua syysliikkuja suorituskortin, johon voit kirjata omat suoritukset. Tulostettuja suorituskortteja saa Laitilan kirjastosta ja kirjastoautosta, sekä uimahallilta. Kirjaamiseen käy myös ihan tavallinen paperi, johon voit laittaa päivämäärän ja kuljetut kilometrit. Palauta oma kirjanpito liikuntatoimelle kampanjan päätyttyä. 

 Haastepyöräilyssä Laitilassa on pitkät perinteet postilaatikoissa oleviin vihkokirjauksiin, joten Haastepyöräilyssä kilometrejä kerrytetään joko vihkoihin tai Liikkuen läpi vuoden -sovellukseen. Älä tee tuplakirjauksia, vaan laita kilometrit joko vihkoon TAI sovellukseen!

Helppokäyttöisen Liikkuen läpi vuoden -sovelluksen löydät älypuhelimesi Android Google Play tai Apple App Store -kaupoista. Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon löydät helposti täältä LiiKun sivuilta.

Ohjeet kirjaamiseen vielä "pähkinänkuoressa":

Talviliikkuja: Liikkuen läpi vuoden -sovellus (jos tämä ei ole mahdollinen niin silloin oma paperikirjanpito, joka palautetaan liikuntatoimelle kun kampanja-aika loppuu)

Haastepyöräily: Liikkuen läpi vuoden -sovellus ja postilaatikkokirjaus

SyysliikkujaLiikkuen läpi vuoden -sovellus (jos tämä ei ole mahdollinen niin silloin oma paperikirjanpito, joka palautetaan liikuntatoimelle kun kampanja-aika loppuu)

Lisätietoja liikuntatoimistosta puh. 050 5180 589 tai emilia.andersson@laitila.fi