Korona-virusinfo yrityksille

Kustannustuki IV:sen webinaari 13.8.2021 klo 11 maksuton ja kaikille avoimen webinaarin kustannustuen hakemisesta. Linkki tapahtumaan päivittyy myöhemmin tapahtumasivulle. TÄNNE

KUSTANNUSTUKI IV:n kierroksen hakuaika alkaa 17.8.klo 9.00 ja päättyy 30.9. klo 16.15.  

Tukikausi on 1.3.-31.5.2021. Lisäinfo TÄÄLTÄ.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3. -31.5.2021) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.

Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat saada kustannustukea. Kustannustukea myönnetään vain yhdistyksen/säätiön taloudelliseen toimintaan.

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Tukea maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat edelleen saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Yritys voi hakea kustannustukea, jos sillä on Y-tunnus. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2000 euroa, ja että sen liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden.


SULKEMISKORVAUS

Mikäli sulkemiskausi päättyi maaliskuussa, on sulkemiskorvauksen hakuaika päättynyt 31.7. Mikäli sulkemiskausi päättyi huhtikuussa, päättyy sulkemiskorvauksen hakuaika 31.8. kello 16.15.

Ravintolat ja muut suljetut yrityksen voivat hakea ja saada sulkemiskorvausta, mikäli lain tai viranomaismääräyksen johdosta toimitilat on pidettävä suljettuna epidemian johdosta. Sulkemiskorvaus koskee ensimmäisessä vaiheessa pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, jotka työllistävät enintään 49 työntekijää. Yrityksille korvataan helmikuun 2021 kulujen perusteella lasketut palkkakulut ja muut kulut laskettuna sulkupäivien määrällä. Palkkakulut täysimääräisesti ja muut kulut 70 %:sti. Lisäinfoa sulkukurvauksesta TÄÄLTÄ


TAPAHTUMATAKUU 

Tapahtumatakuun hakuaika päättyy 31.8.2021 klo 16.15

Korvauksien haku alkaa 15.9.2021

Tapahtumatakuu on ennakollinen maksusitoumus, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista.

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Tapahtumalle haetaan ensin ennakollinen maksusitoumus eli tapahtumatakuu, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä.. LUE LISÄÄ! 


YRITTÄJÄN VÄLIAIKAINEN TYÖTTÖMYYSTURVA

Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea, jos toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

  • päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt
  • yrittäjätulo on epidemian vuoksi vähemmän kuin 1 089,67 e/kk.

Sinun ei tarvitse lopettaa yritystoimintaa, jotta voit saada työmarkkinatukea.

Nämä väliaikaiset ehdot yrittäjän työttömyysturvassa ovat voimassa 30.9.2021 asti. LUE LISÄÄ!