Kirjaston omatoimiaika

Kirjasto on käytettävissäsi palveluaikojen ulkopuolella päivittäin klo 7–22. Kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla, kirjaudu sisään kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä tunnusluvulla. Saat tunnusluvun kirjastosta palveluaikana esittämällä kirjastokortin ja henkilöllisyystodistuksen.

Omatoimiaikaan voit mm.

  • lukea sanoma- ja aikakauslehtiä
  • lainata tai palauttaa aineistoa automaateilla
  • käyttää asiakastietokoneita ja Hublet-tabletteja
  • opiskella ja työskennellä käyttäen kirjaston langatonta verkkoa

Omatoimiaikaan voi kopioida ja skannata kirjaston monitoimilaitteella käyttäen kopiokorttia. Kopiokortin saa kirjaston asiakaspalvelusta. Saldon lisääminen kopiokortille onnistuu vain kirjaston asiakaspalvelussa. Tulostaminen on omatoimiaikaan mahdollista vain kopiokortilla ja asiakaskoneelta 5.

Kirjastosalin valaistus toimii liiketunnistimilla eli liikehdintä sytyttää valot automaattisesti. Valot myös sammuvat automaattisesti 30 minuutin kuluttua, jos liikettä ei havaita.

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Olet vastuussa kaikista kirjastokortillasi sisään päästämistäsi henkilöistä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamasi vahingot. Alle 18-vuotiaan käyttäytymisestä on vastuussa huoltaja. Kun omatoimiaika päättyy klo 22, kirjaston tiloista on poistuttava. Olet velvollinen korvaamaan hälytyksestä tulevat kulut, jos aiheutat hälytyksen.

Ohjeet sisäänkirjautumiseen:

  1. Aseta kirjastokortti ulko-oven vasemmalla puolella olevan lukijan alapuolelle viivakoodi ylöspäin.
  2. Näppäile lukijaan tunnusluku.
  3. Avaa ovi kahvasta vetämällä tai lukijan oikealla puolella olevaa painiketta painamalla.
  4. Vastaat kaikista henkilöistä, jotka päästät sisään kirjastokortillasi. Kirjastossa on kameravalvonta.
  5. Kirjastosalin valaistus toimii liiketunnistimilla eli liikehdintä sytyttää valot automaattisesti. Valot myös sammuvat automaattisesti.