Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Kasvomaskisuositus voimassa toistaiseksi

Kaupungin korona-johtoryhmän linjauksen mukaisesti kasvomaskia suositellaan käyttämään kaikissa tilanteissa, sekä sisällä että ulkona, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä. Tämä koskee myös rokotettuja henkilöitä.

Kasvomaskisuositus on voimassa toistaiseksi.


Yhteislauluhetki: Lauluja elämän matkan varrelta pe 3.12.2021 klo 13 ja klo 17

Perjantaina 3.12.2021 kirjastossa järjestetään kaksi yhteislauluhetkeä. Ensimmäinen lauluhetki alkaa klo 13 ja toinen klo 17. Soittamassa ja laulattamassa Reino Mäkilä. Lauluhetket ovat kaikille avoimia, tervetuloa!


Näyttely: Mielikuvien virta 1.10.–24.11.2021

Huotari Kevät

Lokakuussa kirjastossa on esillä näyttely Mielikuvien virta, johon on koottu on teoksia Kynnys ry:n maalareilta. Näyttely on esillä 1.10.–24.11.2021. Tervetuloa tutustumaan!

Kynnys on vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Se työskentelee vammaisten henkilöiden yhdenvertaisten oikeuksien toteutumiseksi. Näyttelyn on koonnut Kynnys ry:n maalausryhmän ohjaajana ja galleristina vuodesta 2003 toiminut Hilkka Huotari. 

Kuvassa on Hilkka Huotarin sekatekniikalla valmistunut teos "Kevät". 

Voit lukea lisää näyttelystä ja Kynnys ry:stä täältä.


Kirjasto kotiin - Laitilan kirjaston kotipalvelu

Muistathan, että käytettävissäsi on myös kirjaston maksuton kotipalvelu! 

Kirjaston kotipalvelu toimittaa kirjaston aineistoa kotiin asiakkaille, jotka eivät sairauden, vamman, liikuntaesteen tai korkean iän takia pysty itse vierailemaan kirjastossa. Kirjastonhoitaja valitsee asiakkaalle aineistoa lainattavaksi hänen omien toiveidensa ja mielenkiinnon kohteidensa mukaan. Kirjastonhoitaja kokoaa aineistot kirjakasseihin, tuo ne asiakkaan kotiin säännöllisin väliajoin ja noutaa samalla palautukset. Laina-ajat sovitaan käyntikertojen mukaan eikä myöhästymismaksuja peritä.

Miten kirjaston kotipalveluasiakkaaksi pääsee? 

Kirjasto kotiin -asiakkaaksi haluava tai hänen omaisensa ottaa yhteyttä kirjastoon puh. 040 662 6893 tai 040 485 3543. Kun kirjastonhoitaja tulee ensimmäiselle vierailulle, täytetään ilmoittautumislomake ja kirjataan muistiin asiakkaan toiveet ja mielenkiinnon kohteet kirjojen ja muun aineiston suhteen. 

Ilmoittautumislomake ja lisätietoa aiheesta löytyy Kirjasto kotiin -kirjaston kotipalvelu -sivulta.


Novellikoukku syksyllä 2021

novellikoukku

Joulukuun Novellikoukku järjestetään kirjastossa torstaina 9.12.2021 klo 17.30-18.45. Lukijana on geronomi Petra Vuorio. Lämpimästi tervetuloa!

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

  • to 9.12.2021 klo 17.30, lukijana Petra Vuorio


Neuvottelutila Työkuutio

Kirjastossa on otettu käyttöön neuvottelutila Työkuutio, joka on tarkoitettu työskentelyyn ja opiskeluun. Tilassa on ääntä vaimentavat seinät ja se on ilmastoitu. Istumapaikkoja on kahdelle henkilölle. Tilassa on myös kaksi pistokepaikkaa.

Työkuutio on varattavissa kirjaston asiakaspalvelusta: enintään kaksi tuntia päivässä ja kolme varausta kerrallaan. Kun tila on vapaa, sitä voi käyttää seuraavaan varaukseen asti. Työkuutio on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina.

Lisätietoa kirjaston tiloista löytyy täältä. Muut kirjaston varattavat tilat ovat tutkijanhuone ja Monikko-sali.


Luonto on lähellä -valokuvanäyttely

luonto on lahella 1 pieni

Arto Kanervan valokuvanäyttely Luonto on lähellä löytyy vielä kirjaston verkkosivuilta. Näyttely oli tarkoitus järjestää digitaalisena näyttelynä Laitilan kirjastossa huhtikuussa 2020, mutta koronasulun vuoksi näyttely julkaistiin verkossa.

Luonto on lähellä -valokuvanäyttelyn kauniita kuvia pääsee ihailemaan tätä linkkiä tai yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjakassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 9–15 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. 

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet lyhyesti:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi kirjaston ovelta. 


Aikakauslehtiä voi lukea myös etänä!

Vaski-kirjastot ovat hankkineet etäkäytettävän eMagz-e-lehtikokoelman. Palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella ja palveluun kirjautumiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. eMagzista löytyy luettavaksi 33 erilaista lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Me Naiset, Hyvä Terveys ja Tekniikan Maailma. Kirjaudu eMagz-palveluun osoitteessa vaski.eMagz.fi.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan. Tarkemmat ohjeet palveluun käyttöön löytyy kirjaston lehtivalikoimasta kertovalta sivulta. 

Laitilan kirjastossa on käytettävissä myös paikalliskäyttöinen eMagz-e-lehtikokoelma, joka toimii vain kirjaston koneilla tai kirjaston langattomassa verkossa. Paikalliskäyttöisessä eMagzissa on luettavissa yli 60 lehteä. 


Verkkokurssit: Rockway ja Promentor

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Kurssit ovat suomenkielisiä. Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun!

Promentor-palvelusta löytyy 18 suomenkielistä verkkokielikurssia, joiden avulla voit kohentaa kielitaitoa tai opetella kielen alkeita. Promentorin kurssivalikoimassa on perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Valikoimassa on kahdeksan kurssia englannin opiskeluun sekä viisi kurssia ruotsin ja viisi kurssia suomen opiskeluun. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Klikkaa itsesi Promentor-kielikurssille!

Rockwayn ja Promentorin linkit löytyvät myös Vaski-kirjastojen e-aineistoista Verkkokurssit-otsikon alta. E-aineistosivulta löytyy myös tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöön.


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palvelun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin numero ja tunnusluku. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-aineistojen ohjeista.