Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma–pe 10–19 | arkipyhänaatto 10–15 | omatoimiaika päivittäin 7–22
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Näyttely: Näin Unta Kesästä 22.1.–28.2.2024

Näin unta kesästä näyttelykuvitus

T-huone taiteilijakollektiivin Näin Unta Kesästä on esillä kirjastossa 22.1.–28.2.2024. Näyttely on osa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa.

Näyttely käsittelee Uuttakaupunkia kolmesta näkökulmasta; paluumuuttajan, ensimmäistä kertaa kaupungissa vierailevan ja siitä tarinoita kuulevan. Näyttelyssä esiintyy vakkasuomalaisille tuttuja kuvauksia kaupungista ja luonnosta.

T-huone on avoin taiteilijaryhmä, joka on saanut alkunsa yhteisestä kuvataiteilija koulutuksesta Kankaanpään taidekoulussa. Ryhmään kuuluvat Suvi Hammar, Cecilia Koskela. Samuel Antero Laakso, Marika Minkkinen ja Aija R-K.

Näyttely on katsottavissa kirjaston palveluaikoina ma–pe klo 10–19. Kirjastosalissa esillä oleva osa näyttelystä on katsottavissa myös omatoimiaikana (lue täältä lisää omatoimikirjautumisesta). Osa näyttelystä on esillä Monikko-salissa, joka on avoinna vain palveluaikoina. Monikko-salia vuokrataan myös kokous- ja koulutuskäyttöön. Kirjaston asiakaspalvelusta voi tarvittaessa tiedustella, onko sali varattu.


Kirjavinkkausta aikuisille 28.2.2024 klo 17

etsivä dekkarit kuvituskuva

Keskiviikkona 28.2.2024 kirjastossa virittäydytään dekkaritaajuudelle. Päivi Moilanen on kirjaston ahkera asiakas, joka on lupautunut vinkkaamaan dekkareita. Hän on lukenut laajasti kaikenlaisia dekkareita, ja osaa kertoa niistä innostavasti ja eläytyneesti.

Tilaisuus alkaa klo 17. 

Tervetuloa viihtymään!


Laitilan kuukauden kieli -tapahtumasarja

Satakielikuukausi kymmenen vuotta

Sa buwan na ito, Tagalog ang wika.

Laitila on monikielinen kaupunki. Sen kunniaksi joka kuukausi kirjastossa järjestetään tapahtuma, jossa esitellään yksi lukuisista täällä puhuttavista kielistä. Kuukauden ajan kirjastossa on lisäksi esillä kyseessä olevan kielen kirjoja, ja niitä voi lainata.

Helmikuussa kielenä on tagalog. Tapahtuma järjestetään torstaina 29.2.2024 klo 17–18.30. Tilaisuudessa tutustutaan kieleen ja luetaan satu tagalogin kielellä ja suomeksi. 

Tulevia Laitilan kuukauden kieli -tapahtumia (joka kuukausi yhtenä torstaina klo 17–18.30):

tagalog 29.2., latvia 21.3., vietnam 19.4., tigrinja 23.5., puola 27.6., viro 25.7., thai 29.8., turkki 26.9., ukraina 24.10., malajalam 21.11., portugali 19.12.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sopivat kaikille. Tervetuloa!

Kirjasto osallistuu Laitilan kuukauden kieli -tapahtumasarjalla Monikielisen kirjaston Satakielikuukauden 10-vuotisjuhlaan.


Novellikoukku keväällä 2024

Novellikoukku kuvitus

Maaliskuun Novellikoukku järjestetään Laitilan kirjastossa torstaina 14.3.2024 klo 17.30–18.45.  Lukijana on tällä kertaa Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Emma Suovanen.

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

  • To 14.3. klo 17.30, lukijana Emma Suovanen, toiminnanjohtaja Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys
  • To 11.4. klo 17.30, lukijana Ulla Kivimäki, fm.


Luento: Lapin päiväretkikohteet 6.3.2024 klo 17.30

Saanatunturi

Lapin päiväretkikohteet -luentotilaisuus järjestetään Laitilan kirjastossa keskiviikkona 6.3.2024 klo 17.30–18.30. Luennoitsijana on tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen

Luentotilaisuus Lapin retkeilyreiteistä syventyy Lapin kauneimpiin päiväretkikohteisiin. Esittelyssä onkin koko joukko tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita, eräänlaisia tuokiokuvia kansallispuistojen ja luonnonpuistojen rakkarinteiltä, Merilapin ja Inarijärven rantaviivojen tuntumasta sekä Lapin pauhuvien koskien penkereiltä. Luennolla esitellään päiväretkikohteista kiinnostavimmat, alueellista ulottuvuutta unohtamatta. Lisäksi mukana on retkikohteita, jotka sijaitsevat kaikkein tunnetuimpien paikkojen ulkopuolella. Esittelyn lomassa Harri Ahonen kertoo omakohtaisia kokemuksia, joihin hän on Lapin retkeilyreitit -kirjaa tehdessään sananmukaisesti törmännyt.

Tervetuloa nojatuolimatkalle tuttujen ja vähän tuntemattomienkin tuntureiden maailmaan!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Vakka-Suomen kansalaisopiston kanssa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista. 


Tulosta ja kopioi omatoimiaikana kopiokortilla

Laitilan kirjasto on ottanut käyttöön kopiokortin, joka mahdollistaa tulostamisen ja kopioinnin myös omatoimiaikana, kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Kopiokortti toimii kirjaston kopiokoneella sekä asiakaskoneella nro 5.

Saat kopiokortin kirjaston asiakaspalvelusta. Voit ladata kortille saldoa ainoastaan kirjaston asiakaspalvelussa. Kopiokortilla ei ole panttimaksua, joten maksat vain sen verran, kun haluat kortille maksuvaraa.

Kopioiden ja tulosteiden hinnat löydät tämän linkin takaa sekä kirjastosta kopiokoneen lähettyviltä. Jokaiselle kopiokortin hankkijalle annetaan myös ohjeet kopiokortin käyttöön.

Kopiokortilla voit käyttää kirjaston kopiokonetta omatoimisesti myös kirjaston palveluaikoina.