Kirjaston palvelut kouluille

Kirjastoon tutustuminen 

Kirjasto tarjoaa ohjattuja tutustumiskäyntejä esikoululaisille sekä peruskoulun oppilaille.

Kirjastokäyntiin kannattaa varata kaksoistunti, jotta oppilaat ehtivät myös omatoimisesti tutustua kirjastoon ja kirjoihin sekä lainata luettavaa. Sovithan tutustumiskäynnistä mieluiten vähintään kahta viikkoa etukäteen.


Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on lukuharrastuksen herättelyä ja ylläpitoa. Kirjastonhoitaja kokoaa valikoiman kirjoja, joista hän kertoo houkuttelevasti luokalle. Vinkkauksessa otetaan huomioon eritasoiset lukijat. Kirjat voidaan lainata luokan kortille tai oppilaiden omille kirjastokorteille. Jotta kirjoja saataisiin varattua riittävä määrä ja oppilaat saisivat kirjat lainaan suoraan vinkkauksesta, pitää kirjavinkkaus varata vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Kirjavinkkausta voidaan järjestää kirjastokäynnin yhteydessä. Kirjastonhoitaja voi myös tulla koululle vinkkaamaan. Tällöin vinkkaustuokio kannattaa ajoittaa samalle päivälle kirjastoauton koulupysäkin kanssa.


Oheislukemistot ja teemapaketit

Kirjaston oheislukemistosta löydät kirjasarjoja luokkien yhteisiksi lukukirjoiksi. 

Kysy kirjastosta myös eriaiheisia teemapaketteja (esim. avaruus, luonto, eläimet) opetuksen tueksi. Oheislukemistot ja teemapaketit lainataan koulun/luokan kirjastokortille ja niiden laina-aika on neljä viikkoa.