Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko

Kustaa Hiekan mielestä maailma on kiinnostava, avara ja kaunis. Tämä ajatus on myös Laitilan Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon taustalla. Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyön kunnioittamiseksi Laitilassa järjestetään vuosittain Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa tammikuun viimeisellä viikolla, ajankohtana, jolloin Kustaa Hiekan Lukutupa vihittiin käyttöön vuonna 1938 Suomen ensimmäisenä maaseudun kirjastorakennuksena.

Kulttuuriviikolla koetaan kiinnostavia, monenkirjavia kulttuuri- ja taide-elämyksiä. Kulttuuriviikolla myös ammennetaan kaukaa ja läheltä. Kustaa Hiekan matkalaukku oli aina valmiiksi pakattuna uusien seikkailujen varalta. Kulttuuriviikolla suhtaudutaan yhtä uteliaasti elämään ja maailmaa kohtaan.

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko valtaa Laitilan 21.-28.1.2024. Nyt järjestyksessään 16. kulttuuriviikkoa vietetään sanataide-teemalla ”Elävät sanat”. Sanataide on kaikkea, mikä liittyy sanoihin, kieleen ja kertomiseen. Sanataiteessa voidaan hyödyntää eri taiteenlajeja, se voi olla vaikka piirrettyä, laulettua tai kehollista ilmaisua. Erityisen hienosti kulttuuriviikon kaksi tulevaa konserttia saavat sanat elämään, kun erinomaiset, Suomen eturivin muusikot saapuvat konsertoimaan Laitilaan.


Perjantaina 26.1.2024 kello 18:00 Laitila-salissa konsertoi A U R A L, joka on omaääninen laulaja-lauluntekijä ja pianisti. Taiteilijanimen takana on pitkän soolouran tehnyt laulutekijätohtori Laura Sippola. Hän kirjoittaa lauluissaan ihmiselämän ristiriitaisuuksista. 

A U R A L kuvaa ihmisyyttä lämmöllä ja armeliaisuudella ja tuo valoa pimeimpäänkin sopukkaan. Puhuttelevat kappaleet hykerryttävine melodioineen jäävät mieleen pyörimään pitkäksi aikaa. Laura Sippolan kanssa Laitilassa konsertoivat Suomen eturivin muusikot Peter Engberg (kitara), Tuure Koski (basso) ja Kepa Kettunen (rummut). Lämpimästi tervetuloa ainutlaatuiseen konserttiin.

 

16. Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko käynnistyy kauan odotetulla vierailukonsertilla, kun sunnuntaina 21.1.2024 klo 15:00 FinnLamex-hallin lavalle astuu Suomen tunnetuin ja pitkäikäisin a cappella-yhtye Rajaton. Rajaton tunnetaan erityisesti kekseliäästä ohjelmistostaan ja teknisestä taituruudestaan. Lauluyhtye on kysytty esiintyjä maailmalla, ja yhtye konsertoikin tiuhaan Suomen rajojen ulkopuolella. Rajaton konserteissa kuullaan yhtyeen uran varrelta poimittuja yleisön suosikkikappaleita sekä aivan uusia sävellyksiä. Rajaton lauluyhtyeessä laulavat Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Antti Annola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius.

 

 

KONSERTTIEN LIPUT MYYNTIIN ERIKOISKAMPANJAHINNALLA

Liput molempiin konsertteihin ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa. 

A U R A L konsertin liput 15 € lapset / 17 € opiskelijat ja eläkeläiset / 20 € peruslippu

RAJATON 15 € lapset / 20 € opiskelijat ja eläkeläiset / 30 € peruslippu. 

Ennakkolippujen hinnat sisältävät lippu.fi:n palvelumaksun. Ennakkolippujen myynti päättyy tuntia ennen konsertin alkua. Ennakkomyynnin päätyttyä liput konserttipaikan ovelta A U R A L 18€/20€/24€. ja RAJATON 18€/24€/36€.

Marraskuun loppuun asti peruslipun saa lunastettua -20% erikois Early Bird-kampanjahinnalla.

Molemmat konsertit ovat väliajallisia. Väliaikatarjoiluista vastaa Ahoska Catering Oy. Väliaikatarjoilumenu julkaistaan myöhemmin näillä sivuilla.


=================================================================

Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyön kunnioittamiseksi Laitilassa järjestetään Kustaa Hiekka –kulttuuriviikko tammikuun viimeisellä viikolla, ajankohtana, jolloin Kustaa Hiekan Lukutupa vihittiin käyttöön vuonna 1938. Monipuolisen viikon antiin kuuluu mm. laadukkaita konsertteja, taidenäyttely sekä yleisöluentoja. Vuonna 2008 vietettiin Kustaa Hiekan lukutuvan juhlaviikkoa, kun talo otetiin remontin jälkeen uudelleen käyttöön. Tästä tapahtumasta sai alkunsa Kustaa Hiekka kulttuuriviikot, joita on vietetty vuodesta 2009 lähtien.

Kustaa Hiekka –kulttuuriviikon teemat kautta vuosien

 • 2009 Ei teemaa
 • 2010 Barokki
 • 2011 Laitilasta maailmalle
 • 2012 Romantiikka
 • 2013 Tähdet – tähdet
 • 2014 Puu ja metsä
 • 2015 Sininen ja valkoinen
 • 2016 Linnu ja mukula
 • 2017 Suomi 100 – kansanperinne
 • 2018 Virtuoosit
 • 2019 Valo
 • 2020 Liike
 • 2021 Ääni
 • 2022 Suunnitelma B - Varjosta valoon
 • 2023 Monikulttuurinen Laitila
 • 2024 Elävät sanat

Aural1.jpgRajaton1.jpeg

Kasvogalleria