TET-viikko kaupungintalolla

Moikka!

Olen Jenna Hiltunen, Varppeen koulun 9.-luokkalainen opiskelija. Tulin TET-jaksolle kaupungintalolle, koska olen kiinnostunut päätöksenteosta sekä kunnallispolitiikasta. Olen myös nuorisovaltuutettu sekä edustan nuoria sivistysvaliokunnassa. Olen myös aktiivinen partiolainen.

Maanantai 27.9.

Tutustun maanantaina sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokkaan työhön. Ohjelmassa oli mm. talousarviopalavereja sekä muita kokouksia. Päivä oli silmiä avartava, sillä näki kuinka paljon rahaa menee mihinkin.

Tiistai 28.9.

Tiistaina tutustuin kaupunginjohtaja Lauri Katteluksen päivään. Aamulla osallistuin hallintotoimen ja erillisyksiköiden johtoryhmään, jossa isoimpana aiheena oli kaupungin strategian suunnittelun aloitus. Johtoryhmästä sain hyviä eväitä alkaa pohtia strategiaa nuorisovaltuutetun kannalta, sillä otamme asiaan kantaa. Osallistuin myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelliseen koronaohjausryhmän kokoukseen, jossa kerrottiin Varsinais-Suomen koronatilanteesta. Tilanne on aika huono, sillä Varsinais-Suomi on leviämisvaiheessa. Pidimme myös palaveria kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jukka Alkion kanssa. Keskustelun aiheena oli juhlavuoden Munamarkkinat. Iltapäivällä osallistuin vielä esimiesiltapäivään, jossa esimiehiä perehdytettiin perehdytysohjelma Intron käyttöön.

Keskiviikko 29.9.

Keskiviikkona tutustuin sivistysjohtaja Susanne Laaksosen päivään. Aamulla menimme ensin Itäkulman koululle rehtoripalaveriin. Olin myös 1.-2.-luokkalaisten englannin tunnilla, koska rehtoripalaverissa oli salassa pidettäviä asioita. Olimme myös Pähkinäpensaan päiväkodissa henkilöstöpalaverissa. Iltapäivällä Susanne kertoi vielä tarkemmin työstään ja keskustelimme kouluun liittyvistä asioista. 

Torstai 30.9.

Torstaiaamupäivän tutustuin hallintotoimeen Heli Kiertokari-Laitisen kanssa. Aamulla sain valmistella mm. kokouskutsua, haastattelukysymyksiä sekä sopia kokousajan. Iltapäivän tutustuin talouspalveluihin Marika Silvennoisen kanssa. Katsoimme taloushallinnon käyttöjärjestelmien ajankohtaiskatsausta.

Perjantai 1.10.

Perjantaina tutustuin teknisen johtajan Mika Raulan päivään. Aamulla lähdin kuvaamaan Sirpunpuistoa. Kuvat menevät markkinoinnin ja kaupungin tiedotuskäyttöön. Tein kuviin myös kuvatekstejä.

Sain TET-viikosta paljon uusia näkökulmia nuvaan (nuorisovaltuustoon) ja muutenkin. Näin kuinka montaa asiaa eri toimialojen johtajat pyörittävät sekä kuinka monipuolista ja arvokasta työtä he tekevät. TET-viikko lisäsi mielenkiintoani hallinnollisiin aloihin. Haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa pääsin työskentelemään! Oli erittäin mukava ja tapahtumarikas viikko. Suosittelen muillekin kaupungin hallinnollisia aloja TET-viikoksi!

Jenna


Julkaistu 1.10.2021