Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Rajoitukset jatkuvat 24.1.2021 saakka

Laitilan kaupunki antoi 5.1. paikalliset suositukset ja linjaukset Varsinais-Suomen heikentyvän koronatilanteen vuoksi, mikä merkitsee rajoituksia kirjastossa asiointiin.

Kirjasto palvelee rajoitetusti siten, että kirjastossa saa samaan aikaan samassa tilassa olla enintään kymmenen henkilöä. Kirjastossa asioidessa on käytettävä maskia tai visiiriä. Tietokoneet ovat käytettävissä ja  lehtiä voi lukea lehtisalissa, kunhan huolehti turvaväleistä ja hygieniasta. Kirjastosalin lukupaikat eivät ole käytössä ja asiakastietokoneiden määrää on vähennetty. 

Ohjeet kirjastossa asiointiin 5.1.-24.1.2021 lyhyesti:

  • Samassa tilassa kerrallaan enintään 10 henkilöä
  • Asioi ripeästi
  • Käytä maskia tai visiiriä
  • Huolehdi turvaväleistä ja hygieniasta

Voit lukea kaupungin koronavirukseen liittyvät tiedotteet täältä.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjaskassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston henkilökunnan ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 10-15 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston henkilökunnan ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. Muista turvaväli!

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi henkilökunnan ovelta. 


Novellikoukku

novellikoukku

Valmiit hyväntekeväisyysneuleet voi tuoda kirjastoon.. Lämmin kiitos kaikille syksyn Novellikoukkuihin osallistuneille! Novellikoukut jatkuvat taas keväällä, jos mahdollista.

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Huomioimme tapahtumien järjestämisessä turvavälit sekä hygieniasuositukset.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

- kevään Novellikoukuista tiedotetaan myöhemmin


Tutustu vapaisiin e-aineistoihin

Muistathan, että Vaskin verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Vaski-kirjastot ovat lisäksi koonneet mielenkiintoisen listan vapaasti saatavilla olevista verkkoaineistoista. Listan lopusta löytyy myös linkit muiden kirjastokimppojen kokoamiin e-aineistovinkkeihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa Helmet-kirjastojen vinkit kotisohvan museomatkalle! 


Rockway-musiikkikoulu

rockway logo

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos kurssilla on jonoa, voit lisätä itsesi jonoon ilmoittamalla yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja saat ilmoituksen, kun kurssi on lainattavissa. Kurssit ovat suomenkielisiä.

Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun. Rockwayn linkki löytyy myös Vaskin e-ainestoista Musiikki-otsikon alta. 


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palevlun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin tunnus ja pin-koodi. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-ainiestojen ohjeista.