Kauppilan umpipiha

www.kauppilanumpipiha.fi

Kauppilan umpipiha sijaitsee Koukkelan kylässä, 5 km keskustasta, ja on valtakunnallisesti merkittävä nähtävyys. Kauppila on vauras laitilalainen talonpoikaistalo kaikkine rakennuksineen, joista suurin osa on alkuperäisellä paikallaan. Museo sijaitsee kuivatun Koukkelanjärven rannalla kauniissa, vuosisatoja vanhassa kulttuurimaisemassa. Kauppilan omistaa Laitilan kaupunki.

Museon yhteydessä on kahvila ja esteettömät saniteettitilat.

Rakennukset ovat ryhmittyneet miespihan ja karjapihan ympärille ja näiden ulkopuolella on vielä sauna, tuulimylly, vilja-aitat, kellarit, riihi ja suuli.

Kauppilan umpipihassa on eri aikakausien rakennuksia 1600-luvun lopulta 1900-luvun vaihteeseen asti. Museon esineistö on pääasiassa talon alkuperäistä esineistöä. Suuliin on koottu 1800- ja 1900-lukujen maatalouskoneita.

Pääsymaksu 1.4.2020 alkaen 4 € (alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton).

Kauppilan umpipihaa koskevat tiedustelut: Poukan talo puh. 040 6537 510 tai kulttuurisihteeri Jukka Vehmas 050 5930 470 tai jukka.vehmas@laitila.fi.

Kuuntele tarinallinen ääniopaste Kauppilan umpipihasta (listen to the storytelling voice guidance about Kauppilan umpipiha):