Avustukset

VUODEN 2020 PERUSAVUSTUKSET, KOHDEAVUSTUKSET JA HAJA-ASUTUSALUEIDEN KENTTÄAVUSTUKSET

Sivistysvaliokunta päättää liikuntatoimen avustusten jakamisesta vuoden 2019 aikana.

Avustukset haetaan käyttäen Timmi-ohjelmistoa. 

Rekisteröidy Timmiin tästä

Jos sinulla on jo tunnukset, voit kirjautua Timmiin täältä.

Ohjeita Timmin käyttöön.


Laitilan kaupungin liikuntatoimen vuoden 2020 talousarvioon on varattu 30 000 euron määräraha paikallisen liikuntatoiminnan tukemiseen. Perus- ja kohdeavustuksia myönnetään pääseuralle, joka jyvittää seuran sisäisesti avustukset eri jaostoille, omien toimintaperiaatteiden ja kaupungin linjaamien painotustensa mukaisesti. Kentäämäärärahaa on varttu liikuntatoimen talousarvioon 5000 euroa. Erillisiin sponsorisopimuksiin nuorille kilpaurheilijoille kohdennetaan 3000 euroa.

Hakijan tulee olla rekisteröity yhdistys ja hakemus tehdään sähköisesti. Siihen liitetään seuran toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020, tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2019.

Hakuaika ja jakoperusteet:

Perusavustuksen hakuaika on huhtikuu.

Avustusta haetaan Timmistä, sähköisen hakemuksen laadinnassa tarjotaan edelleen apua. Perusavustusta myönnentään seuran tai yhdistyksen perustoimintaan.

Kohdeavustuksissa hakuaikoja on kaksi maaliskuu ja marraskuu painotus on sovittu yhteisesti olevan: Lasten liikunnan ja urheilun kehittäminen. Haku Timmissä. Kohdeavustusta voivat hakea myös ei-rekisteröityneet toimijat.

Kohdeavustusten painotukset

  • Toiminnan vaikuttavuus
  • Innovatiivisuus ja kokeilukulttuuri
  • Liikunnan lisääminen osaksi lasten ja vanhusten toimintaympäristöä, integroimalla liikuntatoimintoja
  • Haja-asutusalueiden liikuntatoiminta
  • Yhteistyön tekeminen uusien monipuolisten kumppaanuuksien kesken
  • Harrasteliikuntatoiminnan lisääminen
  • Soveltavan liikunnan kehittäminen ja lisääminen

Kenttämäärärahaa jaetaan haja-asutusalueiden liikunta- ja harrastusolosuhteiden parantamiseen ja ylläpitämiseen. Kenttämäärärahaa voivat hakea mm. kyläyhdistykset tai vanhempainyhdistykset jne. Hakuaika on huhtikuu. Haku Timmissä tai vapaamuotinen avustushakemus sähköpostilla. 

Sponsorirahaa on jaossa toista kertaa. Tätä tukea voivat hakea kaikki kilpaurheilua harrastavat nuoret (alle 29v) urheilijat. Sponsorisopimus laaditaan urheilijan kanssa yhteistyössä. Tuki on vastikkeellista, liikuntatoimi sopii urheilijan kanssa yhteisistä tekemisistä. Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa liikuntatoimeen. Hakuaika on helmikuun loppuun.


URHEILIJOIDEN HUOMIOITSEMISET 2020

Viimevuotiseen tapaan valittaviksi ja pikkustipendein palkittaviksi tulevat seurojen/lajijaostojen ehdotusten tai lautakunnan jäsenten ehdotusten pohjalta:

1) Vuoden urheilija
2) Vuoden joukkue
3) Vuoden tulokas
4) Vuoden vetäjä / valmentaja

Valintojen lähtökohtana on laitilalaisuus. Joukkueeseen voi kuulua myös muiden paikkakuntien edustajia.

Edelleen lautakunta huomioi vuoden lopulla pienimuotoisin palkintoesinein kuluvana vuonna SM-kisoissa tai arvokkaammissa kisoissa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet laitilalaiset urheilijat. Varmista oman seurasi/jaostosi SM-mitalistien huomioiminen ilmoittamalla menestyneet urheilijat yhteystietoineen liikuntatoimistoon myös tiistaihin 1.12.2020 klo 12.00 mennessä.

Sääntöjen mukaan kaupungin SM-menestyshuomioiminen ulotetaan 14-vuotiaista veteraanisarjoihin asti.

Jos seuranne/jaostonne harrastamassa lajissa on tiedossanne muiden paikkakuntien seuroissa SM-mitaleille yltäneitä laitilalaisia, niin ilmoittanette myös heistä liikuntatoimistoon. Huomioikaa myös, että maaotteluedustus rinnastetaan SM-mitalin veroiseksi.

 

VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ 2020

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on yhteistyössä kaupungin kanssa palkinnut kuntakohtaisesti vuoden seuratyöntekijän jo 22 kertaa. Seuratyöntekijä on henkilö, joka on tehnyt tai tekee edelleen vapaaehtoisesti merkittävää liikunnan taustatyötä paikkakunnalla. Henkilö voi siis olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä/-ohjaaja, lipunmyyjä, järjestysmies jne. Aktiiviurheilijat (siis kilpa- ja huippu-urheilijat) eivät tule kysymykseen.

Seurojen/jaostojen tulee ilmoittaa vuoden seuratyöntekijäehdokkaansa perusteluineen liikuntatoimistoon myös tiistaihin 1.12.2020 klo 12.00 mennessä.


Lisätietoja vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson, puh. 050 5180 589, emilia.andersson@laitila.fi