Lehdet

Lehtisalissa on luettavissa

  • kotimaisia sanomalehtiä
  • aikakauslehtiä
  • ilmaisjakelulehtiä

Lasten ja nuorten aikakauslehdet ovat nuortenosastolla.

Uusin numero on luettavissa kirjastossa. Vanhempia numeroita voi lainata ja varata.

Kirjaston varastossa on sidottuja lehtivuosikertoja vanhoista lehdistä, joita voi lainata kirjaston asiakaspalvelusta. Laitilan Sanomat on saatavana pääosin vuodesta 1925 alkaen ja on luettavissa vain kirjastossa.

Kirjaston tietokoneilla ja tableteilla on käytettävissä Vaski-kirjastojen e-aineistokokoelmaan kuuluvat e-lehdet:

Lehdet ovat näköispainoksia. ePress on käytettävissä vain kirjaston koneilta ja tableteilta tai kirjaston langattomassa verkossa. eMagz on käytettävissä sekä kirjastossa että etänä. Lista ePress- ja eMagz-palveluissa luettavissa olevista lehdistä löytyy sivun oikeasta reunasta.  PressReader on etäkäyttöinen ja kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku.. 


Etäkäyttöinen eMagz-e-lehtipalvelu

Etäkäyttöisessä eMagz-e-lehtipalvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella. eMagzista löytyy luettavaksi 33 erilaista lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Me Naiset, Hyvä Terveys ja Tekniikan Maailma. Kirjaudu eMagz-palveluun osoitteessa vaski.emagz.fi.

Näin käytät eMagz-palvelua etänä:

  1. Kirjaudu palveluun syöttämällä kirjastokortin numero sekä siihen liitetty tunnusluku. Hyvä selain lukemiseen on Firefox tai Chrome.
  2. Lehtikokoelmaa voi selata sivulla alaspäin tai tietyn lehden voi valita luettavaksi yläreunan aakkosjärjestyksessä olevasta luettelosta.
  3. Avaa lehti luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla.
  4. Palvelussa on erilaisia hakutoimintoja: etusivulta löytyy yleishaku lehdistä ja plus-merkin takana on laajempi haku. Lehdissä on vuoden arkisto.
  5. Aikakatkaisu on 15 minuuttia viimeisimmästä sivukäännöstä, mutta kuitenkin maksimissaan kaksi tuntia. Palvelu antaa ilmoituksen mikäli lehtien kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan.
  6. Palvelusta kirjaudutaan ulos oikeasta yläreunasta, painamalla "Vaski-kirjastot (remote)".


Etäkäyttöinen PressReader-e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 6000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palvelun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjaston koneilla ja kirjaston verkossa palvelu avautuu automaattisesti, kirjaston ulkopuolella lehtiä pääsee lukemaan kirjautumalla palveluun kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. 

Kirjaston ulkopuolella kirjautuminen löytyy oikeasta yläreunasta ("Sign In"), jonka jälkeen valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin numero ja tunnusluku.

PressReaderin käyttö sovelluksella onnistuu lataamalla maksuton sovellus laitteen sovelluskaupasta. Sovelluksen valikosta avataan kohta "Sign in", napsautetaan kohtaa "Library and Group" ja valitaan "Select Library" -listasta Vaski libraries. Kirjastokortin numero ja tunnusluku syötetään niille varattuihin kenttiin.

Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-aineisto-ohjeista.