Tervetuloa kirjastoon!

Kirjasto on tärkeä hyvinvointipalveluja tuottava laitos. Laitilan kaupunginkirjasto kuuluu Varsinais-Suomen kirjastojen kimppaan Vaskiin. Se, että olemme Vaski-kirjasto, tarkoittaa asiakkaan kannalta muun muassa laajaa ja monipuolista aineistokokoelmaa ja hyvin toimivaa kuljetusyhteistyötä kirjastojen välillä.

Täällä työskentelevät kirjastonhoitajat Sari ja Päivi sekä kirjastovirkailijat Tiina ja Jaana. Kirjastoauton palveluja käyttäville Anna-Leea on tuttu, jonka kanssa on asioinnin ohella helppo vaihtaa myös kuulumisia. Erinomainen asiakaspalvelu on tavoite, johon me kaikki pyrimme. Asiakaspalvelun lisäksi kirjastotyöhön kuuluu uuden aineiston valinta, hankinta ja valmistelu lainattavaksi, kokoelman järjestäminen ja karsiminen, ja paljon erilaisia palveluja ja tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista. Kirjastossa työskentelee usein myös koululaisia, opiskelijoita ja harjoittelijoita. Meistä on mukavaa, kun voimme tarjota paikan työelämään tutustumiseen tai näyttöjen suorittamiseen.

Minä olen ollut Laitilassa kirjastotoimenjohtajana vuoden 2012 alusta alkaen. Muutin tänne Lohjalta, mutta elämäni varrella olen asunut Siuntiossa, Uuraisilla, Jyväskylässä, Limingassa, Oulussa ja Joensuussa.  Syntymäpaikka on Vantaa. Siksi on vähän vaikea vastata, kun minulta kysytään mistä olen kotoisin. Asun kylässä, jonka nimi on Vahantaka. Nautin maaseudun rauhasta - luonto kasveineen ja eläimineen on minulle tärkeä asia, arvo ja voimavara. Minun työpäivääni kuuluu henkilöstö- ja talousasioita, kokouksia, valmistelua ja suunnittelua ja tietenkin monenlaista yhteistyötä niin Vaskin kuin kaupungin muiden toimijoiden kanssa. Joskus minut voi tavata myös kirjastosalista palvelutiskin takaa. Nyt kun kirjoitan tätä, työpöydällä on vuoden 2021 talousarvio, koronan aiheuttama riskienhallintasuunnitelman päivittäminen ja valmistautuminen kirjastojärjestelmän vaihtoon keväällä 2021.

Tulevaisuudelta toivon, että kirjasto voisi olla entistäkin aktiivisempi toimija kaupungin Hinku-tavoitteiden saavuttamisessa ja kestävään kulutukseen ohjaavan tiedon jakamisessa.   Toinen toiveeni on, että kirjastoauton palveluja voitaisiin kehittää niin, että olisimme mukana ylläpitämässä ja parantamassa Laitilan kylien elinvoimaa.


Nähdään kirjastossa!

Marja-Liisa Mutka

KirjastotoimenjohtajaJulkaistu 24.8.2020