Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma–pe 10–19 | arkipyhänaatto 10–15 | omatoimiaika päivittäin 7–22
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Vastaa kirjaston asiakaskyselyyn ja osallistu arvontaan!

Asiakaskyselyyn vastaamalla autat Laitilan kaupunginkirjastoa kehittämään ja arvioimaan palveluitaan.

Mitä toivot kirjastolta ja miten kirjasto vastaa tarpeisiisi? Haluaisitko kirjastoon enemmän kirjailijavieraita, luentoja tai lukupiirejä? Mitä mieltä olet kirjaston omatoimiajasta? Vastaamalla voit vaikuttaa.

Voit täyttää kyselylomakkeen kirjastossa tai vastata kätevästi verkossa: avaa kyselylomake.

Vastausaikaa on 31.3.2023 saakka. Jättämällä yhteystietosi kyselyn lopuksi osallistut arvontaan. Yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiin ja ne hävitetään arvonnan jälkeen.


Näyttely: Laitilan Kuvaajien vuosinäyttely 28.2.–31.3.2023

Kuvaajat näyttelykuvitus 1

Laitilan Kuvaajien vuosinäyttely on esillä kirjastossa maaliskuun loppuun saakka. Näyttelyssä mukana olevat kuvaajat: Ari Lehtonen, Roosa Lehtonen, Esko Syrjälä, Matti Haapsaari, Jaana Jalonen, Olli Pärkö, Tarja Ketoniemi ja David Sarmas. Lue lisää näyttelystä täältä.

Näyttely on katsottavissa kirjaston palveluaikoina ma–pe klo 10–19 sekä myös omatoimiaikana päivittäin klo 7–22. Omatoimiaikana kirjastoon kirjaudutaan sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla.

Tervetuloa tutustumaan!


Näyttely: Vakka-opiston ikonimaalareiden kevätnäyttely 1.–29.3.2023

ikoninäyttelyn kuvitus

Vakka-Suomen kansalaisopiston ikonimaalareiden kevätnäyttely on esillä kirjaston vitriineissä 1.–29.3.2023. 

Näyttely on katsottavissa kirjaston palveluaikoina ma–pe klo 10–19 sekä myös omatoimiaikana päivittäin klo 7–22. Omatoimiaikana kirjastoon kirjaudutaan sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla.

Tervetuloa tutustumaan!


Kirjailijavierailu Essi Paju alias Päivi Lukkarila ti 28.3.2023 klo 17.30

Päivi Lukkarila kirjailija

Kirjailija Päivi Lukkarila saapuu vieraaksi kirjastoon tiistaina 28.3.2023 klo 17.30.

Essi Paju alias Päivi Lukkarila on Tampereella asuva kirjailija ja suomen kielen opettaja. Ristimänimellään hän kirjoittaa lasten- ja nuortenkirjoja ja Essi Paju-nimellä viihdekirjoja aikuisille.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Vakka-Suomen kansalaisopiston kanssa. Tervetuloa!


Novellikoukku keväällä 2023

Novellikoukku

Huhtikuun Novellikoukku järjestetään kirjastossa torstaina 13.4.2023 alkaen klo 17.30. Lukijana on tällä kertaa kirjastonhoitaja Suvi Sario.

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

  • To 13.4.2023 klo 17.30, lukijana kirjastonhoitaja Suvi Sario


Tulosta ja kopioi omatoimiaikana kopiokortilla

Laitilan kirjasto on ottanut käyttöön kopiokortin, joka mahdollistaa tulostamisen ja kopioinnin myös omatoimiaikana, kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Kopiokortti toimii kirjaston kopiokoneella sekä asiakaskoneella nro 5.

Saat kopiokortin kirjaston asiakaspalvelusta. Voit ladata kortille saldoa ainoastaan kirjaston asiakaspalvelussa. Kopiokortilla ei ole panttimaksua, joten maksat vain sen verran, kun haluat kortille maksuvaraa.

Kopioiden ja tulosteiden hinnat löydät tämän linkin takaa sekä kirjastosta kopiokoneen lähettyviltä. Jokaiselle kopiokortin hankkijalle annetaan myös ohjeet kopiokortin käyttöön.

Kopiokortilla voit käyttää kirjaston kopiokonetta omatoimisesti myös kirjaston palveluaikoina.


