Kalevala-aiheiset produktiot

Pitkälti paikallisin voimin toteutettuun Louhenlinna-teatterihankkeeseen lukeutuu yhteensä neljä Kalevala-henkistä kantaesitystä  vuosilta 2014-19 (Kivellä soutajat, Louhen neito, Sampo irti! ja Kullervon kirot). 

Louhi elokuvajuliste.jpg

Teatteriproduktiot poikivat lyhytelokuvan Louhi, Pohjan noita. Louhi esitettiin ensi kertaa Laitilan Kinossa 1. huhtikuuta 2017. Sen jälkeen sitä on esitetty mm. Turussa (osana Suomalaisen elokuvan festivaalia) ja Mexico Cityssä (osana Morbido Festiä).

Kansanperinteestä ammentava Talvikki taas pohjautuu elävää musiikkia ja videojaksoja hyödyntävään Kullervon kirot -näytelmään, joka sai ensi-iltansa Laitilan Louhenlinnassa syksyllä 2019. Kuvaukset jatkuivat sen jälkeen itsenäisenä tuotantona. Kuvauspaikkona toimivat lähialueen kulttuurikohteet, kuten Untamalan kylässä sijaitsevat Sarkin talonpoikaismuseo, kuppikivet ja kirkkomaa, sekä Lukujärvi ja Hautvuori. 

Talvikin ensi-ilta on 1.9.2021 Laitilan Kinossa. Seuraava näytös on Turussa 2.9., osana Suomalaisen elokuvan festivaalia. Elokuva tulee myöhemmin katsottavaksi myös netin kautta.