Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma–pe 10–19 | arkipyhänaatto 10–15 | omatoimiaika päivittäin 7–22
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Näyttely: Sitä sun tätä 1.–28.9.2023

Matti Laine näyttelykuvitus

Matti Laineen naivistisia maalauksia on esillä Laitilan kirjastossa 1.–28.9.2023.

Matti Laine on euralainen taiteilija, joka on osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomaillakin. Naivistit Iittalassa -näyttelyyn hän on osallistunut vuodesta 2005 lähtien. Lisäksi Laine on kuvittanut myös kirjoja.

Näyttely on katsottavissa kirjaston palveluaikoina ma–pe klo 10–19 sekä myös omatoimiaikana päivittäin klo 7–22. Omatoimiaikana kirjastoon kirjaudutaan sisään kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!


Kirjailijavieraana Ann-Christin Antell tiistaina 17.10.2023 klo 17.30

kirjailija Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antell saapuu kirjailijavieraaksi Laitilan kirjastoon tiistaina 17.10.2023 klo 17.30.

Ann-Christin Antell on turkulainen kirjastonhoitaja, arkeologi ja kirjailija. Antell kirjoittaa suosittua Puuvillatehdas-sarjaa, joka on historiallista romantiikka ja sijoittuu teollistuvaan Suomeen. Sarja käsittelee myös luokkajakoa, työväen asemaa ja naisten tasa-arvoa. Antell kertoo mielellään näistä teemoista mm. vanhojen valokuvien avulla.

Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään yhteistyössä Vakka-Suomen kansalaisopiston kanssa.

Tervetuloa!


Novellikoukku syksyllä 2023

Novellikoukku kuvitus

Lokakuun Novellikoukku järjestetään kirjastossa torstaina 12.10.2023 klo 17.30–18.45. Lukijana on Laura Vuola, hanketyöntekijä Laitilan nuorisoverstaan MOM - maahanmuuttajanuoret osaksi meitä -hankkeesta.

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

  • To 12.10. klo 17.30, lukijana Laura Vuola, hanketyöntekijä Laitilan nuorisoverstaan MOM - maahanmuuttajanuoret osaksi meitä -hankkeesta
  • To 9.11. klo 17.30
  • To 14.12. klo 17.30


Tulosta ja kopioi omatoimiaikana kopiokortilla

Laitilan kirjasto on ottanut käyttöön kopiokortin, joka mahdollistaa tulostamisen ja kopioinnin myös omatoimiaikana, kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Kopiokortti toimii kirjaston kopiokoneella sekä asiakaskoneella nro 5.

Saat kopiokortin kirjaston asiakaspalvelusta. Voit ladata kortille saldoa ainoastaan kirjaston asiakaspalvelussa. Kopiokortilla ei ole panttimaksua, joten maksat vain sen verran, kun haluat kortille maksuvaraa.

Kopioiden ja tulosteiden hinnat löydät tämän linkin takaa sekä kirjastosta kopiokoneen lähettyviltä. Jokaiselle kopiokortin hankkijalle annetaan myös ohjeet kopiokortin käyttöön.

Kopiokortilla voit käyttää kirjaston kopiokonetta omatoimisesti myös kirjaston palveluaikoina.


Kirjasto kotiin - Laitilan kirjaston kotipalvelu

Muistathan, että käytettävissäsi on myös kirjaston maksuton kotipalvelu!

Kirjaston kotipalvelu toimittaa kirjaston aineistoa kotiin asiakkaille, jotka eivät sairauden, vamman, liikuntaesteen tai korkean iän takia pysty itse vierailemaan kirjastossa. 

Miten kirjaston kotipalveluasiakkaaksi pääsee? 

Kirjasto kotiin -asiakkaaksi haluava tai hänen omaisensa ottaa yhteyttä kirjastoon puh. 040 662 6893 tai 040 485 3543. Kun kirjastonhoitaja tulee ensimmäiselle vierailulle, täytetään ilmoittautumislomake ja kirjataan muistiin asiakkaan toiveet ja mielenkiinnon kohteet kirjojen ja muun aineiston suhteen. Kirjastonhoitaja kokoaa kirjakassit, tuo ne asiakkaan kotiin säännöllisin väliajoin ja noutaa samalla palautukset. Laina-ajat sovitaan käyntikertojen mukaan eikä myöhästymismaksuja peritä.

Ilmoittautumislomake ja lisätietoa aiheesta löytyy Kirjasto kotiin -kirjaston kotipalvelu -sivulta.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjakassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. 

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet lyhyesti:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi kirjaston ovelta. 


Aikakauslehtiä voi lukea myös etänä!

Etäkäyttöisessä ePress aikakauslehdet -palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella. Palveluun kirjautumiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. Etäkäyttöisestä ePress -aikakauslehtipalvelusta löytyy luettavaksi yli 40 lehteä. Kirjaudu ePress-palveluun osoitteessa vaski.eMagz.fi.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan. Tarkemmat ohjeet palveluun käyttöön löytyy kirjaston lehtivalikoimasta kertovalta sivulta. 

Laitilan kirjastossa on käytettävissä myös paikalliskäyttöinen ePress-lehtikokoelma, joka toimii vain kirjaston koneilla tai kirjaston langattomassa verkossa. Paikalliskäyttöisessä eMagzissa on luettavissa yli 60 aikakauslehteä sekä kattava valikoima sanomalehtiä. 


Verkkokurssit: Rockway ja Promentor

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Kurssit ovat suomenkielisiä. Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun!

Promentor-palvelusta löytyy yli 40 suomenkielistä verkkokielikurssia, joiden avulla voit kohentaa kielitaitoa tai opetella uuden kielen alkeita. Kurssivalikoimasta löytyy seuraavat kurssit: kymmenen kurssia suomen opiskeluun, yksitoista englannin opiskeluun, seitsemän ruotsin opiskeluun, viisi espanjan ja venäjän opiskeluun, kolme saksan opiskeluun sekä yhdet kurssit ranskan ja italian opiskeluun. Kurssit ovat perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Klikkaa itsesi Promentor-kielikurssille!

Rockwayn ja Promentorin linkit löytyvät myös Vaski-kirjastojen e-aineistoista Verkkokurssit-otsikon alta. E-aineistosivulta löytyy myös tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöön.


PressReader-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palvelun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin numero ja tunnusluku. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-aineistojen ohjeista.