Kirjasto kotiin - Laitilan kirjaston kotipalvelu

Muistathan, että käytettävissäsi on myös kirjaston maksuton kotipalvelu!

Kirjaston kotipalvelu toimittaa kirjaston aineistoa kotiin asiakkaille, jotka eivät sairauden, vamman, liikuntaesteen tai korkean iän takia pysty itse vierailemaan kirjastossa. 

Miten kirjaston kotipalveluasiakkaaksi pääsee? 

Kirjasto kotiin -asiakkaaksi haluava tai hänen omaisensa ottaa yhteyttä kirjastoon puh. 040 662 6893 tai 040 485 3543. Kun kirjastonhoitaja tulee ensimmäiselle vierailulle, täytetään ilmoittautumislomake ja kirjataan muistiin asiakkaan toiveet ja mielenkiinnon kohteet kirjojen ja muun aineiston suhteen. Kirjastonhoitaja kokoaa kirjakassit, tuo ne asiakkaan kotiin säännöllisin väliajoin ja noutaa samalla palautukset. Laina-ajat sovitaan käyntikertojen mukaan eikä myöhästymismaksuja peritä.

Ilmoittautumislomake ja lisätietoa aiheesta löytyy Kirjasto kotiin -kirjaston kotipalvelu -sivulta.


Tilaa kirjakassi!

Jos kirjastoon tuleminen huolestuttaa, voit lainata kirjastoaineistoa kirjakassipalvelun kautta ja noutaa kassin kirjaston ovelta.

Kassiin voidaan pakata kirjojen lisäksi myös muuta kirjastoaineistoa toiveesi mukaan. Voit tarkistaa aineiston saatavuuden etukäteen verkkokirjastosta vaski.finna.fi tai kysyä saatavuudesta tilausta tehdessäsi. Otamme vastaan tilauksia sähköpostilla kirjasto@laitila.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-19 puh. 040 485 3543 tai 040 662 6893. Muista ilmoittaa kirjastokorttisi tunnus tilausta tehdessäsi!

Keräämme toiveesi mukaisen aineiston muovipussiin, jonka voit noutaa sovittuun aikaan kirjaston ovelta. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita kassia noutaessasi. 

Huom! Voit noutaa myös noudettavissa olevat varauksesi kirjakassipalvelun kautta.

Kirjakassipalvelun ohjeet lyhyesti:

  1. Valitse lainattava aineisto.
  2. Soita kirjastoon 040 485 3543 tai 040 662 6893 tai lähetä tilauksesi sähköpostilla kirjasto@laitila.fi.
  3. Sovi noutoaika.
  4. Nouda kirjakassi kirjaston ovelta. 


Aikakauslehtiä voi lukea myös etänä!

Vaski-kirjastot ovat hankkineet etäkäytettävän eMagz-lehtikokoelman. Palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella ja palveluun kirjautumiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. eMagzista löytyy luettavaksi yli 30 lehteä. Kirjaudu eMagz-palveluun osoitteessa vaski.eMagz.fi.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan. Tarkemmat ohjeet palveluun käyttöön löytyy kirjaston lehtivalikoimasta kertovalta sivulta. 

Laitilan kirjastossa on käytettävissä myös paikalliskäyttöinen eMagz-lehtikokoelma, joka toimii vain kirjaston koneilla tai kirjaston langattomassa verkossa. Paikalliskäyttöisessä eMagzissa on luettavissa yli 60 lehteä. 


Verkkokurssit: Rockway ja Promentor

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Kurssit ovat suomenkielisiä. Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun!

Promentor-palvelusta löytyy 38 suomenkielistä verkkokielikurssia, joiden avulla voit kohentaa kielitaitoa tai opetella uuden kielen alkeita. Kurssivalikoimasta löytyy seuraavat kurssit: kymmenen kurssia suomen opiskeluun, kahdeksan kurssia englannin opiskeluun, viisi kurssia ruotsin, espanjan ja venäjän opiskeluun, kolme kurssia saksan opiskeluun sekä yhdet kurssit ranskan ja italian opiskeluun. Kurssit ovat perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta. Klikkaa itsesi Promentor-kielikurssille!

Rockwayn ja Promentorin linkit löytyvät myös Vaski-kirjastojen e-aineistoista Verkkokurssit-otsikon alta. E-aineistosivulta löytyy myös tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöön.


PressReader-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palvelun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin numero ja tunnusluku. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-aineistojen ohjeista.