Celian äänikirjat lukemisesteisille

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Voit tutustua palveluihin tarkemmin Celian verkkosivuilla.

Kirjastolla on kokoelma Celian cd-äänikirjoja, joita voi lainata ja kuunnella esim. mp3-tiedostoja toistavalla cd-soittimella.

Kirjastossa voi liittyä myös Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa, vaan oma suullinen ilmoitus asiasta riittää. Celianet-käyttäjänä voit lainata, ladata ja kuunnella äänikirjoja verkon kautta. Mobiililaitteiden käyttäjille on lisäksi maksuton Pratsam Reader -kuuntelusovellus, jolla voi kuunnella Celian äänikirjoja helposti, kun käytössä on esim. iPad, muu tabletti tai älypuhelin. Ohjeita äänikirjojen kuunteluun saat Celianetistä ja kirjastosta.

Celian tuottaa myös maksuttomia peruskoulun ja toisen asteen oppikirjoja, joita voivat käyttää koululaiset ja opiskelijat, joilla on lukemiseste eli vaikeus lukea tavallista painettua tekstiä. Lue lisää Celian oppikirjoista.

Celia-kirjaston logo