Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Vaski-kirjastojen kirjastojärjestelmän on vaihtunut

Vaski-kirjastojen kirjastojärjestelmän vaihto on onnistuneesti ohi. Aineistoa voi taas palauttaa, lainata ja varata ja verkkokirjastoon pääsee jälleen kirjautumaan. Kirjastokortti toimii edelleen uudessa järjestelmässä, mutta vain yksi kirjastokortti on siirtynyt uuteen kirjastojärjestelmään. Jos sinulla on ollut useampia kortteja Vaski-kirjastoihin ja kohtaat ongelmia, ota yhteyttä kirjastoon. Pelkällä henkilökortilla ei voi enää lainata. 

Kirjaston asiakkaille verkkokirjasto näyttää lähes samalta kuin ennen. Tarkista viestiasetuksesi verkkokirjastossa: muistutus tulee joko kirjeitse tai sähköpostitse, ei enää tekstiviestillä. Muistutus lähestyvästä eräpäivästä tulee jatkossa vain kerran ennen varsinaista eräpäivää. Voit palauttaa unohtuneen tunnuslukusi verkkokirjastossa, jos sähköpostiosoitteesi on tallennettu järjestelmään. Voit itse päättää oman varaustunnuksesi, jonka perusteella löydät varauksesi noutohyllystä. Voit myös keskeyttää voimassa olevat varaukset, vaikka loman ajaksi. Vaski-kirjastojen verkkokirjastoon pääset tästä.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä kirjastoon!

Laitilan kirjaston lainausautomaateilla saattaa tulla virheilmoituksia. Noudata automaatin ohjeita lainatessa ja palauttaessa automaatilla. Jos virheilmoituksia tulee, yritä uudelleen ja pidä teosta alustalla pidempään. Tarvittaessa kysy apua henkilökunnalta. Omatoimiaikaan voit mahdollisuuksien mukaan tarkistaa verkkokirjastosta onko lainaus onnistunut. 


Kirjailijavieraana Pirjo Karuranta 23.6.2021 klo 12-14

Kirjailija Pirjo Karuranta vierailee Laitilan kirjastossa kertomassa tänä vuonna ilmestyneestä kirjastaan Minäkö?. Kirjailija on tavattavissa kirjastossa keskiviikkona 23.6.2021 klo 12-14. Tervetuloa!

Pirjo Karurannan kuvauksen kirjasta voit lukea täältä.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjakassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. Muista turvaväli!

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet lyhyesti:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi kirjaston ovelta. 


Aikakauslehtiä voi lukea nyt myös etänä!

Vaski-kirjastot ovat hankkineet etäkäytettävän eMagz-e-lehtikokoelman. Palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella ja palveluun kirjautumiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. eMagzista löytyy luettavaksi 33 erilaista lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Me Naiset, Hyvä Terveys ja Tekniikan Maailma. Kirjaudu eMagz-palveluun osoitteessa vaski.eMagz.fi.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan. Tarkemmat ohjeet palveluun käyttöön löytyy kirjaston lehtivalikoimasta kertovalta sivulta. 

Laitilan kirjastossa on käytettävissä myös paikalliskäyttöinen eMagz-e-lehtikokoelma, joka toimii vain kirjaston koneilla tai kirjaston langattomassa verkossa. Paikalliskäyttöisessä eMagzissa on luettavissa yli 60 lehteä. 


Novellikoukku

novellikoukku

Valmiit hyväntekeväisyysneuleet voi tuoda kirjastoon. Lämmin kiitos kaikille syksyn Novellikoukkuihin osallistuneille! 

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Huomioimme tapahtumien järjestämisessä turvavälit sekä hygieniasuositukset.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

- kevään Novellikoukut on peruttu

- Novellikoukut jatkuvat syksyllä 2021, jos tapahtumien järjestäminen on silloin mahdollista.


Tutustu vapaisiin e-aineistoihin

Muistathan, että Vaskin verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Vaski-kirjastot ovat lisäksi koonneet mielenkiintoisen listan vapaasti saatavilla olevista verkkoaineistoista. Listan lopusta löytyy myös linkit muiden kirjastokimppojen kokoamiin e-aineistovinkkeihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa Helmet-kirjastojen vinkit kotisohvan museomatkalle! 


Verkkokurssit: Rockway ja Promentor

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Kurssit ovat suomenkielisiä. Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun! 

Promentor-palvelusta löytyy 18 suomenkielistä verkkokielikurssia, joiden avulla voit kohentaa kielitaitoa tai opetella kielen alkeita. Promentorin kurssivalikoimassa on perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Valikoimassa on kahdeksan kurssia englannin opiskeluun sekä viisi kurssia ruotsin ja viisi kurssia suomen opiskeluun. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Klikkaa itsesi Promentor-kielikurssille!

Rockwayn ja Promentorin linkit löytyvät myös Vaski-kirjastojen e-aineistoista Verkkokurssit-otsikon alta. E-aineistosivulta löytyy myös tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöön.


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palevlun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin numero ja tunnusluku. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-aineistojen ohjeista.