Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Kirjasto avataan 1.6.2020

Laitilan kirjasto avataan pitkän tauon jälkeen taas maanantaina 1.6.2020 klo 10.00. 

Palvelemme kesäaukioloaikojen mukaisesti arkisin klo 10-19. Lauantaisin ja sunnuntaisin kirjasto on suljettu. Kirjastoauto on kesälomalla ja palaa liikenteeseen aikaisintaan elokuun puolivälissä.

Lainauspalvelut ovat käytettävissä normaalisti, mutta muutamia rajoituksiakin kirjaston avaamiseen vielä liittyy. Turvavälien huomioimiseksi mm. istumapaikkoja on vähennetty ja osa asiakaskoneista on otettu pois käytöstä.

Huom! Kirjaston omatoimialue on AVI:n ohjeistuksesta poissa käytöstä ainakin vielä kesäkuun ajan. Omatoimialueen avaamisesta tiedotetaan myöhemmin. Lehtisali on kuitenkin käytettävissä kirjaston aukioloaikojen puitteissa.

Kirjaston verkkopalvelut ovat normaaliin tapaan käytössä, eli voit tarkistaa lainojesi tilanteen, tehdä varauksia ja käyttää e-aineistoja. Vaski-kirjastojen verkkokirjastoon pääset tästä.

Myös palautusluukku on auki ja otamme vastaan palautuksia. 


Omatoimialue poissa käytöstä toistaiseksi

Kirjaston omatoimialue on poissa käytöstä toistaiseksi. Omatoimialueen mahdollisesta avaamisesta heinäkuun alussa tiedotetaan erikseen kesäkuun aikana.


Lainaa kassillinen luettavaa!

Kirjakassipalvelu jatkuu, vaikka kirjasto avataan asiakkaille. Voit edelleen tilata kirjakassin ja noutaa sen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-15 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston henkilökunnan ovelta. Noutoaika on arkisin klo 9-15. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. Muista turvaväli! 

Kirjakassipalvelun ohjeet:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi kirjaston henkilökunnan ovelta. Muista turvaväli.


Kirjastossa perittävät maksut nousivat

Sivistysvaliokunta on 12.3.2020 päättänyt korottaa kirjastossa perittäviä maksuja osana talouden tasapainottamisohjelmaa. Esimerkiksi mustavalkoisen A4-kokoisen kopion hinta nousee entisestä 50 sentistä 60 senttiin ja värillisen A4-kopion hinta nousee 20 sentillä 1,20 euroon. Vaski-kirjastoille yhteiset maksut (esim. myöhästymismaksut) pysyvät ennallaan.

Voimassa oleva hinnasto löytyy viereisestä valikosta seuraavasti: Kirjastopalvelut >> Pääkirjaston tilat ja laitteet >> Kopiointi, tulostus ja skannaus. Löydät hinnaston myös klikkaamalla tätä linkkiä.


Luonto on lähellä -valokuvanäyttely

luonto on lahella 1 pieni

Arto Kanervan Luonto on lähellä -valokuvanäyttely oli tarkoitus järjestää kirjastossa digitaalisena näyttelynä huhtikuussa 2020. Kirjaston ollessa suljettuna päätimme tuoda näyttelyn verkkoon.

Valokuvanäyttely löytyy kirjaston verkkosivuilta Näyttelyt kirjastossa -otsikon alta. Klikkaa "Luonto on lähellä -valokuvanäyttely" -tekstiä tästä tai yllä olevaa kuvaa, niin pääset lukemaan valokuvaajan viestin ja tutustumaan näyttelyn kuviin.


Tutustu vapaisiin e-aineistoihin

Muistathan, että Vaskin verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Vaski-kirjastot ovat lisäksi koonneet mielenkiintoisen listan vapaasti saatavilla olevista verkkoaineistoista. Listan lopusta löytyy myös linkit muiden kirjastokimppojen kokoamiin e-aineistovinkkeihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa Helmet-kirjastojen vinkit kotisohvan museomatkalle! 


Kirjastokortilla maksutta Kinoon!

kirjastokino banneri 2

Kirjastokinon kasvava valikoima on ulottuvillasi täysin ilmaiseksi. Katsele elokuvia, sarjoja, harrastevideoita ja muuta sisältöä rajattomasti. Katseltavaa löytyy kaikenikäisille. Kirjaudu palveluun kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla osoitteessa www.kirjastokino.fi.

Kirjastokino on testikäytössä 1.10.2019-30.6.2020. Nyt Kirjastokinosta löytyy yli 500 elokuvaa ja valikoima laajenee koko ajan. Osa sisällöstä on palvelussa pysyvästi ja osa vaihtuu jatkossa neljä kertaa vuodessa. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta.


Kirjastokaista ja Satusirkus

Kirjastokaista on Suomen kirjastojen oma alusta, jolla ohjelmien aiheina ovat kirjat, kirjailijat, lukeminen sekä kirjastot. Videopuolelta löytyvät mm. dokumentit, kirjailijahaastattelut, lukuvinkit ja lastenohjelmat. Lisäksi kirjastokaistalta löytyy myös kirjastoradio, josta voit kuunnella mm. Kirja taajuudella -podcastia. Kirjastokaista löytyy osoitteesta www.kirjastokaista.fi.

Kirjastokaistalla seikkailee myös Jojo-kirjastoklovni omassa Satusirkus-sarjassaan! Satusirkuksen löydät täältä.


Rockway-musiikkikoulu

rockway logo

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos kurssilla on jonoa, voit lisätä itsesi jonoon ilmoittamalla yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja saat ilmoituksen, kun kurssi on lainattavissa. Kurssit ovat suomenkielisiä.

Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun. Rockwayn linkki löytyy myös Vaskin e-ainestoista Musiikki-otsikon alta. 


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palevlun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin tunnus ja pin-koodi. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-ainiestojen ohjeista.