Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Kirjaston palveluajat

Palvelemme arkisin klo 10-19 ja lauantaisin klo 10-15. Sunnuntaisin kirjasto on suljettu. Omatoimialue on käytettävissä kirjaston palveluaikojen ulkopuolella päivittäin klo 7-22. 

Vaski-kirjastojen verkkosivuilta voit tarkistaa lainojesi tilanteen, tehdä varauksia ja käyttää e-aineistoja. Vaski-kirjastojen verkkokirjastoon pääset tästä.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjaskassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston henkilökunnan ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 10-15 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston henkilökunnan ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. Muista turvaväli!

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi henkilökunnan ovelta. 

Näyttely: Elämäni värit ja viivat 2.-30.10.2020

Renvall kirjaston näyttely

Elämäni värit ja viivat -näyttelyssä on esillä Jaana Renvallin piirroksia ja Carolina Cederbergin maalauksia. Näyttelyyn voi käydä tutustumassa kirjastossa 2.-30.10.2020. Tervetuloa!


Luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä to 22.10.2020 klo 18

Pohjois-Norjan rannikkoreitit -luentotilaisuus järjestetään kirjastossa torstaina 22.10.2020 klo 18:00, luennoitsijana pitkään Norjassa asunut tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen.

Luento kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, eläimistöön sekä paikalliseen retkeilykulttuuriin. 

Tilaisuuden järjestää Laitilan kaupunki ja Leader Ravakka.

Huomioimme tapahtumien järjestämisessä turvavälit sekä hygieniasuositukset. 


Novellikoukku syksyllä 2020

novellikoukku

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Huomioimme tapahtumien järjestämisessä turvavälit sekä hygieniasuositukset.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

- to 12.11.klo 17:30-18:45, lukijana Susanna Jalava

- to 10.12. klo 17:30-18:45, lukijana Tuula Läspä


Tutustu vapaisiin e-aineistoihin

Muistathan, että Vaskin verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Vaski-kirjastot ovat lisäksi koonneet mielenkiintoisen listan vapaasti saatavilla olevista verkkoaineistoista. Listan lopusta löytyy myös linkit muiden kirjastokimppojen kokoamiin e-aineistovinkkeihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa Helmet-kirjastojen vinkit kotisohvan museomatkalle! 


Rockway-musiikkikoulu

rockway logo

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos kurssilla on jonoa, voit lisätä itsesi jonoon ilmoittamalla yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja saat ilmoituksen, kun kurssi on lainattavissa. Kurssit ovat suomenkielisiä.

Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun. Rockwayn linkki löytyy myös Vaskin e-ainestoista Musiikki-otsikon alta. 


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palevlun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin tunnus ja pin-koodi. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-ainiestojen ohjeista.