Kirjastopalvelut

Aukioloajat: ma-pe 10-19 | la 10-15 (1.9.-30.4.) | arkipyhänaatto 10-15
Sähköposti: kirjasto@laitila.fi
Puhelin: 040 485 3543
Puhelin: Kauppakatu 5, 23800 Laitila

Ajankohtaista kirjastossa


Kirjasto avoinna 1.6.2020 alkaen

Palvelemme kesäaukioloaikojen mukaisesti arkisin klo 10-19. Lauantaisin ja sunnuntaisin kirjasto on suljettu. Omatoimialue on käytettävissä kirjaston palveluaikojen ulkopuolella päivittäin klo 7-22.

Kirjaston verkkopalvelut ovat normaaliin tapaan käytössä, eli voit tarkistaa lainojesi tilanteen, tehdä varauksia ja käyttää e-aineistoja. Vaski-kirjastojen verkkokirjastoon pääset tästä.

Myös palautusluukku on auki ja otamme vastaan palautuksia. 


Näyttely: Vuokko Pitkänen Mecklin 4.-28.8.2020

Vuokko Pitkanen Mecklin
Vuokko Pitkänen Mecklinin maalauksia on esillä kirjastossa 4.-28.2020. Tervetuloa tutustumaan! 


Kirjastoauto palaa reitilleen 17.8.2020

Katso kirjastoauton aikataulu Aukioloajat ja yhteystiedot -sivulta.Novellikoukku syksyllä 2020

novellikoukku

Novellikoukuissa saa tehdä omia käsitöitä, osallistua hyväntekeväisyysneuleiden neulontaan tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsitöiden ja novellien kuuntelun lomassa on tarjolla myös kupponen kuumaa juotavaa. Kirjastossa on rajallinen määrä neulepuikkoja, joten kannattaa ottaa omat puikot mukaan, jos mahdollista.

Hyväntekeväisyyslangat on lahjoittanut Lions Club Laitila Untamoinen.

Tulevia Novellikoukku-tapahtumia:

- to 10.9. klo 17:30-18:45

- to 8.10. klo 17:30-18:45

- to 12.11.klo 17:30-18:45

- to 10.12. klo 17:30-18:45


Tutustu vapaisiin e-aineistoihin

Muistathan, että Vaskin verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä

Vaski-kirjastot ovat lisäksi koonneet mielenkiintoisen listan vapaasti saatavilla olevista verkkoaineistoista. Listan lopusta löytyy myös linkit muiden kirjastokimppojen kokoamiin e-aineistovinkkeihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa Helmet-kirjastojen vinkit kotisohvan museomatkalle! 


Rockway-musiikkikoulu

rockway logo

Oletko jo tutustunut Rockway-musiikkikouluun? Rockway-palvelusta löytyy maksuttomia kursseja mm. laulun opiskelusta ja pianon- tai kitaransoitosta kiinnostuneille. Kurssit voi lainata kirjastokortilla kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jos kurssilla on jonoa, voit lisätä itsesi jonoon ilmoittamalla yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja saat ilmoituksen, kun kurssi on lainattavissa. Kurssit ovat suomenkielisiä.

Klikkaa itsesi Rockway-musiikkikouluun. Rockwayn linkki löytyy myös Vaskin e-ainestoista Musiikki-otsikon alta. 


PressReader -e-lehtipalvelu

PressReader on etäkäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy yli 7000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Palvelussa on jonkin verran myös suomenkielisiä lehtiä. Lehtiä ilmestyy ja poistuu PressReaderin kokoelmasta silloin tällöin eikä kirjasto voi vaikuttaa palevlun lehtivalikoiman muutoksiin.

PressReader-palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella. Kirjautuessa ("Sign In") valitaan "Library and Group". Hakukenttään kirjoitetaan "Vaski", vahvistetaan valinta ja syötetään kirjastokortin tunnus ja pin-koodi. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyy Vaski-kirjastojen e-ainiestojen ohjeista.